Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Temmuz 2019 Cumartesi

Sinema: Örümcek Adam 1 - Spider Man 1 - Örümcek Özellikleri Gösteren Bir Süper Kahraman... / Konusu, Özeti, Afişler

Örümcek Adam 1, Spider Man 1

Oyuncular; Tobey Maguire, Willem Dafoe, Kirsten Dunst
Yönetmen; Sam Raimi
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, bir örümcek ısırığı sonucu varlığı örümcek özellikleri göstermeye başlayan ve sonucunda süper kahraman olarak toplum içinde anılan bir insanın yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti; Peter Parker, arkadaşları tarafından sürekli aşağılanan biridir ve bir okul gezisi sırasında örümceklerle ilgili bir laboratuvarda çok özel bir örümcek türü, sevdiği kız olan Mary Jane Watson'nun resmini çekme derdinde iken Peter'ı elinden ısırır ve dönüşüm olayı başlamış olur. Bu sırada Peter'ın, Harry Osborn isminde bir arkadaşı vardır ve Harry'nin babası Norman Osborn ise özel askeri silahlar üretmektedir ve istenilen üretimi yapamadığı için generaller ile başı derde girmiştir. İnsanoğlunun potansiyelini yükselteceğine inandığı araştırmasını henüz tamamlanmamış iken kendi üzerine dener ve sonucunda son derece kötü özellikleri olan bir varlığa dönüşür ve içinde ikinci bir kişilik oluşur. Yeşil Cin olarak adlandırılan canavar bir kişiliktir bu.





Bu sırada Peter'ın örümcek ısırığı sonucu vücudu tepki vermeye başlamış ve evinde kendi odasında bayılmıştır. Kendisine geldiğinde gözlük kullanmasına gerek kalmadığını, vücudunun daha atletik göründüğünü ve bedeninde belli başlı değişiklikler olduğunu fark eder.

Sonrasında okulda bazı arkadaşları ile gerginlik yaşayacak, bunun sonucunda hepsi Peter'ın yaptıklarını hayretle izleyecektir. Artık Peter'ın algıları çok iyi hale gelmiş, zıplayabilen, elinden örümcek gibi ağ çıkarabilen bir varlık olmuştur. 

Kendini tanımak için zaman ayırdıktan sonra artık ne olduğunu anlayıp, buna göre yeni hayatını yaşamaya başlayacaktır. Para kazanmak için dövüş arenalarına gider ve kazandığı müsabaka sonucu parasını almaya çalışırken bir soyguncu gelir ve soygun yapıp gider. Bu giden soyguncunun sonrasında Peter'ın amcasını öldürdüğü sanılacak ve O'nu kaçarken durdurmadığı için Peter, pişmanlık yaşayacaktır. Bu sırada Yeşil Cin ise generallere saldırmış, kendi amaçları için uğraşmaktadır. Peter ise, para kazanmak için kendi resimlerini çekip gazeteye satacaktır ve bu şekilde insanlar Örümcek Adam'ı tanıyacak, sonucunda kahraman ilan edeceklerdir. Peter, artık elbisesinin altında kendi hazırladığı kostümü ile gezmektedir ve Harry ile Marry'nin de içerisinde olduğu ve Yeşil Cin'in de katılacağı bir davete gidecektir.








Bu davette Yeşil Cin'in intikam almak istediği kişiler vardır ve onlar kendi çalıştığı şirketteki yönetim kurulunda bulunan insanlardır.

Davete aniden gökyüzünden uçan aracı ile gelen Yeşil Cin bu alanı bombalayacak ve çıkan patlamalar nedeni ile Marry, tam ölecekken Örümcek Adam gelip O'nu kurtaracaktır ve Yeşil Cin ile tanışmış olacaklardır. Sonrasında yapmak istedikleri için örümcek adamı önünde engel olarak gören Yeşil Cin, çıkardığı bir yangına gelen Örümcek Adam'ı, O'nu kendisi ile bir olmaya davet eder ve etmez ise düşman olacağını söyler. Bunu kabul etmeyen Örümcek Adam ile Yeşil Cin aksiyon dolu bir mücadele içine girecekler, Örümcek Adam'ı alt edemeyen Yeşil Cin, O'na zarar vermek için sonrasında anne annesine saldırır ve daha sonrada Marry Jane'i kaçırır. 

Bunun üzerine bulunduğu yere giden Örümcek Adam ile yine aksiyon dolu kavga sahneleri yaşanacaktır. Bir yanda Marry Jane, diğer yanda gezi aracının içinde çocuklar vardır ve bu sırada Yeşil Cin'in saldırısına uğramaktadır. Ama Örümcek Adam Marry Jane'i ve çocukları kurtaracaktır. Sonrasında Örümcek Adam'la yıkık bir evin içinde yalnız kalan Yeşil Cin bu kıyasıya kavganın sonucunda ölecektir. Ve film böylelikle son bulacaktır.

Filmin devamı olan başka bölümleri de vardır ve sonrasında Yeşil Cin, Harry ile devam etmektedir. Oldukça sürükleyici olan ve izlemekten zevk alacağınız Marvel yapımı aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.