Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Temmuz 2019 Salı

Sinema: Kargo - Cargo - Çocuğunu Ölümcül Bir Virüsten Korumaya Çalışan Bir Babanın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kargo - Cargo

Oyuncular; Martin Freeman, Anthony Hayes, Caren Pistorius
Yönetmen; Ben Howling, Yolanda Ramke
Tür; Dram, Gerilim, Post Apokaliptik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, dram ağırlıklı farklı bir senaryosu olan zombi filmlerindendir. Aksiyondan çok dram dikkat çekmektedir. 

Özeti; Hobbit serisi filmlerinden kendisini izlemeye alışkın olduğumuz Martin Freeman, bu filmde baş roldedir, ismi Andy'dir. Andy, insanları zombiye dönüştüren virüsten etkilenmiş bir dünyada eşi ve bir kız çocuğu ile yalnız kalmıştır ve bir salın üzerinde yapılmış ev ile bir nehirde yaşam mücadelesi vermektedirler. Film, ev misali yapılmış bu salın üzerinde başlamaktadır ve nehirde seyahat ederlerken karşılarına bir tekne çıkar. Erzaklarının bitmiş olması nedeni ile bu yarı batmış olan teknenin içinden erzak almayı planlarlar ve önce Andy tekneye gider, işine yarayacak olanları alır ve saldan yapılmış evlerine geri döner. 





Ancak Andy evde uyurken eşi ondan habersiz erzak bulmak için yine bu yıkık tekneye gider ve o sırada bir zombi tarafından ısırılır ve bu şekilde sala geri döner. 

Andy, eşinin durumunu fark eder ve insanların zombi virüsü kaptıktan sonra dönüşmesi için sadece 48 saati vardır, bu durumu bilerek hemen çareler aramaya başlarlar.

Saldan inerler, bir araba bulurlar ama artık çok geçtir, Andy'in eşi zombi olmak üzeredir ve zaten trafik kazası yaparlar ve eşi bu kazada ağır yaralanır, bu yara sonrasında tamamen artık zombiye dönüşmeye başlayacaktır. Ve bu sırada eşi Andy'i de ısırmıştır ve şimdi de artık Andy'in dönüşmesi için 48 saat kalmıştır. 

Andy için önemli olan tek şey artık dönüşmeden önce kızını güvenli birilerine teslim etmektir. Bunun için küçük kızını da alır ve çorak topraklarda yollara çıkar. Yolda bir çok zombi ve olumsuz olaylar yaşamasına neden olan insanlarla karşılaşır.





Andy, her yerde kızı için çabalamaktadır ve bu yolculuk esnasında bu bölgenin yerli halkından olan küçük bir kız çocuğu ile tanışır. 

Bu kız çocuğunun da babası zombi olmuştur ve ailesinden ayrı olarak babasını kapalı bir alanda beslemektedir. Bölgenin yerli halkı zombileri öldürdüğü için bu kız çocuğu babasını kendi aklınca böyle korumaya çalışmaktadır. 

Andy ile karşılaşan bu çocuk, yaşanan bir çok olayın sonunda Andy'e yardım eder ve O'nu kızı ile birlikte kendi halkının bulunduğu güvenli bir alana götürür ve Andy, küçük kızını dönüşmeye başladığı son anlarda bu alana yetiştirir ve Andy'in zombiye dönüşüp ölmesi ile film son bulur.

Bütün zombi filmlerinde genellikle aksiyon çok fazla olur ama bu filmde dram çok fazladır. Kendisine ait bir tarzı olan filmde, bir babanın kızı için verdiği yaşam mücadelesine tanık olacaksınız. Küçük bebeğin sevimliliği ile içiniz ısınırken çevrenin şartları nedeniyle gerilim dolu anlar yaşayacaksınız. Hobbit'ler den izlemeye alıştığımız Martin Freeman'ın baş rolünde oynadığı dram, gerilim ve post apokaliptik bilim kurgu filmidir.