Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Temmuz 2019 Perşembe

Sinema; Hobbit 3 - Beş Ordunun Savaşı - The Hobbit: The Battle of the Five Armies - Erebor'da Meydana Gelen Beş Ordunun Savaşı... / Konusu, Özeti, Afişler

Hobbit 3, Beş Ordunun Savaşı

Oyuncular; Martin Freeman, Richard Armitage, Evangeline Lilly
Yönetmen; Peter Jackson
Tür; Aksiyon, Savaş, Fantastik, Macera

Konusu; Seriye kaldığı yerden devam edilen bu filmde ejderha Smaug, Göl kasabasına saldırmaya başlamıştır ve her yeri yakıp yok etmektedir. 

Özeti; Bu saldırı esnasında Smaug'u Bard ejderhalar için özel olarak tasarlanmış bir ok ile öldürür. Ve artık Smaug belasından tüm halk kurtulmuş olur. Erebor'dan cüceler tüm bu olanları izlemektedir ve artık Erebor'u yeniden eskisi gibi inşa etmek için çalışmaya başlarlar. Bu yeni cüce topluluğunun kralı olarak görülen Thorin Meşekalkanı artık Erebor'da kral olacaktır, yalnız eksik olan bir şey vardır oda Arken taşıdır. Arken taşı ise Bilbo'dadır ve onu saklamaktadır, aynı zamanda Erebor'daki altınlar, mücevherler ona sahip olanın aklını zehirlemektedir ve Thorin'de bu etkinin altında girmiştir. Gözü altınlardan başka bir şey görmemektedir.











Bu sırada Lady Galadriel ve diğer büyücü dostları Gandalf'ı Sauron'nun elinden kurtarırlar ve Sauron'u, Lady Galadriel ışığının gücü ile çok uzak diyarlara sürgün eder.

Ve geçici de olsa Sauron'dan kurtulurlar. Bu sırada artık Elf'ler ve insanlar cücelerden kendi hakları olan mücevherlerden paylarını istemektedir ama Thorin Meşekalkanı'nın aklının zehirlenmesi sonucu onlara bu paylarını vermeyi reddeder ve bu durum sonucu araları iyice bozulan cücelere saldırmak üzere olan insan ve Elf'leri durdurmak için Bilbo, kendisinde saklı olan arken taşını Elf'lere ve insanlara verir.

Bunun karşılığında Thorin'nin istedikleri mücevherleri vereceklerini sanmaktadırlar. Ama istenilen olmaz ve Elfler cücelere saldırmak üzereyken arkadaki tepelerden cücelerin akrabaları olan Demir ayak gelir, bu sırada Gandalf'ta bu alana gelmiştir ve ortalığı düzeltmek ile uğraşır. Savaşın olmaması gerektiğini, asıl savaşın yakında bu alana gelecek olan Sauron'nun orduları ile olması gerektiğini söyler ama kimse O'nu dinlemez ve cüceler ve elfler kısa sürede olsa savaşmaya başlarlar. Ve sonrasında Erebor'u ele geçirmek isteyen orklar gelir ve elfler, cüceler, insanlar birlik olup orklarla savaşmaya başlarlar.














Bu sırada altının aklını zehirlediği Thorin'de bu etkiden kurtulur ve ekibi ile bu savaşa katılır. Savaşa sonrasında kartallarda katılır, şekil değiştiren ayı olan varlıkta katılır ve filmin yarısı bu savaş ile geçer.

Savaş sahneleri görülmeye değer görsel efektler içermektedir. Savaşın sonunda Thorin ölecektir ve cüceler yeni kralını seçecektir. Sonrasında kendi evi, yani Shire'a dönen Bilbo elindeki güç yüzüğüne bakarken film biter.

Üç seri arasındaki aksiyonu en çok olan bölümdür. Lady Galadriel'in Sauron'u sürgün ettiği sahne, sonrasında yaşanan savaş sahneleri gerçekten izlemeye değer ve tekrar tekrar izleyebileceğiniz film sahnelerindendir. Film müzikleri ile de oldukça beğeni toplayan ve kesinlikle arşivlerinizde bulunması gereken film serisidir. Sonrasında Yüzüklerin Efendisi olarak Hobbit serisi maceraya Frodo ve arkadaşları ile kaldığı yerden devam edecektir. Diğer serilerinde de olduğu gibi oldukça sürükleyici aksiyon, savaş ve fantastik macera filmidir.