Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Temmuz 2019 Cumartesi

Sinema: Buz Devri 1 - Ice Age 1 - Buz Devri Macerası Başlıyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Buz Devri 1, Ice Age 1

Oyuncular; Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary
Yönetmen; Chris Wedge, Carlos Saldanha
Tür; Macera, Komedi, Aile, Animasyon

Konusu; Film, buz çağı zamanındaki bir çok hayvanın eğlenceli ve komedi dolu maceralarını konu almaktadır.

Özeti; Film, bütün serilerindeki başlangıç sahnesi olarak görmeye alışacağımız sevimli sincap ile başlamaktadır. Bu sırada bir çok hayvan göç etmektedir ve onların içinde Manny isminde bir mamut yalnızlığı seçmiştir, yalnız dolaşmaktadır. Bu sırada bir tembel hayvan olan Sid, sürünün gerisinde kalmış ve peşine karahindi bağı çiçeği yüzünden iki tane öfkeli gergedan takılmıştır. Bu gergedanlardan kaçarken karşılarına Manny çıkar ve Sid'i gergedanların elinden kurtarır ve Sid, bundan sonra Manny'nin vazgeçilmez arkadaşı olacaktır.









İlk başlarda Sid'i istemese de sonrasında karşılarına, kaplanların saldırması sonucu kucağında bebeği ile nehre atlayan bir kadın çıkar ve kadın bebeğini Manny ve Sid'e emanet ederek nehir akıntısında kaybolur.

Bu olay üzerine bebeği insanların yanına götürmeye karar veren Manny ve Sid, bu sırada karşılarına çıkan kaplan Diego ile bebek konusunda münakaşa yaşarlar ve kaplan bebeği almak istediği için onlarla bir anlaşma yapıp, bebeğin ailesine onları götürmeyi teklif eder. 

Amacı bu yolculuk esnasında bebeği ellerinden almaktır ve ileride çok iyi dost olacak olan bu üçlü beraber insanların yaşam alanlarına doğru yolculuğa çıkarlar. 

Yolda karşılarına çıkan bir çok farklı hayvanlarla yaşadıkları eğlenceli olaylar sonrasında kaplan Diego'nun arkadaşları Manny'e tuzak kuracaklardır ama yolculuk esnasında Manny ve Sid ile dost olan Diego, kaplanlara ihanet eder ve Manny ile Sid'in ve bebeğin öldürülmesine engel olarak hep beraber bebeği insanlara ulaştırırlar.












Ve çok iyi bir dost olarak bu üçlü ufuğa doğru yol alırken sonrasında buzun içinde donmuş olarak kalan sincabın meşe palamuduna ulaşma görüntüleri ile film son bulur.

Çok eğlenceli, çok komik, içerisinde bir çok değişik hayvan karakterlerinin olduğu, bir çok serisi bulunan komedi, macera, aile ve animasyon filmidir.