Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Temmuz 2019 Çarşamba

Sinema: Velvet Buzzsaw - Bir Ressamın Lanetli Tabloları... / Konusu, Özeti, Afişler

Velvet Buzzsaw

Oyuncular; Jake Gyllenhaal, Billy Magnussen, Toni Collette 
Yönetmen; Dan Gilroy
Tür; Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Film, resim sanat galerisi işi ile uğraşan bazı sanatçı gruplarının Dease isimli ölen bir ressamın resimlerine büyük ilgi duyması sonrasında, bu ressamın resimlerinin lanetli bir şekilde resimleri alan insanları öldürmesini konu almaktadır.

Özeti; Morf Vandewalt, bir resim ve ressam eleştirmenidir. Rhodora Haze ise resim galerisi yönetmekte, değerli tabloları bulup müşterilere satmaktadır. Ricky, Gretchen ve Josephina'da aynı şekilde sanat galerisi ve resim pazarlamak ile ilgili işlerde çalışmaktadırlar. Ve bir gün Josephina, kendi apartmanına girerken yaşlı bir adamın cesedi ile karşılaşır, bunun üzerine 911'i ararlar ve adamın cesedini kaldırırlar.








Sonrasında bu ölen yaşlı adam, evindeki bütün tabloların, resimlerin yok edilmesi vasiyetini bırakmıştır ancak bu resimleri gören Josephina, resimlerden etkilenerek hepsini kendi evine taşımıştır.

Ardından bu resimleri Morf'a göstermiş, Morf çok etkilenmiş, sonrasında ise resimleri Rhodora'da görmüş ve Rhodora, Josephina'ya geri çeviremeyeceği bir iş teklifinde bulunmuştur. Bunun üzerine bütün resimlerin hak sahibi olarak Rhodora sayılmıştır. Sonrasında resimleri sergiye çıkarıp, çok yüksek fiyatlara satmayı planlarlar. Resimlerden çok etkilenen Morf, resimler hakkında çok olumlu eleştiriler yazmış, fiyatını daha da arttırmıştır. 

Ancak resimler lanetli bir şekilde kendisine sahip olanları yada kendisi ile derin bir bağ kuranların ölümüne sebep olmaktadır. Ressama Dease ismini verirler ve Dease resimlerinin bazı bölümlerini kendi kanı ile yapmıştır. Ve sorunlu bir geçmişi olan Dease, tamamen içindeki karanlık tarafı resimlerine yansıtmıştır. Resimlerde hep bir olumsuzluk ve depresif haller söz konusudur. Aynı zamanda resimler, izleyicisi ile arasında bağ kurup O'na hayaller, halüsinasyonlar gösterip sonunda da öldürmektedir.





Resimler sergiye çıktıktan sonra bazılarını depoya götürmek isteyen galeri çalışanı da resimlerden çok etkilenmiştir ve yolda resimlere tekrar bakmak isteyince arabası kaza yapacak, kendi yanma tehlikesi geçirecek ve tablonun içinden çıkan maymunlar tarafından öldürülecektir. Sonrasında Ricky'de bu resimler yüzünden kendini astı sanılacaktır oysaki resimlerle ilgili varlıklar yapmıştır. Ardından Gretchen'da bu resimlerden almıştır ve bir sergi açacaktır. O'da sergi henüz kapalı iken içeride bulunan bir sanat eserinin içine kolunu sokar ve kopan kolu neticesinde yerde kan kaybından ölür.





Ertesi gün gelen ziyaretçiler, O'nun bu yerdeki kanlar içindeki ölü halini bir sanat işi sanacaklar ve uzun bir zaman sergide gerçekten ölü olduğu anlaşılmayacaktır. Sonrasında Morf, olayların Dease tabloları yüzünden olduğunu, kötü bir ruhun onlara musallat olduğunu anlasa da O'nun içinde çok geç olmuştur. Tablolarla en derin bağ kuranlardan biri kendisidir ve O'da canlanan bir sanat eseri olan robot tarafından öldürülür.



Ardından resimleri ilk bulan Josephina'da bir duvarın içinde hayali bir sanat galerisinde boyalar tarafından öldürülür ve son olarak ise bütün Dease resimlerinin sahibi olan Rhodora, tüm bu yaşananlardan sonra sanatı bırakacak ancak çok geç olacaktır. Oysaki Dease'ın resimlerinden biri Rhodora'nın ölüm anını çizmiştir ve bu resimdeki anı yaşadığı zaman, O'nun da ensesindeki Velvet Buzzsaw dövmesi hareketlenir ve dönen bir yuvarlak testere şekliyle ölümüne sebep olur. Sonrasında arta kalan Dease resimleri halka karışır ve film böylelikle son bulur.

Eğlenceli bir şekilde başlayan filmde bir çok sanat resimleri ve tabloları görecek, bu açıdan izlemekten zevk alacaksınız. Sanatın gücü konusundaki anlayışın doğa üstü bir güce bağlandığı, kendine ait bir tarzı olan gizem, gerilim ve korku filmidir.