Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Bird Box - Kafes - İnsanların Bakmamaları Gereken Ölümcül Bir Gizem... / Konusu, Özeti, Afişler

Bird Box, Kafes

Oyuncular; Sandra Bullock, Trevante Rhodes, Sarah Paulson
Yönetmen; Susanne Bier
Tür; Gizem, Aksiyon, Gerilim, Korku, Bilim Kurgu

Konusu; Filmde insanlar birden bire toplu intihar etmeye başlarlar ve dünyanın her yerinde insanlar kendilerini öldürme eğilimi içine girmektedirler. Ve bu olay insanların bir şeyleri izlediklerinde, gördüklerinde olmaktadır. İşte bu yüzden insanların bu gizemli şeye bakmamaları gerekmektedir.

Özeti; Artık dünyanın her yerindeki insanlar bu olaydan etkilenmiştir, herkes bir şeyler görür ve ardından kendilerini öldürmeye başlarlar. Ve bu toplu ölüm olaylarından filmin başrol oyuncusu Malorie, kurtulanlardan biridir. Kendisi ile birlikte şehrin içinde bir evde başka insanlarla kapalı kalmışlardır ve dışarıyı görmek ile ilgili olan bütün alanları kapatıp, kendilerini bu görünen şeye karşı korumaya alırlar.







Bu evde uzun bir süre kaldıktan sonra erzakları bitecektir ve dışarı çıkmak zorunda kalacaklardır.

Bu sırada bazı arkadaşlarını kaybederler, ve bu mücadele esnasında Malorie, başkasının kızını sahiplenmek zorunda kalır. Aynı zamanda kendi de hamiledir ve kendisinin de bu karışıklık içinde bir oğlu olur. Ve buraya kadar yaşanan bütün olayların sonunda Tom ile birlikte bir nehir kıyısındaki eve yerleşirler, yıllarca bu iki çocuğu Malorie burada Tom ile birlikte büyütürler. 

Sonrasında, Tom'da ölecektir ve Malorie yalnız kalacaktır. Bu yalnızlık esnasın da Malorie'nin radyodan aldığı bir ses sinyali O'na güvenli bir bölge olduğunu söylemektedir ve nehir boyunca kayıkla ancak gidilebileceğini bildirmektedir. Malorie, artık bu duruma katlanamaz ve çocukların gözlerini bağlayarak kendide hiç bir şekilde dışarıya bakmayarak kayıkla ve iki çocukla bu zorlu nehir yolculuğuna çıkar. Filmdeki bütün konular bu nehir yolculuğu esnasında ara ara verilmektedir. Aynı zamanda bu yolculuk esnasında Malorie'nin yanında bir kutu vardır ve içinde bir kuş vardır, film ismini bu kutudan almıştır. Kuşlar görüldüğü zaman zarar veren bu varlıklar çevrede olduğu zaman panik haline giriyorlar ve insanlar bu şekilde tehlikeyi anlamaya başlamaktadırlar.




Ve film biterken nehir yolculuğu da bitecektir. Nehrin sonunda Malorie, çocukları ile bu güvenli bölgeye ulaşır ve bu bölgedeki insanların çoğunun kör olduğunu ve bu yüzden etkilenmediklerini öğrenir. Bu ilginç gerçek sonrasında film de son bulur.

Etkileyici bir senaryosu olan filmde Malorie'nin yaşadığı akıl almaz zorluklara tanık olacaksınız. Yeni doğmuş çocuklarla yorganın altında kaldığı sahne ve çocuklarla yaptığı nehir yolculuğu gibi etkileyici bir çok sahne sizleri beklemektedir. Yer yer dram sahneleri de olan son derece sürükleyici bir gerilim, gizem, aksiyon, bilim kurgu ve korku filmidir.