Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Mad Max; Furry Road - Kurak Bir Çöl Haline Gelmiş Dünya'da Verilen Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Mad Max; Furry Road

Oyuncular;Tom Hardy, Charlize Theron, Zoë Kravitz
Yönetmen; George Miller
Tür; Distopik, Post Apokaliptik, Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Post apokaliptik bir zamanda geçen filmde, dünya artık kurak bir çöl haline gelmiştir ve geriye kalan insanların çoğu yarı ömürlü olarak adlandırılan insan tipindedir, yani bazı uzuvları tam olarak işlevini göremez ve çok az insan tam ömürlü insan olarak hayatta kalmıştır. 

Özeti; Ve dünyada artık su en değerli şeylerden biri olmuştur. Bu durumu fırsat olarak kullanan gruplar kendi egemenliğini kurmuş ve suya sahip olanlar toplumda kendilerini ayrı bir yere koymuştur, diğer kalan insanlara zulüm ve işkence yapmaktadırlar. Her yerde terör kol gezmektedir. Ve suyun kontrolünü eline almış Muhteşem Co isimli kendisini Tanrı ilan etmiş yarı ömürlü bir zorba, bütün topluma hükmetmektedir.





Ve muhteşem Co'nun askerleri çevrede insan avında iken Max'i yakalayacaklardır. Tam ömürlü insan olan kişilerin kanlarını bu yarı ömürlü insanlar kullanmaktadır ve bu sayede daha verimli yaşamaktadırlar. 

Max, Muhteşem Co'nun elinde tutsak olur ve bu sırada muhteşem Co'nun zorla birlikte olduğu yine tam ömürlü kızlar vardır, ve bu kızlarda buradan kaçmanın planlarını yapmaktadırlar. Şehirler arası petrol alışverişinin yapılması için Muhteşem Co bir petrol yüklü tırı gönderir ve bu tırın şoförü İmperator'dur. İmperator ,tırın gizli bölmelerine bu kızları yerleştirmiştir ve kızlar bu petrol yükü dolan tırla gizlice kaçacaklardır. Ve artık filmin yarısından çoğu bu kovalamaca sahneleri ile geçer. Issız ve her yerde teröristlerin bulunduğu bu çorak topraklarda petrol yüklü tanker ile kaçan kızları yarı ömürlü zorbalar kendi çılgın arabaları ile sürekli takip edip kovalayacaklardır. 

Ve kızları kovalayan muhteşem Co ve ekibi, bu kovalama esnasında kanından faydalanmak için Max'i de arabalarına alırlar ve Max'i arabanın önüne bağlayarak kanını da boşaltarak kızları kovalamaya başlarlar. Çılgınca aksiyon sahnelerini yaşanacak ve Max, sonunda Muhteşem Co'nun elinden kurtulup ve kızlarla bir arada kaçmaya başlayacaktır.






Artık Max ve tankerle kaçan kızlar birlikte kaçıyor ve mücadele ediyorlardır. Ve bu kaçış esnasında kayıplarda verirler. 

Aynı zamanda kızlar yeşil bölge olarak adlandırılan bir alana doğru gitmektedirler ama böyle bir alan artık kalmamıştır, kızların hayali bu alanda yaşamaktır ama olmayacaktır. Kızlar muhteşem Co'dan kaçmayı başarmışlardır ama Yeşil bölge olmadığı için hayalleri suya düşmüştür. Ve bir plan yaparlar, yaşamak için en uygun yerin suyun bulunduğu yer olduğu için Muhteşem Co ve ekibi onların peşindeyken, kendi mekanında yokken, Muhteşem Co'nun mekanını elde etmeye çalışacaklardır.

Ve kızlar Max ile birlikte geri dönerler, bu dönüş sırasında Muhteşem Co ölecektir ve geri kalan kızlar ve Max, Mutheşem Co'nun su dolu mekanını elde ederler ve film böylelikle sona erer.

Filmdeki arabaların tasarımları gerçekten görülmeye değerdir,  modifiye hiç bu kadar abartılmamıştır sanırım. Filmde en çok dikkat çeken konu kesinlikle arabaların modifiyeleridir. Sırf bu yüzden bile film izlemeye değerdir.

Aksiyonun çok fazla yaşandığı, ilginç araba tasarımlarının olduğu, sizi son derece heyecanladıracak ve aynı zamanda gerilimde içeren sahneleri ile aksiyon, distopik post apokaliptik bir bilim kurgu filmidir.