Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: iBOY - Elektroniğe Hükmeden Bir Gencin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

iBOY

Oyuncular; Bill Milner, Maisie Williams, Miranda Richardson
Yönetmen; Adam Randall
Tür; Romantik, Dram, Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, bir saldırı sonucunda beynine cep telefonunun parçaları girmiş bir gencin, bu olay sonrasında bütün elektronik aletleri zihin yoluyla yönetmesini konu almaktadır.

Özeti; Tom, sevdiği kız ile aynı okulda öğrenim gören bir öğrencidir ve bir gün sevdiği kız olan Lucy'e birileri tecavüz edecek ve bu tecavüz olayı sırasında Tom'da bu alanda bulunacaktır. Sonrasında ise zanlıların Tom'u kovalayıp arkalarından silah ile ateş etmeleri sonucu, o sırada telefonla yardım hattını arayan Tom'un beynine telefon parçaları girecektir. Günler sonra hastanede gözlerini açan Tom, beyninde telefon parçaları olduğunu öğrenir ve bunun bir sorun yaratmayacağını düşünürler. Ancak Tom, bu olaydan sonra çevresindeki bütün elektronik aletlerle iletişim kurabilecek, onları zihin yoluyla yönlendirebilecektir.






Zamanla Tom, bu yeteneğinin farkına varır ve bir gün okulda iken arkadaşlarından birinin cep telefonunda Lucy'e tecavüz edenlerin video görüntüsünü görür ve tecavüz edenlerin kimler olduğunu anlar.

Tom, artık bu kişilerden intikam almak isteyecektir. Tecavüzcü Eugene ve arkadaşlarına bir çok oyunlar yapan Tom, onları deliye çevirecektir. Hiç biri olayların nasıl olduğunu anlayamayacaklardır.

Tom, uzaktan hepsinin telefonlarını hackler, onlara gizli mesajlar gönderir, arabada iken hapis eder, tehdit eder, bütün oyunlarını bozar,  
ele başlarına ulaşır ve onlarında evlerini darma dağın etmenin yanında bütün banka hesaplarını boşaltır. Tom'un bu yaptıklarını kimse anlayamaz durumdadır ama Tom, hepsinin lideri olan Ellman'a ulaşmak istemektedir. Tom'un bir arkadaşının O'nu ispiyonlaması sonucu bir gün Ellman, Tom'un evine gelir ve O'nun bütün yeteneklerini anlar. Bunun üzerine Tom'un kendi banka hesabını paralarla doldurmasını ister, çünkü aynı zamanda Lucy'i esir almıştır ve Lucy ile tehdit etmektedir. Bunun üzerine banka hesabını doldurmaya başlayan Tom, sonrasında herkesin cep telefonlarını patlatacak ve bu patlama sonucunda insanlar yaralanacak, geriye sadece Ellman, Tom ve Lucy kalacaktır.









Sonrasında Lucy, elindeki silah ile Ellman'ı yaralar ancak Ellman, tam Tom'u öldürmek üzereyken Tom, kendi bedeninden elektro manyetik bir etki çıkarır ve Ellman'ı öldürür. Böylelikle film son bulur.

İlginç, farklı ve merak uyandırıcı senaryosu ile dikkat çekici bir netflix yapımı olan film, romantik dram, aksiyon ve bilim kurgu filmidir.