Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Temmuz 2019 Cumartesi

Sinema: Sessiz Tepe - Silent Hill - Lanetli Bir Kasabada Ortaya Çıkan Kötü Bir Varlığın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Sessiz Tepe, Silent Hill

Oyuncular; Chris Britton, Radha Mitchell, Sean Bean
Yönetmen; Christophe Gans
Tür; Gizem, Fantastik, Korku

Konusu; Sessiz Tepe ismindeki bir kasabada, eskiden çok kötü şeyler yapmış olan insanların, bu yaptıkları kötülük sonucunda kasabada bir kötü varlık ortaya çıkmıştır ve bu kötü varlık, insanların yaptığı kötülükler yüzünden onlardan intikam almak istemektedir. Ve film, bu varlığın kasaba halkından yaptıklarının intikamını almasını konu almaktadır.

Özeti; Rose, bir yetimhaneden Sharon isminde bir kızı evlatlık olarak almıştır ve O'na annelik yapmaktadır. Ama Sharon, uyurgezerdir ve bu anlarında sürekli Sessiz Tepe ismindeki bir yerden bahsetmektedir. Bu uyurgezerlik hallerine bir çare bulamayan ve bir çok ölüm tehlikesi yaşayan Sharon'ın bu durumunu gören Rose, çareyi Sessiz Tepe denilen bu yere gitmekte bulur.  Arabayla, yanına da Sharon'ı alarak Sessiz Tepe'ye gider.






Yolda kendisini bir kadın polis olan Cybil, şüphelenerek takip edecek ve Rose'u takip ederken Rose, Sessiz Tepe virajına kaçacaktır.

Sonrasında Rose, araba ile giderken önüne bir küçük kız çıkar ve O'na çarpmamak için kaza yapar. 

Kendisine geldiğinde ise, yanında kızı Sharon yoktur ve dışarısı tamamen sisli bir ortamdır, gökten kül yağmaktadır. Sessiz Tepe'nin girişinde olan Rose, kızını aramak için Sessiz Tepe'ye girer ve sürekli kaçan bir küçük kız görerek O'nu takip etmeye başlar. Bodrum katta olan bir alana giren kızı gören Rose, peşinden giderken bir siren sesi duyar ve korkunç olaylar artık hep bu siren sesinden sonra oluşmaya başlar.

Siren sesi, kasabadaki kötü bir varlığın ortaya çıkmasının haberini vermektedir ve bu sesten sonra kasabada her yer değişmekte, değişen şeyler ise korkunç yaratıklara, varlıklara dönüşüp insanları öldürmektedir. Rose, bu sirenin ne alama geldiğini bilmeden bir çok yaratık ve varlıklarla karşılaşır, onlarla mücadele eder ve aynı zamanda kızını da aramaktadır.





Bu sırada O'nu takip eden polis Cybill'de, Rose'u bulur ve olanların hepsine O'da şahit olur.

Rose ve Cybill, artık korku içinde, beraber Sharon'u aramaktadırlar ve bu sırada kasabada yaşayan insanlarla karşılaşırlar. 

Bu insanlar, geçmişte kasabada çok kötü şeyler yapmışlardır. Hiç suçu ve günahı olmayan küçük bir kızı, kendi aralarında oluşturdukları sapkın bir cemiyetin günah çıkarma merasiminde yakmışlardır. Kasaba halkı bağnaz ve akıl sorunları olan insanlardır ve bu yaptıklarından sonra küçük kızın yanmış cesedinin olduğu yerde, kötü bir varlık ortaya çıkmıştır. Ve ortaya çıkan bu kötü varlık, bu kasaba halkından yaptıkları için intikam almaya söz vermiştir.

Sharon ise, bu yanan kızın bedeninden bir parça ile oluşmuş ve güvenli olması için bebekken yetimhaneye bırakılmış bir kızdır. Bu yüzden kasabadaki bu insanlardan intikam almak için kötü varlık, Sharon'ı kullanıp Rose'un kasabaya gelmesine sebep olmuştur.



Çünkü kasaba halkı siren sesini duyunca kiliseye saklanmaktadır ve kiliseye ise bu kötü varlık girememektedir.

Rose ve Cybill, kasaba halkı ile karşılaştıklarında onlara doğru olmayan şeyler söylemişlerdir. Kötü varlığın bir iblis olduğunu ve kendilerinin ise iyi insanlar olduğunu anlatmışlardır. Tüm bunlara rağmen kızını kurtarma derdinde olan Rose, kötü varlıkla karşılaşır ve O, Rose'a her şeyi göstererek anlatır ve kilisenin içine girebilmek için Rose'un bedenine girer. 

Sonrasında kiliseye geri döndüğünde Rose, kasaba halkının cadı olarak suçlayıp Cybill'i yaktıklarını görür ve sırada kendi kızı Sharon vardır. Rose, kiliseye gelince O'nu bıçaklarlar ve akan kanı sayesinde kötü varlık kilisenin içinde ortaya çıkma fırsatı bulur ve geçmişin intikamını bu sapkın kasaba halkından alır, hepsini korkunç şekillerde öldürür. Ardından her şeyin bittiğini sanan Rose, yanına Sharon'ı da alıp evine geri dönmek ister ama hiç bir zaman bu kasabadan çıkamayacaktır. Bu kötü varlık artık Sharon'ın içindedir ve gittikleri yer kendi evleri değildir. Böylelikle film son bulur.

Birbirinden ürkütücü bir çok fantastik karakterin olduğu, kasaba halkımı yoksa onları kovalayan iblis mi daha kötü kararsız kalacağınız, korku filmlerini sevenlere tavsiye edilebilecek, gizem ve fantastik korku filmidir.