Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Temmuz 2019 Çarşamba

Sinema: Self/less - Bilinç Transferi Yöntemi İle Eskimiş Bedenlerini Değiştiren İnsanlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Self/less

Oyuncular; Ryan Reynolds, Ben Kingsley, Natalie Martinez
Yönetmen; Tarsem Singh
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, bir bilim adamının psikopatça bir yöntemle insanların eskimiş bedenlerinden çıkardığı bilinçlerini başka insanların yeni bedenlerine aktarmasını konu almaktadır. 

Özeti; Ve bu nörolojik tıp konusunu ilgilendiren olay ahlaki olarak tamamen akıl dışı bir uygulamadır. Çünkü bedeni eskiyen, yada hastalanan yada ölmek üzere olan insanın zihinsel özelliklerinin yerine geçmesi için kullanacağı yeni beden daha önce hayatta yaşamış olan bir insanın bedeni olmaktadır ve bu insanların ne şekilde bu uygulamaya katıldığı ise meçhuldür. Durum yasal olmadığı gibi etik de değildir, bilim adamının bu uygulaması psikopatça bir çözümdür.






Ve film, deri değiştirmek olarak adlandırılan bu konu ile ilgili olan zengin bir iş adamının kanser olması sonrasında bir arkadaşının tavsiyesi üzerine bu bilim adamının uygulamalarına katılması ile ilgilidir. 

Damian, çok zengin ve kanser nedeni ile hayatının son aylarını yaşayan yaşlı bir insandır ve bu uygulamaya katılır. Ancak bu uygulamada sahip olacağı yeni bedenin başka bir insanın bedeni olduğunu bilmemektedir. Doktor O'na bu bedenlerin sıfırdan laboratuvar ortamında üretildiği yalanını söylemiştir. 

Buna inanan Damian, bu uygulamaya katılır ve önceki hayatında Mark isminde bir asker olan insanın bedenine zihinsel olarak yerleşir. Fakat öyle bir durum söz konusudur ki, yeni bedenindeyken Damian eğer gereken zamanlarda kullanması şart olan ilaçlarını kullanmaz ise o bedenin eski sahibinin anıları, yani Mark'ın anıları yeni sahibin üzerine geçerek bedeni yeni kullanan kişiyi tamamen yok edebilecektir. Fakat ilaçlar belirli bir zaman boyunca kullanılmaya devam ederse bu sefer de bedenin eski sahibi yok olacaktır. Tüm bunlardan habersiz yeni bedeni ile Damian gününü gün etmekte, genç bedenin tadını çıkarmaktadır. Fakat günlerden bir gün ilacını zamanın da almayı aksatır ve bedenin eski sahibi olan Mark'ın anılarını görmeye başlar ve bu gördüğü anıların ne anlama geldiğini merak edecektir artık. 







Doktoru O'nu bu konuda bilgilenmemesi için sürekli engelleyecektir fakat Damian, bu konunun üzerine gidip olan bütün olayları öğrenecektir ve başına gelenler karşısında hayrete düşecektir.

Yapılan olayın ne kadar yanlış bir uygulama olduğunu anlamıştır ama artık çok geç kalmıştır. Bu meraklı arayış içindeyken eski bedenin sahibi olan Mark'ın ailesine de ulaşmıştır ve onlara gerçeği anlatmış, sürekli peşinde olan Doktor ve ekibinden kaçmayı da başarmıştır. Bu kaçma ve kovalamacalardan sonra Damian, doktoru öldürecektir. Öyle ki doktorda zamanında kendi asistanının bedenine geçmiş felçli bir bilim adamıdır. Aynı şekilde Damian'ın çok yakın arkadaşı olan bir iş adamı vardır O'da bu yöntemle çocuğunu dönüştürmüştür. 

Zaten Damian'ı bu uygulamaya yönlendiren de bu iş adamıdır. Bütün bunları öğrendikten sonra Damian, Mark'ın ailesini güvenli bir bölgeye gönderir. Ve bir otel odasında günlerce yalnız kalarak bedenin eski sahibine kavuşması için hapları kullanmayı bırakır ve Damian halindeyken Mark için bir video çeker, ve bir sabah uyandığında Mark olmuştur artık ve Damian yok olmuştur. Yeniden kendi bilincine kavuşan Mark, şaşkınlıkla Damian'ın çektiği video kaydını izler ve Damian'nın güvenli bir alana gönderdiği ailesinin yanına gittikten sonra film son bulur.

Psikopat bir bilim adamının kendi bencil arzu ve istekleri için icat ettiği akıl almaz bir bilinç transferi sistemine tanık olacağınız, suç, tıp, gerilim ve dram konularının da işlendiği aksiyon ve bilim kurgu filmidir.