Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Dünyalar Savaşı - War Of The World - Bir Uzaylı İstilası Filmi... / Konusu, Özeti, Afişler

Dünyalar Savaşı, War Of The World

Oyuncular; Ty Simpkins, Tom Cruise, Dakota Fanning
Yönetmen; Steven Spielberg
Tür: Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Dünya üstün ve zeki varlıklar tarafından istila altındadır ama insanların henüz bundan haberleri yoktur. Uzaylı varlıklar yerin altına silahlar yerleştirmişlerdir ve zamanı gelince bu silahları ortaya çıkararak insanları yok etmeye çalışacaklardır.

Özeti; Ve o zaman gelince dünyanın belirli bölgelerinde aynı anda sarsıntılar, gök olayları olmaya başlar. Gökyüzünden yıldırım şeklinde enerji alanlarının içinden yerin altındaki bu silahlara uzaylı varlıklar yerleşirler. Herkes basit bir yıldırım düşmesi sanar fakat bu durum uzaylıların silahlarına yerleşmesi metodudur. Sonrasında sarsıntı ve yerdeki çatlaklar ile ortaya dev uzaylı varlık makineleri çıkar. Başrol oyuncusu Ray yani Tom Cruise, iki çocuklu eşinden boşanmış bir babadır ve eşi de bu olayın yaşandığı gün çocuklarını O'na bırakmıştır. Ama olaylar yaşanmaya başlayınca Ray, çocukları ile iyi bir hafta sonu geçirmekten çok hayatlarında yaşadıkları en berbat hafta sonlarını yaşayacaklardır.






Yerden makinelerin çıkmasına şahit olan Ray, hemen çocuklarının yanına gider ve evden apar topar çıkarlar. Dışarıda büyük bir panik vardır, bu dev makinelerle uzaylılar insanları teker teker yok etmektedirler, kimilerini de dev makineler içine almaktadırlar, çünkü insanların kanlarını kullanacaklardır ve bu yolla kendi gelişimlerini sağlayacaklardır.

Ve aksiyon dolu bir kaçma kovalamaca başlar, caddelerde bütün arabalar bozulmuştur, sadece Ray'ın kullandığı araba çalışmaktadır ve insanlar Ray'ın arabasına saldırarak arabayı ellerinden alırlar. Ray ve ailesi, artık yollardadır ve tehlike büyüktür. Her yer dev uzaylı makineleri ile doludur ve insan avlamaktadırlar.

Bu karmaşanın içinden Ray, küçük kızı ile bir bodrum katına sığınır ve burada akli dengesini kaybetmiş bir adamla zaman geçirmek zorunda kalırlar. Ray'ın diğer çocuğu ise uzaylılarla savaşmak için kaçmıştır. Ray, bu bodrum katında küçük kızı ile birlikte uzaylılardan saklanacaklardır fakat içerideki adam sorun çıkarmaktadır ve bu sebeple O'nu öldürmek zorunda kalır. Çıkan sesten dolayı uzaylılar Ray ve çocuğunun yerini bulur ve kızını uzaylılar dev makineye alırlar. Bunun üzerine Ray'da kızını kurtarmak için bile bile uzaylılara yakalanır ve kızı ile aynı kafesin içine atılır. Bu sırada Ray'ın üzerinde el bombaları vardır ve kızını kurtarmak dışındaki başka bir amacı da içerideyken uzaylı makineyi patlatmaktır.







Çünkü koruma kalkanları yüzünden dev makinelere dışarıdan müdahale edememektedirler. Ve kızı ile dışarı çıkmayı başaran Ray, aynı zamanda uzaylı dev makineyi de patlatır ve böylelikle kurtulurlar.

Sonrasında bu dev uzaylı makineleri olan bu varlıklar, kuşlardan kaptıkları bir virüs yüzünden etkilenerek hastalanırlar ve teker teker yok olmaya başlarlar. Dünyada bulunan ve kuşlardan bulaşan bir virüs, bu uzaylı varlıkları yok etmektedir ve ancak bu durum dünyanın kurtuluşu olabilecektir. Film uzaylı makinelerin virüs yüzünden teker teker yok olması ile son bulur.

Steven Spielberg'ün yönettiği, yıllardır plan yaparak zamanı gelince yerin altından çıkan uzaylıların dev makinelerine şahit olacağınız, insanların bu dev makineler karşısında verdikleri kıyasıya yaşam mücadelelerini izleyeceğiniz, çok iyi bir uzaylı istilası, aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.