Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

12 Temmuz 2019 Cuma

Sinema: Glass - Farklı Özellikleri Olan Üç Süper Kahramanın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Glass

Oyuncular; James McAvoy, Bruce Willis, Anya Taylor-Joy, Samuel L. Jackson
Yönetmen; M. Night Shyamalan
Tür; Fantastik, Psikoloji, Gerilim

Konusu; 3 seriden oluşan filmlerin ilki Ölümsüz ( Unbreakable ), ikincisi Parçalanmış ( Split ) ve Glass filmi de bu serinin devamı olan üçüncü filmi olmaktadır. Diğer iki filmde süper kahraman olduklarını izlediğimiz karakterler bu filmde gizli bir cemiyet tarafından yakalanıp hastaneye alınırlar. 

ÖzetiSüper kahramanların bu özelliklerinin olmadığını ispatlamaya çalışan ve insanlığın bu konuda aydınlanmasına engel olmak isteyen gizli bir cemiyet vardır ve bu cemiyet bu üçlünün peşindedir. Zekası ve bilişim teknolojileri ile ilgili üstün yeteneği olan ve aynı zamanda kemikleri en ufak bir darbede kırılma özelliği gösteren, bedeni son derece hassas olan ama çok güçlü bir zekaya sahip olan Elijah.








Varlığı bir çok kişiliğe parçalanmış, kişilik bölünmesi yaşayan ve kişiliklerinden bir tanesinin çok güçlü insani özellikleri olan, dik duvarlara tırmanabilen, çelikleri eğebilen insanüstü özellikleri bulunan Kevin.

Ve sadece suya karşı fobisi bulunan ama çok güçlü bir yapısı ve insanlarla ilgili öngörü özellikleri olan, yani insanlarla temas edince olayları zihninde görebilme özelliğine sahip ve her koşulda hayatta kalması sayesinde ölümsüz olarak adlandırılan David, bu gizli örgüt tarafından yakalanarak bir tedavi merkezine alı konurlar.

Bu gizli cemiyetin amacı bu insanlara kendilerinin aslında beyinlerinden kaynaklanan bir rahatsızlıklarının olduğunu ispatlayıp süper kahraman olduklarını sanmalarından vazgeçirmektir. Çünkü insanlığın bu konuda kendi potansiyellerini öğrenip bir aydınlanma yaşayıp düzenin alt üst olmasından korkmaktadırlar ve sebebi ise insanlığı bu cemiyetin yönetiyor olmasıdır. Ama insanlar kendi potansiyellerini anlarsa cemiyetin işi zorlaşacaktır. Bu yüzden bu üç insan üstü özellikleri olan kişileri zapt etmek istemektedirler. Aynı hastanede ayrı odalarda son derece güvenli bir ortama yerleştirilen bu kişilere çeşitli testler ve bakımlar yaparak onları ikna etmeye çalışırlar, ancak içlerinden en zeki olanı Elijah bu oyunu bozacaktır.







Elijah, üstün zekası ve bilişim teknolojileri konusundaki üstün yeteneği sayesinde bu kapalı alandan kaçmayı başarır ve Kevin'ı da kendisine ortak eder, aynı zamanda David'in de çıkmasını sağlar.

Elijah'ın amacı bütün insanlığa süper kahraman olan insanların olduğunu anlatmak ve bu sayede kendi potansiyellerini görmelerini sağlamaktır. Ancak tam olarak bu gizli cemiyette bunun olmasını istememektedir.

Bunun için Elijah, her yeri kameralarla gözlenen bu hastanenin önündeki bahçede David ve Kevin'ın kavga etmesini ve bu kavganın bütün ayrıntılarının kameralara çekilmesini sağlar. Bu kavga görüntüleri insanüstü görüntülerdir ve sonrasında hepsi ölecek ama kamera görüntüleri insanlığa ulaşacaktır. İnsanlığın bu görüntüleri izlemesi ile de film son bulur.

Senaryosu bakımından farklı ve dikkat çekici özellikleri olan, serinin diğer filmlerini de izleyince daha iyi anlayabileceğiniz, insanların kendi potansiyellerini anlamalarının engellenmesi gibi günümüz dünyasında da yaşanan bir çok konu ile ilgili metaforların bulunduğu fantastik psikolojik gerilim filmidir.