Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Dünya Savaşı Z - World War Z - Bir Salgın ve Zombi Filmi... / Konusu, Özeti, Afişler

Dünya Savaşı Z, World War Z

Oyuncular; Brad Pitt, Mireille Enos, Elyes Gabel
Yönetmen; Marc Forster
Tür: Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Çekilmiş en iyi zombi filmlerinden biridir. Dünya zombi virüsü salgını ile karşı karşıyadır ve her şey bir anda gelişmeye başlamıştır. 

Özeti; Filmin başrol oyuncusu Gerry, yani Brad Pitt bir aile babasıdır ve iki tane çocuğu vardır.  Ailesi ile birlikte tam trafikte sıkışıp kalmışken, zombi salgını ortaya çıkar ve insanlar bir anda panik halinde kaçışmaya başlarlar. Şehir tam bir kaos alanına dönüşür. 12 saniyede virüsü kapan insanlar zombiye dönüşmektedir ve dönüşen insanlar oldukça saldırgan olmaktadır. Gerry, çevresinde yaşanan olayları hemen analiz ederek ailesini bir karavana yerleştirir ve olay yerinden uzaklaşmaya başlarlar. Zamanla karavanın içinde erzakları kalmayacaktır ve çocuğuna ilaç almaları gerekmektedir.







Bunun için markete girecekler ve kaos içindeki ortamın bulunduğu otoparka geri geldiklerinde karavanı yerinde bulamayacaklardır.

Ve bundan sonra onlar için durum daha da zorlaşır, çünkü artık araçları yoktur ve sokaklarda yalnızdırlar. 

Bu sırada bir binaya girerler ve bina içinde yaşayan insanlardan yardım isterler. Bunun sonucunda bir aile onlara kapılarını açar ve içeriye girerek kendilerini güvene alırlar. Sonrasında Gerry, askeri departmanda çalışan arkadaşı ile görüşür ve bu arkadaşı O'nun zombi salgınının nedenini öğrenmesi için görev yapması gerektiğini söyler ve ancak bunu kabul etmesi şartıyla ailesini güvenli bir alan olan gemiye alabileceğini belirtir. Gerry, bunu mecburen kabul edecektir. Apartmandan çıkarken yanında kaldıkları aileye sonrasında zombiler saldıracak ve bu ailenin çocuğu da artık onlarla beraber yaşam mücadelesi vermeye başlayacaktır.  Güvenli gemiye gelen Gerry ve ailesi, artık daha rahattırlar fakat Gerry, zombi virüsünün nereden yayıldığını öğrenmek için seyahat etmek zorunda kalacaktır, yoksa ailesini gemide barındırmayacaklardır. Bunu kabul eden Gerry, sonunda İsrail'e gider, burada gereken bilgiyi bulacağını düşünür ama bu sırada İsrail'de çevresini duvarlarla kapatmış bir şekilde zombilerden korunurken, çıkarılan yüksek ses sonucunda zombiler üst üste çıkarak bu güvenlik duvarını aşacaklardır. Bu sahne filmdeki en etkileyici sahnedir.






Ardından İsrail'de artık zombilerin saldırısı altında kalır ve zombiler şehrin iç kısımlarına doğru dolmaya başlarlar. Ve zombiler görmemektedirler ama sese duyarlıdırlar.

İsrail'de de zombilerden kaçan Gerry, sonunda bir laboratuvara ulaşır ve burada içeride mahsur kalmış bazı profesörlerle iş birliği yaparak zombilerin hastalıklı insanlara saldırmadıklarını öğrenirler ve bundan sonrasında insanlara yapay hastalık bulaştıracak ilaçlar yaparak zombilerin insanlara saldırmasını önleyeceklerdir. 

Sonunda insanlara, zombilerin onları görmemesine neden olacak şekilde etki eden hastalık sağlayıcı aşılar yaparlar ve bunu kullanan insanlar, zombi saldırısına uğramaz, ama bu geçici bir çözümdür ve bunun geçici bir çözüm olduğu söylenerek filmde sona erer.

Bir çok zombi filmi vardır ve bu film aralarında en iyilerden biridir. Brad Pitt'in baş rolünde oynadığı heyecan verici görüntüleri ve sahneleri ile bir aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.