Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Temmuz 2019 Cuma

Sinema: Transformers 1 - Dünya'ya Gelen Robot Organizmaların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Transformers 1

Oyuncular; Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel
Yönetmen; Michael Bay
Tür; Aksiyon ve Bilim Kurgu Filmleri

Konusu; Film, evrende Cybertron isimli bir gezegende yaşayan Transformer isimli robotik makinelerin, bağımsız robot organizmalar olmuş bazı varlık gruplarının, kendilerine ait olan Küp (AllSpark) isimli bir yeniden yaratma sistemini bulmaları için dünyaya gelmelerini ve bu gelişleri sonrasında dünyada yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Transformer'lar dev robotik makine varlıklarıdır ve aynı zamanda dönüşe bilmektedirler. Yapılarına göre değişen araba, helikopter, uçak, vb. bir çok kılığa girebilmektedirler. Ve evrendeki kendi gezegenlerinde savaşların çıkması sonucu, bu savaşta iyi ve kötü olarak iki gruba ayrılan bu transformer varlıkları, kaybettikleri küpü bulmak için dünyaya gelirler.





Öncelikle bu savaşta kötü olanlar görünür, yani Decepticon'lar ve onlar helikopter şeklinde gelip askeriyenin bilgi işlem sistemi ağına ulaşmak için bütün taburu, askeri üssü yok ederler.

Sonrasında bu savaşta iyi olarak adlandırılanlar ise Cyberverse'ler yani Otobotlar görünür, onlardan bir kişi dünyadadır ve Bumblebee ismiyle sarı bir Camaro marka arabada kendi ekibinden haber beklemektedir. Bu sırada ikinci el araba satış alanında bulunan transformer olan Camaro'yu Sam alacaktır ve Sam'in bundan haberi yoktur.

Bir gece arabasının kaçırıldığını sanan Sam, arabayı takip eder ve Bumblebee'ın transformer formuna dönüştüğünü görür. Bu sırada uzak doğuda askeri bir üssün olduğu bölgede Decepticon'lardan olan dev akrep şeklindeki transformer çölün içindeki topraklardan çıkmıştır ve askerlere saldırmaktadır. Herkes gördükleri sonucunda şaşkınlık içinde kalır. Aynı zamanda Decepticon'lar dünyaya gelmiş olan Küp'ü aramaktadırlar ve bu Küp'ün yerinin koordinatları, Sam'in dedesinin zamanında kutuplarda bir gezi sırasında Megatron'u bulmasıyla ve seyir sistemini devreye sokması sonucu kaptanın, yani Sam'in dedesinin gözlük camlarına işlenmiştir. Ve All Spark olarak adlandırılan küpün yeri ancak gözlük bulunarak belirlenebilecektir ve bu gözlüğü aramaktadırlar. Gözlük ise Sam'dedir. Bu konu buz adam projesi olarak adlandırılmaktadır.





Bu sırada Decepticon'lar polis arabası şeklinde Sam'in peşine düşmüştür ve bu kovalamacadan Sam'i Bumblebee kurtaracaktır. Tabi bu sırada olaya Sam'in hoşlandığı kız Mikaela'da katılacaktır. Bumblebee uzaydaki Cyberverse'lere yani Otobot dostlarına mesaj göndermiş ve onlarda bir kapsül içinde dünyaya gelmişlerdir. Liderleri Optimus Prime ile diğer otobot ( autobot) dostları gelmişlerdir.

Otobot jazz, Ironhide, Ratchet gelmişlerdir ve Megatron'a karşı mücadele edeceklerdir yoksa dünya yok olacaktır. Sonrasında Sam ile birlikte gözlüğü almaya giderler ama yolda istihbarat servisleri Sam'i alıkoyacak ve karşılarına otobotların çıkması sonucu Sam ve Mikela'yı bırakacaklardır. Bu olayla konuya ajan Simmons'da dahil olacak ve sonrasında çok yardımları dokunacaktır. Bu sırada gözlüğün peşinde olan Decepticonlar ve Otobotlar arasında bir kovalamaca yaşanır ve aynı zamanda Bumblee, insanlar tarafından tutsak alınır ama ileride kurtulacaktır.

Ve sonrasında Sam sayesinde gözlüğe ulaşan Otobotlar gözlükten AllSpark olarak adlandırılan küpün yerini öğrenirler ve küpün olduğu alana giderler. Küp ve Megatron ise çok uzun zaman önce askeriye tarafından ele geçirilmiştir ve dondurulmuş bir şekilde bulunan Megatron'dan ve Küp'ten dünyada bulunan bir çok devrimsel icatları elde etmişlerdir. Bu sırada Küp'ün makinelere nasıl yaşam verip onları canlı bir organizma olan robotlara çevirdiğini görürler ve Küp'ün ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmış olur.





Ve Bumblebee'ı özgür bırakan insanlar, Bumblebee'ın küpü nasıl ufak bir hale getirdiğini görürler ve bölgeye saldırmak için gelen Decepticon'lar Megatron'u da donmuş halinden kurtarırlar ve kıyasıya bir mücadele başlamış olur.

Aksiyon dolu bir mücadele başlamış olur ve insanlar ile birlikte olan Otobotlar, bu mücadeleyi kazanırlar ve Megatron'u yok ederler. Son olarak Bumblebee, Sam ile kalacak, Decepticon'ları okyanusun dibine saklayacaklar ve otobotlarda dünyada insanları gözlemleyerek, koruyarak yeni bir yaşama başlayacaktır. Ve film böylelikle son bulur.

Bütün filmlerdeki Tranformers İsimleri;.
Otobotlar; 
Jazz, Omega Supreme, Optimus Prime, Arcee, Blurr, Brawn, Bumblebee, Hot Shot, Ironhide, Ratchet, Sentinel Prime, Sideswipe, Trailbreaker, Warpath..... 
Decepticon'lar; Cyclonus, Megatron, Soundwave, Spittor, Thundercracker, Trypticon, Blackout, Blitzwing, Starscream, Sunstorm, Brawl...

Başka serileri de olan film, görsel temaların çok iyi işlendiği, çok yoğun aksiyon ve savaş sahnelerinin bulunduğu, transformerların dönüşümlerini ve fiziksel görüntülerini izlemekten zevk alacağınız aksiyon ve bilim kurgu filmidir.