Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

6 Temmuz 2019 Cumartesi

Sinema: King Kong - Vahşi ve Dev Bir Aşkın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

King Kong

Oyuncular; Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody
Yönetmen; Peter Jackson
Tür; Romantik, Dram, Aksiyon, Fantastik, Macera

Konusu; Film, Kafatası adası olarak bilinen ve medeniyetten uzak kalmış olan bir adada bulunan devasal canlıların arasından dev bir goril ile adaya giden insanların arasında yaşanan aksiyon, macera, gerilim ve romantik olayları konu almaktadır.

Özeti; Film, Amerika'nın eski zamanlarında geçmektedir ve böyle bir zamanda iken Ann Darrow isimli başrol oyuncusu olan kız tiyatrocu olarak çalışmaktadır ve çalıştığı tiyatro kapanarak işsiz kalmıştır. Ann, her yerde iş aramaktadır. Bu sırada film yönetmeni olan Carl ise, yeni bir film çekmek istemektedir, yapımcılardan bu film için destek almaya çalışmaktadır. Carl'ın elinde bir harita vardır ve bu harita Kafatası Adası'nın haritasıdır. Bu haritada gösterilen ada normal dünya haritalarında yoktur ve bu adanın gizemini duyan Carl, burada film çekmek istemektedir.





Ve Carl, yapımcılardan kaçarak acil bir şekilde gemiye binecektir. Bu sırada kendisine borcunun olduğu Jack'te bu gemiye gelecektir ve senaryo yazarı olarak çalışacaktır.

Ardından Ann'de paraya ihtiyacı olduğu için kendilerine ulaşan Carl ve ekibi ile birlikte gemiye binmiş olacaktır ve aklındaki ekibi hazırlayan Carl, alelacele gemiyle yolculuğa çıkacaktır. Aynı zamanda gemide mürettebat ve film seti görevlileri de vardır ve kalabalık bir yolcu sayısı ile gemi okyanusa açılır.

Bu arada gemideki kimse Kafatası adasına gidildiğini bilmemektedir, herkes filmin bütün çekimlerinin gemide olacağını sanmaktadır ve sonrasında Carl, gerçekleri insanlara anlatmak zorunda kalır. Karşı koyanlar olur, korkanlar olur ama sonunda bu adaya gelmiş bulunurlar. Geminin kaptanı daha önce bu adaya gelmiştir ve adada bir şey olduğunu biliyordur. Ardından sisli bir alana girerler ve adaya yakın olan sahildeki kayalıklara çarpmaya başlarlar ve bu kayalıklar arasında gemileri takılı kalır. Kafatası adası ise hemen yanlarındadır. Gündüz olunca kafatası adasını gören Carl ve ekibi film çekimini tamamlamak için kayıkla adaya giderler, geminin mürettebatı bu sırada gemiyi onarmak için gemide kalmıştır.





Adaya indiklerinde her yerde kafatası olan bir yaşam alanı ile karşılaşırlar ve buranın yerli halkı film ekibine saldırır, içlerinden bazılarını öldürür ve diğerleri de ölmek üzereyken gemi mürettebatı gelip kalanları kurtarır. 

Ardından bütün ekip gemiye geri döner ama gecesinde yerli halk geminin içinden Ann'i kaçırır, çünkü Ann'i King Kong'a kurban edeceklerdir ve bu konuda O'nu seçmişlerdir.

Ann'ı kaçırdıktan sonra yerli halk, törenle Ann'i, King Kong'a düzenli olarak kurban verdikleri alana bağlarlar ve gönderirler. King Kong gelir ve Ann'i alıp götürür. King Kong dev bir gorildir ve adanın tek hakimi odur. Ondan güçlü bir canlı yoktur. Ann'i hırpalayarak kaçıran Kong, sonunda durur ve Ann ile iletişim kurmaya başlarlar. Diğer kurbanlarının hepsini öldüren Kong, ilginç bir şekilde Ann'i öldürmemiştir. Bu sırada Ann'in kaçırıldığını anlayan Jack ve ekibi, O'nun peşinden giderler, Ann'ı ararlar ama Kong O'nu götürmüştür bile. Çığlıklarını takip ederler ve sonunda dev dinozorlarla karşılaşacağı ve dolu dolu aksiyon görüntüleri içinde kaçma kovalamaca yaşayacakları alana gelirler. Dinozorların ayaklarının altından kaçma sahneleri gerçekten görülmeye değer ve heyecanı dorukta yaşatan cinsten sahnelerdir. Bu dinozorlar ekipten bazılarını öldürür ve geri kalan ekip Ann'ı aramaya devam eder.

Diğer tarafta Ann, Kong ile oyunlar oynamaya başlamış aralarında bir iletişim söz konusu olmuştur. Fakat Kong'un bu durumunu fırsat bilen Ann, yeniden kaçar ve bu kaçma esnasında O'nu çok vahşi dinozorlar teker teker yemeye çalışacaklardır, Ann için bitmek bilmeyen aksiyon sahneleri başlamış olur. Birinden kaçar, başka birine yakalanır, ondan kaçar diğerine yakalanır ve en sonunda dev dinozorlara yakalanacakken çığlığını duyan Kong gelir ve O'nu kurtarır. Bu sırada Kong, Ann için 3 dev dinozorla savaşmak zorunda kalacaktır ve onları öldürecektir.

Ann'in yanına gelmeden önce Kong, Ann'i arayan ekibi de yer altının karanlık bir alanına düşürmüştür ve bu alandaki canlılar dev böceklerdir. Yerin altından, üstten, alttan, sağdan, soldan her yerden farklı farklı dev böcekler çıkmaktadır ve ekibe saldırmaktadır. Ekibi buradan onların yardımına gelen gemi mürettebatı kurtaracaktır. Sonrasında Ann'i dinozorların elinden kurtaran Kong, Ann'e tafralar yaparak sırtına alıp kendi mekanına götürür ve gün batımını izlerken uyurlar.




Bu uyku sırasında Jack, Ann'in bulunduğu yere gelir ve Kong'un elinde uyuyan Ann'i alıp götürmek ister. Bu sırada Kong uyanır, fakat ne var ki çevrede dev yarasalar vardır ve onlar da Kong'a saldırırlar. Bunu fırsat bilen Jack, Ann'i de alıp bir yarasaya tutunarak oradan uzaklaşır ve Kong, onları kovalamaya başlar. Bu kovalamaca sonunda Kong'a tuzak kurulmuştur ve uyuşturucu bir madde ile Kong'u uyutup Amerika'ya götürmek istemektedirler ve Ann'i kullanarak bunu başarırlar.

Kendine geldiğinde kendisini şehir tiyatrosunda elleri bağlanmış bulan Kong, insanlar için bir şov malzemesi olmuştur ve iyice kendine geldiğinde bütün zincirleri kırarak tiyatroyu dağıtır, şehrin içine dalar. 

Kong şehirde Ann'i aramaktadır ve bütün sarışın kadınları Ann sanmaktadır. Kong, Ann'e aşık olmuştur, tek düşündüğü Ann'dir ve bu durumu gören Ann, Kong'u bulur ve O'nunla buzların üzerinde çok eğlenceli kısa bir zaman geçirirler. Sonrasında Kong'u tehlike olarak gören hükumet yetkilileri askeri araçlarla ateş etmeye başlar ve onlardan kaçan Kong, yüksek bir kulenin üzerine çıkar, ama uçaklar Kong'u burada sıkıştırırlar ve yapılan ateşlere dayanamayan Kong, yanına Ann'in de gelmesinden ve O'nu son kez gördükten sonra ölür. Ve film böylelikle son bulur.

Aksiyonun çok bol olduğu, ne zaman duracak bu aksiyon sahneleri diye merak bile edebileceğiniz, heyecanla izleyeceğiniz, bir olayın bitip yeni bir olayın başlaması gibi sahnelerin sizi sürekli şaşırtmasının hiç bitmediği filmde, Kong'un ölüm sahnesi gibi derinden etkileyen dram sahneleri de vardır. Doya doya izleyebileceğiniz romantik dram, aksiyon ve fantastik macera filmidir.