Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Temmuz 2019 Çarşamba

Sinema: İnsanlığın Sonu - Extinction - Ölümcül Bir Virüs Salgını İle Yaşamın Bittiği Dünya'da Yaşananlar... / Konusu, Özeti, Afişler

İnsanlığın Sonu, Extinction

Oyuncular; Matthew Fox, Jeffrey Donovan, Quinn McColgan
Yönetmen; Miguel Ángel Vivas
Tür; Post Apokaliptik, Dram, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Bir kıyamet sonrası senaryosu olan filmde Lost dizilerinden tanıdığımız Matthew Fox, Patrick ismiyle rol almaktadır. Film zaten genellikle üç kişi arasında geçmektedir. Patrick, Jack ve Lulu.

Özeti; Film, bir otobüsün içinde zombi saldırısına uğrayan insanların görüntüleri ile başlamaktadır ve bu insanların arasında Jack ve Patrick'te vardır ve Lulu henüz bir bebektir. Annesi zombiler tarafından ısırılmıştır ve bu yüzden ölmüştür. Bu sahneden sonra film birden dokuz sene sonrasına geçerek bu zamandan sonrasını işlemeye başlamıştır. Lulu büyümüştür, bu geçen zaman zarfında Patrick ve Jack, Patrick'in ölen eşi yüzünden kavga etmişlerdir ve ayrı olarak yan yana evlerde yaşamaktadırlar, fakat Lulu'ya Jack bakmaktadır. Patrick'in alkol sorunu olduğu için Jack, Lulu'yu bebekken almıştır ve bu geçen zaman zarfında kendisi babalık yapmıştır. Lulu, Patrick yerine Jack'e baba demektedir, gerçeği bilmemektedir.





İnsanların zombiye dönüşmesinden sonra geçen dokuz sene içinde çok şey değişmiştir, artık her yer kış ve karla kaplıdır, havalar ısınmamakta ve yılın bütün zamanları kış olarak yaşanmaktadır. Aynı zamanda bu geçen dokuz sene süre zarfında zombilerde evrilmiştir ve dokuz sene önceki hallerinden çok çok başka bir yapıya bürünmüşlerdir. Artık çok daha güçlü, kalın derileri olan, çok daha hızlı ve vahşi varlıklar olmuşlardır. Her yeri karla kaplı iki yana yana evde yaşayan bu üç kişinin henüz zombilerin bu hale dönüştüklerinden haberleri de yoktur, onlar bu dokuz sene boyunca zombilerin soğuk havaya dayanamayıp yok olduklarını sanmaktadırlar.

İşte bu yanılgı içinde erzak bulmaya giden Patrick, içlerinden biri ile ilk defa karşılaşır ve büyük mücadeleler vererek, çok sevdiği köpeğinin ölümüne neden olacak saldırılara maruz kalarak zorda olsa sonunda kurtulur ama ısırılmıştır, ve ne var ki bu geçen dokuz sene aynı zamanda virüsün buluşması ile ilgili geni de yok etmiştir ve virüs artık başkasına bulaşmamaktadır. 

Sadece bütün zombiler çok çok vahşi ve daha da zekidirler, iletişim kurabilecek özelliklerdedirler. Patrick, bu olayı yaşadıktan sonra Jack ve Lulu'da bir zombinin saldırısına maruz kalır ve Patrick'in onlara yardım etmesi sonucu barışırlar. Aynı evlerde zaman geçirmeye başlarlar ve Patrick, zombilerden birini evin bahçesine bağlar incelemek için, ama ne var ki bu zombi diğerlerini de çağıracak, hepsinin toplanmasına neden olacaktır. Hepsi bu durumdan habersizken erzak arama esnasında dışarı da hamile bir kadını da bulurlar ve artık dört kişi olurlar. Hamile olan bu kadın eve geldikten sonra zombilerin iletişim kurduğundan bahseder ve bahçedeki zombiyi öldürür. Ama çok geç kalınmıştır, diğer zombilerde yoldadır ve yakın bir zaman sonra hepsi toplanacaktır.





Bu durum karşısında hemen evde önlem alırlar ve saklanırlar ama zombiler artık her yerdedir, evin içlerine kadar girmişlerdir. 

Zorlu mücadeleler veren evdeki dört kişi artık tek çarenin araba ile kaçmak olduğuna karar verirler ve Patrick, bu kaçış için kendini feda edecek ve ölecektir. 

Ve diğerleri de arabaya binerek kaçacaktır. Kaçıp gidenlerin yaşanabilecek bir kent bulması ile de film son bulur.

Zombi ve kıyamet sonrası filmleri sevenler için tavsiye edilebilecek, yer yer aksiyon sahnelerinin olduğu, evrimleşmiş zombilerin tamamen insan görünümden çıkmış apayrı bir canlı olmuş hallerini izleyeceğiniz post apokaliptik bir gerilim, dram ve bilim kurgu filmidir.