Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

12 Temmuz 2019 Cuma

Sinema: Cloverfield Paradoksu - The Cloverfield Paradox - Paralel Evrenlerde Yaşam Mücadelesi Veren İnsanların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Cloverfield Paradoksu, The Cloverfield Paradox

Oyuncular; Gugu Mbatha-Raw, David Oyelowo, Daniel Brühl
Yönetmen; Julius Onah
Tür; Gerilim, Gizem, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Dünya'da son 5 yıla yetecek kadar enerji kaynakları kaldığı için yeni bir enerji kaynağı bulmak adına uzayda çalışmalar yapmak zorunda kalacak olan bir grup bilim insanının, bu uzay istasyonunda başlarına gelen olayları konu almaktadır.

ÖzetiBilim insanları parçacık hızlandırıcı metodu ile, Tanrı parçacığı olarak da bilinen Higgs bozonunu keşfetmek için dünyaya yakın bir uzay istasyonunda deneyler yapmak durumundadırlar ve bu deneyler sonucunda dünyaya gereken enerji kaynağını bulmayı ümit etmektedirler.





Uzay istasyonu içindeki bilim insanları deneyler sırasında defalarca kez başarısız olmuşlardır ve bu seferki denemelerinde başarı göstermişlerdir fakat işler hiç sandıkları gibi devam etmeyecektir.

Yüksek enerji oluşumu sebebiyle uzay istasyonu alternatif bir evrene geçmiştir ve bu geçiş sırasında ise bu evrendeki uzay istasyonu yok olmuştur. Kendileri nerede olduğunu anlayamadan uzay istasyonu içerisinde olaylar baş göstermeye başlar. Öncelikle gruptan birinin fiziksel görüntüsünde gariplikler olmaya başlar, bedeninin içinden solucanlar çıkar ve kaybolan istasyon pusulası da bu kişinin içinden çıkacaktır. Olaylar çok garip şekilde ilerlemektedir. Anlamsız ve doğa yasalarına aykırı şeyler olmaktadır. Ardından bir kişininde kolu kopacak fakat bu kopan kol kendi başına hareket edebilen bir hale gelecektir, kolu kopan kişi ise hiç acı duymayacaktır.

Neler olduğunu anlamaya çalışırlarken birden bire uzay istasyonunda duvarların içerisinden sesler gelir ve baktıklarında, duvarın içinde kablolar bedeninden geçmiş bir şekilde bir kadın bulurlar. Bu kadın ise geldikleri yerdeki uzay istasyonunda çalışan biridir ve herkesi tanımaktadır. Oysaki O'nu kimse tanımamaktadır. Bu olaylardan sonra pusulayı onarırlar ve başlarına neler geldiğini tam olarak anlamaya başlarlar. Üzerinde çalıştıkları şeyler yüzünden boyut değiştirmişlerdir ve bu boyuttan çıkıp kendi boyutlarına gitmek zorundadırlar.








Ekipten bir çok kişi bu mücadele sırasında hayatını kaybedecek ve duvarın içinden çıkardıkları kadın Jensen, kendi uzay istasyonları yok olduğu ve bu sebeple enerji kaynağı bulmaları ihtimali kalmadığı için bu uzay istasyonunu kendi boyutuna göndermek istemeyecektir. Aynı zamanda bu boyut paralel bir evrendir kendilerine benzeyen başka, kendi hayatlarını yaşayan başka insanların olduğunu da öğreneceklerdir. Çocuğunu kaybetmiş olan Hamilton için bu evrendeki halinin çocuğunun yaşadığını bilmesi O'nun zor zamanlar yaşamasına neden olacaktır.

Uzay istasyonunun bu boyutta kalması için ekipten bazı kişileri öldürmek zorunda kalacaktır ve sonunda kendide ölecektir. Ekipten sadece Hamilton ve Schmidt kalır ve ikisi kendi boyutlarına geri dönmeyi başarırlar ve bir kapsül ile dünyaya dönerler. 

Ancak ne var ki dünya bıraktıkları gibi bir yer değildir, boyları gökyüzüne kadar uzanan dev canavarlar dünyaya gelmiştir ve bu canavarın görüntüsü ile filmde son bulmaktadır.

Filmin son sahnesinde gözüken dev canavar görüntüsünden sonra devam filmi beklentisi oluşturan, oldukça etkileyici bir senaryo ya sahip, yer yer aksiyon ve dram sahneleri de bulunan, gerilim, gizem ve bilim kurgu filmidir.