Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Temmuz 2019 Cumartesi

Sinema: Alis Harikalar Diyarında - Alice in Wonderland - Fantastik Bir Evrendeki Alice'in Maceraları... / Konusu, Özeti, Afişler

Alis Harikalar Diyarında, Alice in Wonderland

Oyuncular; Johnny Depp, Mia Wasikowska, Matt Lucas
Yönetmen; Tim Burton
Tür; Macera, Fantastik, Aile

Konusu; Film, harikalar diyarı olarak adlandırılan bambaşka bir fantastik evrene giren Alice'in, bu fantastik evrende yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti; Alice, çocukluğundan bu yana hep aynı rüyayı görmektedir, yani harikalar diyarını. Ve aradan yıllar geçmiş, annesi Alice'i bir lord ile evlendirmek istemektedir ve geldiği partiye harikalar diyarından tavşan da gelmiştir ve Alice'e görünmüştür. Tavşanın peşinden giden Alice, ağacın altındaki bir tünele düşer ve harikalar diyarına girmiş olur. Tünelden düşünce kendisini çevresinde bir çok kapı bulunan bir odada bulacaktır.





Aynı zamanda kapılardan biri çok küçüktür ve bu kapıdan geçebilmesi için içeride masanın üzerinde bulunan sihirli iksirden içmek zorundadır. O zaman kapıdan sığacak boya gelecektir ve kapıdan geçecektir.

Alice, sonunda kapıdan geçer ve binbir çeşit fantastik canlıların olduğu harikalar diyarında bulur kendini. Kendisini bir rüyada sanan Alice, burada tavşan, fare ve tombul ikiz kardeşler ile karşılaşır. Alice'i bilgi vermesi için tırtıl Absolem'in yanında götürürler ve Absolem, O'na Oraculum'u gösterir ve Oraculum'da Cebr Volki isminde bir canavarı elinde kılıçla öldürdüğünü gören Alice, bu kişinin kendi olduğuna inanmayacak ve ardından iskambil kağıtlarının ve koca kafalı kırmızı kraliçeye hizmet eden dev köpeğin saldırısına uğrayacaklardır. 

Bu sırada fare, bu köpeğin gözünü çıkarır ve tombul ikizler ile tavşan yakalanıp kraliçeye götürülür. Diğer yandan kırmızı kraliçe keklerini yediği için bir kurbağayı cezalandırmış, Stayne gelmiş ve Oraculum'da ki Alice'in Cebr Volki'sini öldürme kehanetini kraliçeye göstermiş ve bunun üzerine kraliçe adamlarını Alice'i bulması için ormana göndermiştir. Bu sırada kaçarken yolda kedi ile karşılaşan Alice'i, kedi, şapkacının yanına götürür ve buraya sonrasında kraliçenin adamları gelecek ama Alice'i bulamayacaklardır.





Aslında kırmızı kraliçeye hizmet eden, ailesi için buna katlanan köpek, Alice'i ispiyonlamaz ve şapkacı, şapkasını da vererek Alice'i beyaz kraliçenin yanına gönderir. Ama şapkacıyı kırmızı kraliçenin adamları yakalamıştır ve bu yüzden Alice, önce şapkacıyı kurtarmak için kırmızı kraliçenin sarayına gider ve burada Alice'i gören kraliçe, O'nun kim olduğunu anlamaz ve dev boya gelmiş olan Alice'i kendi sarayında yanında yer verir.

Sonrasında Alice, saraya girecek, şapkacıyı bulacak ama kırmızı kraliçenin sarayında olan kehanette yazan kılıcı alması gerekecektir. Bir gözünü fare çıkarmış olan dev köpek, bu kılıcı korumaktadır ve Alice, O'na gözünü geri vererek bu dev canavar köpeğin artık kendi taraflarında olmasına sebep olur ve kılıcı alır. Kılıçla beraber beyaz kraliçenin yanına giden Alice, muhteşem gün için gereken kahramanın kendi olduğunu artık anlayacaktır. 

Muhteşem gün ise, bu diyarı Cebr Volki'den ve kırmızı kraliçeden kurtaracak kahramanın Cebr Volki'yi öldürdüğü gün olacaktır. Sonrasında şapkacıda kırmızı kraliçenin elinden kaçar ve muhteşem gün için beyaz kraliçenin ordusu ile kırmızı kraliçenin ordusu karşı karşıya gelir. Ve kırmızı kraliçenin Cebr Volki isminde siyah ejderhası ortaya çıkar, herkese saldırır ama elinde kılıç ile kehanetteki gibi Alice, Cebr Volki'yi öldürecektir. Bunun sonucunda artık diyarın tek kraliçesi beyaz kraliçe olacak, kırmızı kraliçenin orduları O'na itaat etmeyecek, sonucunda ise  kırmızı kraliçe, Stayne ile beraber uzak diyarlara sürülecektir.








Ve sonrasında Alice, yapması gereken şeyler olduğunu düşündüğü için dünyaya geri dönerek ayrıldığı partiye kaldığı yerden devam edecektir. Ve evlenmeyi kabul etmeyip babası gibi denizcilik işine girecektir. Böylece filmde son bulacaktır.

Çok güzel ve eğlenceli fantastik bir dünyayı görmek isteyenler için tavsiye edilebilecek, rengarenk görselleri ile izlemekten zevk alacağınız bir macera ve fantastik aile filmidir.