Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Harry Potter 3 - Harry Potter ve Azkaban Tutsağı - The Prisoner of Azkaban - Harry Sirius Black ile Tanışıyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Harry Potter 3, Harry Potter ve Azkaban Tutsağı, The Prisoner of Azkaban

Oyuncular; Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson
Yönetmen; Alfonso Cuarón
Tür; Macera, Fantastik, Aile

Konusu; Film, yine Harry'nin akrabaları olan Muggle'ların evinde başlamaktadır. Her zamanki gibi yine Harry'e çok kötü davranmaktadırlar ve bu sefer eve Marge halaları gelmiştir. 

Özeti; Marge halada sürekli Harry'e kötü şeyler söylemekte ve sonunda Harry'nin ailesine laf söylediği için Harry, buna dayanamaz ve elinde olmadan büyü yapmak zorunda kalır. Bu büyü sonucunda Marge halaları şişecek, balon gibi çığlıklar eşliğinde gökyüzüne uçacaktır. Yaşanan bu olaydan sonra Harry, bavulunu toplar ve evden ayrılır. Nereye gideceğini bilmeden dışarıda beklerken birden evsiz kalmış büyücüleri toplayan bir otobüs gelir ve Harry'i alır.








Otobüs çok hızlıdır, incelip kısalabilen, aniden durabilen özelliklerdedir ve Harry, otobüsün içinde Sirius Black'i ilk kez gazetede görür ve ilk olarak azkabandan kaçmış bir kaçak olarak tanıyacaktır Sirius'u.

Harry, otobüsle büyü ve sihir bakanlığına gelir ve burada bakanla tanışır. Bakan Harry'i, Sirius Black hakkında uyarır ve ders kitaplarını verir. Ders kitapları arasındaki canavar kitap çok ilginç saldırgan özellikleri olan bir kitaptır. Sonrasında Harry, arkadaşları ile buluşur ve bay Weasley O'nu Sirius Black konusunda uyarır. Ardından okula gitmek için trene binerler ve yolda tren durur. Ruh emiciler trene gelirler ve Harry'e saldırmak üzereyken yanlarında uyumuş olan prof. Remus Lupin, ruh emicileri gönderir. Kendisine neler olduğunu anlamayan Harry, ruh emicilerle ilk kez burada tanışmış olur. Aynı zamanda prof. Lupin'de yeni dönem için karanlık sanatlar öğretmeni olmuştur.

Azkabandan kaçan Sirius Black yüzünden ruh emiciler okulun çevresindedirler ve ruh emiciler, suçlu veya suçsuz ayırt etmeden herkese saldıra bilmektedirler. Varlıkların bütün pozitif enerjilerini emen özellikleri vardır. Aynı zamanda artık Hugrid'te öğretmen olmuştur ve dersler vermektedir. Hugrid, öğrencileri bir hippogriff olan Şah gaga ile tanıştırır.








Harry, Şah gaga ile uçacak ve gökyüzünde çok güzel anlar yaşayacaktır, Malfoy ise Şah Gaga sayesinde yaralanacaktır.

Aynı zamanda prof. Lupin, herkese korkularını yenmeleri için Ridikulus büyüsünü öğretir. Ruh emiciler en büyük korkularından beslenmektedir ve bu yüzden herkes kendi korkularını komik bir şeye dönüştürmekle ilgili sınava girerler. Aynı zamanda Sirius Black'in okulun içinde olduğunu düşünen okul yetkilileri önlemler alırlar ve herkes Harry'i aradığını düşünmektedir. Harry, bir olimpiyat oyunları sırasında ruh emicilerle yeniden karşılaşmak zorunda kalacaktır 

Sonrasında Weasley kardeşler, Harry'e bir harita vereceklerdir ve bu harita okulun içinde gezen herkesi isimleri ile gösteren bir haritadır. Bu sırada görünmezlik pelerini ile okulda sırlar arayan Harry, Sirius Black'in kendisinin vaftiz babası olduğunu öğrenir. Aynı zamanda prof. Lupin, Harry'e kendisini ruh emicilerden koruması için Expecto Patronum büyüsünü öğretir ve bu büyünün işe yaraması için kendisini en mutlu eden anısını düşünmesi gerekmektedir. Sonrasında Harry, kendisindeki haritada öldüğünü düşündüğü Voldemort'un hizmetkarı Peter Pettigrew'i görecektir.






Bu sırada hippogriff olan Şah gaga, çevreye zarar verici olarak görüldüğü için öldürülecektir ve Harry ile arkadaşları buna engel olacaklardır. Ancak bu sırada Ecel ismindeki kurt Ron'u dev söğüt ağacının altındaki mağaraya çekmiştir ve peşinden giden Harry ve Hermonie, içeride Sirius Black'i görürler ve ardından prof. Lupin de gelir ve sonrasında prof. Severus'da gelecek ve herkes Sirius'un Harry'i öldürmek istediğini sanarken, Sirius'un Peter Pettigrew'un peşinde olduğunu anlarlar. Peter Pettigrew, Ron'nun faresi kılığına girmiştir ve O'nu dışarı çıkarırlar.

Aynı zamanda prof. Lupin'nin de bir kurt adam olduğu öğrenilir ancak ne var ki kurt adam olunca saldırgan olmaktadır ve çevresindekilere saldırmaktadır. Sonrasında kurt adama dönüşen Lupin ile kurt olan Sirius, mücadele edecektir. Yaralanan Sirius'un peşinden giden Harry, gölün kıyısında ruh emicilerin saldırısı altında kalır ve gölün karşısından kendisini yine bir büyü olayının sonucu olarak kendisi kurtaracaktır.

Prof. Dumbledore, Harry ve arkadaşlarına zamanı geriye alabilme özelliği olan bir kolye vermiştir ve bu sayede bir çok olayı düzeltmişlerdir. Gölün karşısında aslında Harry'i ruh emicilerden kurtaran da başka bir zaman aralığında Harry'nin kendisidir. Aynı metotla Şah Gaga'nın da hayatını kurtarmışlardır. Bütün bu olanlardan sonra Sirius Black'in aslında Harry'nin düşmanı değil dostu olduğunu anlarlar. Sonrasında Harry'e hediye olarak gelen çok güzel bir uçan süpürgeyle gökyüzünde çığlıklar atarak uçma görüntüsü bu serinin son görüntüsü olur ve filmde böylelikle son bulur.

Her seride film oyuncularının biraz daha büyüyor olması filme ayrı bir hava katmakta, izleyicisine daha zevkli dakikalar yaşatmaktadır.  Kendine özgü etkileyici fantastik görüntüleri ve konuları ile film müziklerini de dinlemekten zevk alacağınız, serinin üçüncüsü olan macera ve fantastik aile filmidir.