Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Temmuz 2019 Çarşamba

Sinema: Kızıl Serçe - Red Sparrow - CIA ve KGB Arasında Yaşam Mücadelesi Veren Bir Balerinin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kızıl Serçe, Red Sparrow

Oyuncular; Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts
Yönetmen; Francis Lawrence
Tür; Aksiyon, Politik, Suç, Polisiye, Gerilim

Konusu; Filmde Dominika, yaşlı ve hasta annesine bakmak zorunda kalan başarılı bir balerin kızdır ve Rus'tur. Dominika'nın amcası olan Ivan, Rus İstihbarat servisleri için çalışan yetkili bir ajandır. Ve birde filmde Rus hükumetinden gizli bilgiler almak ile uğraşan ve bu konuda Rus hükumetinden bir köstebek ile çalışan Nate isimli özel bir Amerikan CIA İstihbarat ajanı vardır. 

Özeti; Film, genel olarak Rus hükumetinin içinde çalışan bu köstebeğin kim olduğunun bulunması konusu çevresinde geçmektedir ve Dominika, başına gelen olaylardan sonra bu konu hakkında görevli özel bir Rus Ajanı olacaktır.





Dominika, hasta annesine bakmak zorunda olan başarılı bir balerindir ve Rus ajanı olan amcası Dominika'da kendi işine uygun potansiyeller gördüğü için Dominika'ya tuzak kurar ve bale işini bırakabilmesi için sakatlanmasına neden olur.

Sakatlık yaşayıp bale işinden ayrılan Dominika, artık para kazanamamaktadır ve annesine bakamamaktadır. Bunu fırsat bilen amcası Dominika'ya annesini tedavi ettirmek ve masraflarını ödemek şartıyla Rus istihbarat servisleri için bir iş yapmasını önerir. Dominika, istemese de buna zorunlu kalır ve görev sonucunda biriyle cinsel ilişki yaşamak zorunda kalacaktır.

Nitekim hiç de hayal ettiği gibi olmaz, Dominika'nın tuzağa düşürdüğü kişi O'nun üzerindeyken öldürürler ve Rus istihbaratı bu olayın tanığı olduğu için Dominika'yı da öldürmek isterler ve O'na seçmesi için başka bir seçenekte sunarlar. Bu seçenekte Kızıl Serçe denilen Rus Hükumetine özel ajanlar yetiştiren bir okulda eğitim görecek ve başarı sağlarsa artık Ruslar için çalışan bir ajan olacaktır, kabul etmez ise öldürülecektir. Bunu mecburen kabul eden Dominika, Kızıl Serçe okuluna gider ve bu okul çok sert ve acımasız kuralları olan, insanların en hassas oldukları konular üzerinden eğitimler veren bir Ajan eğitim okuludur.





Dominika, bu okuldan başarı ile çıkar ve Rus hükumeti O'nu Rus Hükumeti'nin içindeki Amerikanlara çalışan köstebeği bulmak için görevlendirir.

Bu işe Dominika, CIA ajanı olan Nate ile başlar ve Nate ile tanıştıkça O'nunla zaman geçirdikçe O'na güvenmeye ve ilgi duymaya başlamıştır. 

Nate'de aynı şekilde Dominika'dan hoşlanmaktadır. Dominika, artık Nate ile işbirliği içine girerek kendi bağlı olduğu Rus hükumetini aldatmaya başlamıştır ve tek derdi annesini de alıp güvenli bir yere gitmektir. Sürekli bunun için uğraşmaktadır ve başına bir çok ıstırap verici olaylar gelmiştir. Rus hükumeti Domika'nın bu işbirliğini anlayıp konuşturmak için işkenceler etmiştir ama Dominika, sonunda kendini aklayarak yine Nate ile işbirliği içine girmiştir. Sonunda Dominika, köstebeğin kim olduğunu öğrenecektir. Köstebek bir Rus generalidir ve bu general kendini Dominika'ya ifşa etmiştir. Zaten amcasına öfkeli olan Dominika, bu durumu kendi lehine çevirerek Rus'larla bir anlaşma yapar ve annesi ile kendisinin güvenliği karşısında Rus hükumetine köstebeği açıklama sözü verir.




Sonucun da Dominika gerçek köstebeği ifşa etmez ve amcasının köstebek olduğunu söyler ve amcasını öldürürler.

Bu olaydan sonra Rus'ların gözünde değer kazanan Dominika, artık amacına ulaşmıştır. Çekilen bir çok çileden sonra rahata kavuşmuştur. Böylelikle film son bulur.

Siyasi entrikalar, ajanlar, casuslar ve bu tarzda hükumet için çalışan insanların neler yaşadığını anlatan film de cinsel unsurlar oldukça özgür bir şekilde sahnelenmiştir. Aynı zamanda Jennifer Lawrence'ın hiç bir filmde görmediğiniz görüntülerini izleyeceğiniz film yer yer dram içerikleri bulunan politik suç, polisiye, aksiyon ve gerilim filmidir.