Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Temmuz 2019 Perşembe

Sinema: Titanların Savaşı - Clash of the Titans - Mitolojik Tanrılar ve İnsanlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Titanların Savaşı, Clash of the Titans

Oyuncular; Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes
Yönetmen; Louis Leterrier
Tür; Mitoloji, Fantastik, Macera, Aksiyon

Konusu; Film, çok eski tarihlerdeki mitolojik hikayelere dayanmaktadır. Bu hikaye ise şöyledir; '' Bilinen en eski hikayeler yıldızlara yazılıdır. Tanrılar ve insanoğlundan önce titanların dünyayı yönettiği zamanlara ait hikayeler. Titanlar güçlüydü ama saltanatları kendi oğulları tarafından bitirildi. Zeus, Poseidon ve Hades. Zeus, kardeşi Hades'in ailesini yok edebilecek çok güçlü bir canavar yaratacağına inanıyordu. Ve Hades, kendi kanından olan talihsiz bir dehşetin doğumunu sağlayacaktı. Kraken. Zeus, cennetin kralı oldu. Poseidon, denizlerin kralı. Ve Hades, Zeus aldatmasıyla yeraltı dünyasına karanlık ve sefalet içinde hükmetmeye terk edildi. İnsan oğlunu yaratan Zeus'tu. Karşılığında insan oğlunun duaları Tanrıların ölümsüzlüğünü pekiştiriyordu. Ama zamanla insanlar ilgilerini yitirdi, Tanrıları sorgulamaya başladı. Sonunda ve kaçınılmaz olarak onlara baş kaldırdı. Bir gün dünyaya bir çocuk doğdu. Her şeyi değiştirebilecek bir çocuk. Ve bu çocuğun ismi Perseus'du.''






Özeti; Perseus'u denizin içinde bir tabutta ölmüş annesinin kucağında bir denizci bulur ve O'nu büyütürler. Aradan yıllar geçer ve bir gün Perseus, ailesi ile denizde balık avlarken insanların Zeus'un heykelini yıktığını görürler ve Tanrılara isyan başlattığına tanık olurlar.

Bu sırada denizin içinden çıkan Hades, uçan canavarımsı dev yarasalar şeklindeyken heykeli yıkan bütün insanları öldürür ve bu sırada Perseus ve ailesininde teknelerini batırır ve bu olay sonucu Perseus'un ailesi ölür. Sonrasında Perseus, denizde insanlar tarafından bulunur ve Tanrılara isyan etmiş olan kralın hükümdarlığına götürülür.  Bu sırada Tanrılar toplanmış ve insanların bu isyanlarını tartışırlarken Hades'de toplantıya gelir ve Zeus, Hades'e insanları yola getirmesi konusunda izin verir.

Diğer taraftan Perseus, yanında geri kalan askerlerle Kral Kepheus'un hükümdarlığına gelmiştir ve burada prenses Andromeda ile tanışır. Ama burayı Hades basacak, askerleri ve kraliçeyi öldürecek, Kral Kepheus'un kızını kurban etmesini isteyecek, eğer etmez ise bütün halkını yok etmek ile tehdit edecektir. Bu sırada giderken Perseus'a da Zeus'un oğlu olduğunu söyler ve Perseus, kendi hakkında gerçekleri öğrenmeye başlar. Perseus, Zeus'un oğludur ve yarı Tanrı olarak adlandırılmaktadır. Zeus, zamanında Kral Acrisius'un kılığına girip karısı ile birlikte olmuştur ve bunun sonucunda karısı Perseus'a hamile kalmıştır ve Acrisius, karısını kucağında Perseus ile bir tabuta koyup denize atmıştır. İşte bu olaydan sonra denizci ailesi Perseus'u bulmuştur.




Tüm bunları öğrenen Perseus, Kraken isimli bir canavarı öldürmek zorunda olduğunu ve bu vesile ile Hades'ten intikam alabileceğini de öğrenir ve Kral Kepheus'un adamları ile birlikte Kraken'i öldürmek üzere bir yolculuğa çıkarlar.

Bu sırada Hades, Kral Acrisius'u bulur ve O'nunla işbirliği yaparak Zeus'a karşı koymaya karar verirler. Bunun karşılığında Kral Acrisius, Zeus'un yok olmasını istemektedir. Ve Hades, kendi gücünden Kral Acrisius'a verir ve O'nu Perseus'u öldürmesi için görevlendirir. Aynı zamanda IO isimli bir yarı Tanrı daha vardır ve O'da hep Perseus'u kollamaktadır. 

Bu yolculuk sırasında Zeus, Perseus'u izlemektedir ve O'na bir kılıç ile kanatlı at olan Pegasus'u gönderir. Bu sırada Perseus'un bulunduğu alanı Acrisius basmış ve Hades'in gücünü kullandığı için çok güçlenmiş, kanının damladığı her yerden dev akrepler çıkmaya başlamış ve Perseus ile ekibine saldırmaktadır. Onları akreplerin elinden ve aynı zamanda Hades'in zehri ile zehirlenmiş Perseus'u yine cinler kurtaracaktır. Ve cinlerin büyüsü sonucu dev akreplerin üzerinde yolculuk etmeye devam edeceklerdir. Gitmek istedikleri yer ise cadıların mekanıdır. Cadılardan Kraken'nin yerini ve nasıl öldüreceğini öğreneceklerdir. Kraken'i öldürmenin yolu ise yerin altında yaşayan bakışları ile herkesi taşa çeviren Medusa'dan geçmektedir.





Kraken'i öldürmek için Medusa'nın kafasını alacaklardır ve bakışlarını Kraken'a karşı kullanacaklardır. Zorda olsa sonunda Medusa'nın kellesini alılar ve bu sırada Zeus ile Hades tarafından serbest bırakılan Kraken, Argos'da ki insanlara saldıracaktır yada Andromeda kurban edilecektir.

Bu olaylardan sonra Perseus'da pegasusa binmiş, Argos'a gelmiş ve dev bir canavar olan Kraken'i Medusa'nın kellesi sayesinde taşa dönüştürmüştür. 

Sonrasında Perseus'un karşısına dikilen Hades'i, Zeus'un gücü ile yeniden yerin altına gönderen Perseus, Andromeda'yı da kurtarır ve film, babası olan Zeus'u affetmesi ve sonrasında uçan pegasusun üzerindeki Perseus'un görüntüsü ile son bulur.

Mitolojik karakterlerden esinlenilmiş, içerisinde çok ilgi çekici fantastik karakterlerin de olduğu, aksiyonu bol fantastik macera filmidir.