Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Temmuz 2019 Salı

Sinema: Anne! Mother! - Ne Oldum Delisi Olmuş Yazar Bir Baba ve Ailesini Korumaya Çalışan Bir Annenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Anne! Mother!

Oyuncular; Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris
Yönetmen; Darren Aronofsky
Tür; Psikolojik, Dram, Gerilim

Konusu; Jennifer Lawrence'ın çok iyi performans gösterdiği dram ve gerilim dolu bir film. Anne rolündeki Jennifer Lawrence'ın yazar olan bir sevgilisi vardır ve O'nunla evlidir. Ve her şeyden uzak sessiz sakin bir evde yaşamaktadırlar. 

Özeti; Bir gün evlerine bir yabancı gelir ve bu kişi evi pansiyon sanmıştır ama sorunlu birisidir, zaman geçtikçe bu kişinin sorunlu olan karısı da eve gelir ve sonrasında çocukları da gelecektir. Bu gelen aile oldukça rahatsız edici özellikleri olan ve Anne'yi çok rahatsız eden bir ailedir. Her gün onların düzenlediği yeni bir olay yaşanır evin içinde. Gün geçtikte kendileri için huzur ortamı yaratmak istedikleri evin içi bir karmaşa alanına dönüşür. Bu misafir aile, evde zorla kalırlar ve bir türlü gitmek bilmezler. Anne, göndermek istese de bunu bir türlü başaramaz.








Ve sonrasında mesleği kitap yazarlığı olan eşinin hayranları bir anda eve gelmeye başlar ve buna da eve gelen misafirler sebep olmuştur. Ancak ne var ki gelen hayran kitlesi oldukça edepsiz ve kötüdür.

Aynı zamanda Anne'de hamiledir ve bir çocuk beklemektedir. Yazar olan eşi, hayranlarının bu denli çok olması ve çevresini sarmasından etkilenerek olayların iç yüzünü bir türlü göremez. O denli gözü körelmiştir ve ne oldum delisi olmuştur ki, artık hayranlar eve zarar vermeye başlamıştır ve O bu durumu görmemezlikten gelmektedir.

Çılgın ve edepsiz hayranlar evdeki her şeyi çalıp evi dağıtmaya başlarlar, yazarın eşyaları olmasından dolayı bu edepsiz hayran kitlesi için bütün eşyalar değerli sayılmaktadır ve bu sahne filmdeki en can alıcı sahnelerdendir. Herkes kendinden geçmiş evi yağmalamaktadır, bu sırada yazar olan eşi ise hayranlarının etkisi altında kalmış olanları görmemektedir, kendinden geçmiş bir şekilde hayranları ile birliktedir, her yer darmadağın olurken, karısı hırpalanırken O hayranları ile birlikte mutluluk pozları vermektedir. Oysaki Anne, çok zor anlar yaşamaktadır, bu hengame esnasında çocuğunu da doğurmak zorunda kalır ve hayranlar o kadar edepsizleşirler ki Anne'yi eşi olan yazardan bile kıskanırlar ve doğan çocuğu öldürürler.





Bütün bu olanların sonucunda sinir krizi geçiren Anne, hayranların sebep olması üzerine patlayan evde yanarak ölecektir.

Tüm bunlardan sonra akli dengesini yitirmiş olarak kucağında Anne'nin cesedi alan yazar eşinin görüntüler ve Anne'nin ölmesi ile son bulur. Film zaten bu son bitiş sahnesi ile başlamıştır ve film biterken yine aynı sahne görünür.

Dram ve gerilimin iç içe olduğu, sakin bir şekilde başlayan ve sonradan akıl almaz olayların yaşandığı, ne oldum delisi olmuş bir yazar ile ailesi, evi ve bebeği için yaşam mücadelesi veren bir annenin dramatik hallerine tanık olacağınız,  Jennifer Lawrence'in harika oyunculuğu ile bir psikolojik dram ve gerilim filmidir.