Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Shazam! 6 Güç - İnsanlığı 7 Büyük İblisten Korumak İle Görevlendirilmiş Bir Süper Kahraman... / Konusu, Özeti, Afişler

Shazam! 6 Güç

Oyuncular; Zachary Levi, Asher Angel, Mark Strong
Yönetmen; David F. Sandberg
Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Filmde Shazam isimli insanlığı 7 büyük iblisten korumak ile görevlendirilmiş bir büyücü vardır ve bu büyücü artık yaşlandığı için kendisinin yerine geçecek yeni birini aramaktadır. 

Özeti; Büyücünün yeni bir Shazam bulması gerekmektedir ama bu kişi oldukça saf ve temiz bir insan olmalıdır, ancak o zaman Shazam olabilecektir. Büyücü bunun için bir çocuğu denemek ister fakat ilk denediği çocuk yeterince saf değildir ve iblislere yakınlık göstererek büyücü tarafından elenir ve bu durumu bu çocuk yıllarca kompleks yapacak ve Shazam'a düşman olacaktır. Büyücünün seçtiği sonraki aday ise gereken saflığa sahip bir çocuktur yani Billy. Büyücü Billy'e Shazam olması için bütün güçlerini aktarır ve küçük bir çocuk iken Billy, Shazam olunca yetişkin bir insan olur, kaslı ve süper kahraman elbiseli bir yetişkine dönüşür.








Ne olduğunu anlayamayan Billy, bu durumundan kendisine eğlence çıkarmaya başlar, ancak ne var ki büyücünün daha öncesinde denemek için test ettiği çocuk büyümüştür ve yıllar geçtikten sonra büyücüyü bulmuş ve büyücünün koruması altında bulunan yedi iblisi uyandırarak, kendi bedeni ile bütünleştirmiştir. Artık bu yedi iblis, bu kişinin bedeni ile bütünleşmiştir ve dünya da kötülükler yapmaya başlayacaklardır. Ancak ilk amacı büyücünün güçlerini aktardığı çocuğu yani Shazam'ı bulup bu güçleri kendisine aktarmaktır. Oysaki yeni Shazam olan çocuk olayın eğlencesindedir ve başına geleceklerden habersizdir.

Shazam kelimesini söylediğinde çocuk süper kahramana dönüşmektedir ve bir süper kahramanın bir çok özelliği kendisinde vardır. O bunlardan habersiz insanlarla selfi çektirme derdindedir. Oysaki Shazam Süleyman'ın bilgeliğine, Herkül'ün gücüne, Atlas'ın dayanıklığına, Zeus'un görkemine, Aşil'in cesaretine ve Merkür'ün hızına sahiptir ve edindiği güçlerin sahiplerinin baş harfleri ile S.H.A.Z.A.M. adını almıştır.

Billy, aynı zamanda yetim bir çocuktur ve beş yetim kardeşi daha vardır ve onlarla beraber iblislerle mücadele etmek zorunda kalacaklardır. İblisler, Shazam'a saldırmaya başlarlar ve kendisi henüz bir çocuk olduğu için ne yapması gerektiğini bilemez, ama zamanla iblislerle mücadele etmeyi öğrenir ve kendisinde olan Shazam gücünü diğer beş kardeşine de aktarır ve hepsi Shazam olarak bütün iblislerle mücadele ederek zafere ulaşırlar. İblisleri yeniden olması gereken yere hapsederler ve film böylelikle son bulur.

Daha önce hiç görmediğiniz iblis görüntülerine tanık olacağınız, yeni bir süper kahraman modeli ile tanışacağınız, eğlenceli ve komik sahnelerinin de olduğu, aksiyon, macera ve fantastik bilim kurgu filmidir.