Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Temmuz 2019 Salı

Sinema: Harry Potter 4 - Harry Potter ve Ateş Kadehi - The Goblet of Fire - Lord Voldemort'un Dönüşü... / Konusu, Özeti, Afişler

Harry Potter 4, Harry Potter ve Ateş Kadehi, The Goblet of Fire

Oyuncular; Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson
Yönetmen; Mike Newell
Tür; Macera, Fantastik, Aile

Konusu; Film, Lord Voldemort'un kendi ekibi ile yaptığı bir toplantıyı Harry'nin rüyasında görmesi ile başlıyor. 

Özeti; Sonrasında Weasley ailesi ve Hermione ile birlikte bir çizmeye tutunarak Quidditch dünya kupasının yapıldığı alana ışınlanırlar ve buradaki çadırlarına girerler. Dışarıdan çok küçük olarak görülen çadır, içerisine girince çok büyük bir ev alanı gibi görünmektedir. Bütün büyücüler burada toplanmıştır ve Quidditch dünya kupasını izleyeceklerdir. Bu sırada kamp alanında eğlenceler sürmektedir ve aniden dışarıdan kamp alanına saldırılar olmaya başlar. Saldıranlar Lord Voldemort'un adamlarıdır ve herkes kaçarken Harry, yere düşüp bayılmıştır. Kendine geldiğinde ise gökyüzünde Lord Voldemort'un işaretini görürler.






Sonrasında Hogwarts'da efsanevi bir olay gerçekleşecektir, üç büyücü turnuvası. Ve her okuldan bir öğrenci seçilecektir. Bu turnuvaya Beauxbatons Sihir Akademisi ve kuzeyden gelen Durmstrang Enstitüsü öğrencileri katılacaktır.

Bu sırada okula yeni bir öğretmen katılır, seherbaz deli göz Alastor Moody, yeni karanlık sanatlar hakkında savunma öğretmenidir. Ve turnuvanın kuralları açıklanır, her okuldan katılmak isteyenler Ateş kadehine ismini yazıp atacaktır ancak yarışmaya katılım için yaş şartı aranmaktadır.

Ve şampiyon seçimi yapılır. Beauxbatons Sihir Akademisi'nden 
Fleur Delacour, Durmstrang Enstitüsü'nden Viktor Krum, Hogwarts'dan ise Cedric Diggory'i seçer ateş kadehi ama son olarak şimdiye kadar hiç olmamasına rağmen dördüncü bir şampiyon daha seçer ve bu kişide Harry Potter olur. Bu olaylar sonrasında harry'nin arkadaşları ile arası açılır, kendisinden bir şeyler sakladıklarını düşünürler. Bu sırada seherbaz deli göz Alastor Moody, Harry ile turnuvalar konusunda özel olarak ilgilenmektedir. Ve turnuvalar başlar, ilk yarışma birbirinden farklı ejderhalarla şampiyonların mücadele etmesidir ve sonucunda sağ salim kalıp, içerideki yumurtayı almaları gerekmektedir. Bütün şampiyonlar bir ejderha seçer, Fleur Delacour, Gal yeşili ejderhasını seçer, Viktor Krum, Çin ateş topu ejderhasını seçer, Cedric Diggory, İsveç kısa burun ejderhasını seçer ve Harry'e de Macar boynuz kuyruk ejderhası kalır.








Bu ejderhaların hepsi bir yumurta korur ve bu yumurtanın içinde bir ipucu vardır. O yumurtayı ölmeden almaları gerekmektedir. Sonucunda hepsi de yumurtaları alır ve bir sonraki yarışmaya geçerler. Bu arada yumurta ancak suyun içindeyken açılır ve ipucunu suyun içindeyken gösterir.

Sonraki yarışma ise, şampiyonlarının en değer verdikleri şeyler çalınmıştır, bunlar dostları ve yakınlarıdır, ve bir saat içinde gölün içinden bu kişileri kurtarmak durumundadırlar. Gölün içinde çok tehlikeli yaratıklar vardır ve ilk kurtarıp gelen kazanacaktır. Öyle ki Harry'nin içeride iki dostu vardır, bu durumun O'na zor gelmesi dışında birde Fleur Delacour'un kardeşini ölümden kurtarır ve sonuncu olur, ama bu sonunculuk yaptığı fedakarlık sonucu O'na başarı kazandıracaktır ve ikinci olacaktır. 

Bu sırada prof. Dumbledore, Harry'nin gördüğü rüya ile ilgili olarak Harry'e geçmişte yaşanmış İgor Karkarof ile ilgili bir anısını gösterir ve Harry, bazı şeyleri daha iyi anlayacak, rüyasında gördüğü kişinin kim olduğunu öğrenecektir. Bu kişi sihir bakanının oğlu Barty Crouch'dur.  Ve turnuvanın son oyunu olan Labirent oyunu başlar ve içeride bir Kupa vardır, bu kupaya ilk dokunan turnuvayı kazanacaktır. Fleur Delacour ve Viktor Krum, bu yarışmada elenirler ve geriye Harry ile Cedric Diggory kalır. İkisi birlikte aynı anda kupaya dokunmaya karar verirler ve dokunduklarında kendilerini bambaşka bir yerde bulurlar. Oysaki bu tamamen en başından bu yana Lord Voldemort'un yaptığı, düzenlediği bir tuzaktır. Harry'nin isminin ateş kadehine atılmasının sebebi de Lord Voldemort'tur, çünkü kendini yeniden diriltmesi için Harry'nin kanına ihtiyacı vardır ve bu turnuvayı fırsat bilip Harry'i bu mekana getirmiştir.



Bu geldikleri alanda Cedric Diggory ölür ve Lord Voldemort ile müritleri, Lord Voldemort'un yeniden bedenlenmesini sağlarlar ve sonrasında Harry'i öldüreceklerken, Harry'nin ailesi de ruhları ile birlikte yardıma gelir ve bu sırada Harry, Cedric Diggory'un cesedi ile kaçar ve turnuva alanına geri döner.

Ancak Lord Voldemort, artık bedenlenmiştir ve her şey daha zor bir hal alacaktır. Lord Voldemort, tam olarak bu filmde geri dönmüş olur. Ardından öğrenirler ki bütün bu oyunları Lord Voldemort yaparken Alastor Moody kılığına girmiş olan Barty Crouch'ı kullanmıştır. Gerçek Alastor Moody'i ise bir sandığa hapis etmişlerdir. Bütün bu olaylar açığa çıktıktan sonra ateş kadehine kimin Harry'nin ismini yazdığı da anlaşılır ve böylelikle serinin dördüncü filmi de son bulur.

Bu seride Lord Voldemort artık tamamen geri dönmüştür ve işler çok daha zorlaşacaktır. Diğer seriler gibi içerisinde bir çok görsel efektlerin olduğu, çok güzel bir film serisi olarak izleyicisini tatmin etmektedir. Serinin dördüncüsü olan macera ve fantastik aile filmidir.