Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Çin Seddi - The Great Wall - Uzaylı Yaratıklardan Korunmak İçin Yapılmış Çin Seddi'nin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Çin Seddi, The Great Wall

Oyuncular; Matt Damon, Jing Tian, Pedro Pascal
Yönetmen; Yimou Zhang
Tür; Tarihi, Aksiyon, Fantastik, Savaş

Konusu; Film çok eski tarihi zamanlarda geçmektedir, daha henüz barutun yeni keşfedilmesi söz konusudur. Uzunluğu 8851 km nin üstünde ve yapımı 1700 yıl süren Dünya harikası olan Çin Seddi'ni konu alan filmde, uzaydan gelen ve Dünya'yı istila etmeye çalışan canavarımsı özellikleri olan varlıklardan korunmak için Çin Seddi'nin yapılmış olduğu düşünülmektedir.

Özeti; Filmde Çin topraklarına yabancı batılı 3 hırsız gelmiştir ve burada bir şekilde yolları Çin Seddi ile kesişmiştir. Bu kişiler siyah toz isminde barut aramaktadırlar ve Çin'lilere tutsak olurlar. Bu esnada Çin Seddi'nin içindedirler ve tutsak olduğu zamanlarda uzaylı yaratıklar Çin Seddi'ne saldırmaya başlamıştır.






Filmdeki savaş sahneleri oldukça enteresandır ve eski savaş silahları ile yeni yöntemler geliştirmiş bir toplumun kendilerini nasıl savunduğunu izleyeceksiniz.

İplerle Çin Seddi'nden aşağı atlayan ve ellerindeki mızraklarla yaratıkları öldürmeye çalışmaları tam bir görsel şölen havasında izlenmektedir. Fakat ne kadar mücadele ederse etsinler yine de başarı sağlayamazlar, çünkü uzaylı yaratıklar çok güçlüdürler ve çok fazladırlar ve onların bir kraliçesi vardır, bütün komutları kraliçe yaratıktan almaktadırlar.

Öyle ki mıknatıs özellikleri olan metaller varlıkların kraliçe ile olan iletişimlerini de engellemektedir ve bu durumu insanlar koz olarak kullanacaklardır. Tüm bu mücadelelerin sonunda artık kraliçe yaratığın öldürülmesiyle ancak bu savaşın kazanılabileceği anlaşılmıştır. Ve uzaylı yaratıklar aynı zamanda kraliçelerini beslemekle görevlidirler, tüm bunları insanlar kraliçe varlığa saldırmak için bir koz olarak kullanacaklardır. Ve yeni icat ettikleri, buldukları siyah toz adını verdikleri barut ile bir silah yapıp kraliçe yaratığı öldürmeyi planlarlar. Mızrağın ucuna barutu yerleştirirler ve uygun bir zamanda kraliçe yaratığı koruyan varlıklar çevresinde yokken ona ateş etmeyi planlarlar ve bir çok denemeden sonra bunu başarırlar.









Sonrasında kraliçeleri ölen varlıkların hepsi bir anda ölmeye başlar ve film kraliçenin ölümünden sonra son bulur.

Yaratıkların tipleri, savaş sahneleri, mücadele anları ve film müzikleri ile oldukça başarılı bir yapım olan film, izlenmesi gereken, tarihi, aksiyon ve fantastik savaş filmidir.