Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Labirent 3: Son İsyan - Maze Runner: The Death Cure - Thomas ve Arkadaşları İsyan'ın Kalesinde... / Konusu, Özeti, Afişler

Labirent 3, Son İsyan, The Death Cure

Oyuncular: Dylan O'Brien, Aml Ameen, Will Poulter, Kaya Scodelario, Thomas Brodie,Ki Hong Lee
Yönetmen: Wes Ball
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Arkadaşları İsyan tarafından alıkoyulan Thomas, sağ kol ve kendi arkadaşlarından oluşan bir ekiple, İsyan'a ait ve içinde bağışıklığı olan, bir önceki seride İsyan'ın kaçırdığı kişilerin bulunduğu trene saldırırlar.

Özeti; Trende Thomas'ın özellikle ulaşmak istediği arkadaşı vardır Minho, ama O'na ulaşamazlar. Vagonlarca kişiler vardır ama sadece tek bir vagona ulaşabilmişlerdir. Ulaşmak istedikleri arkadaşları İsyan'la beraber merkeze gitmiştir. Thomas, şimdide merkeze gidip arkadaşını kurtarmak istemektedir. Ancak buraya girmek çok zor olacaktır. Ve 5 kişilik bir ekiple yola çıkarlar. Yolda yine zombilerle mücadele etmek zorunda kalacaklardır.






Sonrasında İsyan'ın merkezine ulaşırlar fakat içeriye girmek sorun oluşturmaktadır. Serinin ilk filminde labirentten çıkarken öldüğünü sandıkları arkadaşları Gally ile burada karşılaşırlar.

Ve Gally, onlara içeri girmeleri için yardım edecektir. Bu arada artık İsyan için çalışan Thomas'ın sevgilisi olan Teressa, İsyan'ın merkezinde ışın virüsüne karşı bir tedavi bulmak umudu ile uğraşmaktadır. Teressa'nın içeride İsyan için çalıştığını öğrenen Thomas ve arkadaşları, bu durumu içeri girmek için kullanacaklardır. Teressa'yı kaçıracaklardır. Sonrasında Teressa'nın yardımı ile içeriye girerler ve arkadaşlarını kurtarmayı başarırlar. Ancak ne var ki Thomas'ın yakın arkadaşı olan Newt, hastalıktan etkilenmiştir ve zombileşme süreci başlamıştır. Newt, sonunda ölür ve Terassa'da tedavinin Thomas'ın kanında olduğunu öğrenir.

Filmin başından bu yana İsyan'ın aradığı tedavi edici özelliklerdeki kan, Thomas'ın kanıdır ve bunu ancak son anda öğrenirler. Aynı zamanda İsyan'da artık yaşanan olaylar nedeni ile yok olmuştur, virüs havadan bulaşır hale gelmiştir. İsyanın bütün çalışanları ve diğer insan grupları birbirleri ile savaşmaya başlamıştır ve İsyan'ın merkezi olan binaları yıkmaya başlamışlardır. 





İşte bu yok oluş anında Thomas'ı Janson'un elinden kurtarmaya çalışan ve bunu başaran Teressa, kurtulmayı istemez ve kendini öldürür. 

Bütün bu karmaşadan sonra sağ kalan insanlar Sağ kol kampında toplanırlar ve artık yeni bir gelecek için çalışmalara başlarlar. Serinin üçünce filmi de Thomas'ın, Newt'in yazdığı mektubu okumasıyla son bulur.

Üç filmlik seriden oluşan yapıtların sonuncusu olan Son İsyan, diğerleri gibi bol aksiyonlu, zombileşmiş insanlarla yaşanan gerilim dolu anların olduğu, uzun zamandır aranan tedavinin sadece Thomas'ın kanında ortaya çıkması ile tedavinin varlığını anlayabileceğiniz, Newt ve Teressa'nın ölümü ile sonuçlanan ve yer yer dram sahneleri de olan aksiyon, gerilim ve fantastik bilim kurgu filmidir.