Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Temmuz 2019 Pazar

Sinema: Venom - Zehirli Öfke - Simbiyotik ve İnsan Birleşimi Sonucu Oluşan Öfkeli Bir Varlık... / Konusu, Özeti, Afişler

Venom, Zehirli Öfke

Oyuncular; Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed
Yönetmen; Ruben Fleischer
Tür; Gerilim, Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, bir uzay gemisi ile dünyaya gelen dünya dışı olan organizmaların insanlarla bütünleşmesi sonucu ortaya çıkan varlık türü ile yaşanan olayları konu almaktadır. Ve bu organizmaya simbiyotikler denilmektedir. 

Özeti; Dünya dışından uzay gemisi ile gelen bu simbiyotik varlıklar, kendilerine aracı bir beden bulmadan dünyada yaşayamaz durumdadırlar ve bunun için kendilerine en uygun bedenleri seçerek, bu bedenlerle bütünleşerek bütün özelliklerini bu bedenler aracılığıyla yaşatmaktadırlar. Uzay gemisi dünyaya geldiği zaman bir kaza geçirir ve bu kaza sonucu simbiyotik varlıkların biri insanların içine karışır, diğer üçü ise bu uzay gemisine ait bilim araştırma merkezine alınır. Burada bu varlıklar ile ilgili deneyler yaparlar ama bu deneyler etik değildir, sonucunda insanlar ölmektedir ve bu durumu ifşa etmek içinde Eddie isminde bir araştırmacı gazeteci bu araştırma merkezine gizlice giriş yapar.








Bu gizlice giriş sonucunda simbiyotik varlıkların bir tanesi, ismi Venom olan Eddie'nin bedeni ile bütünleşir ve olaylar bundan sonra çok daha hareketli olmaya başlar.

Eddie'nin bedeni tam aradığı özelliklerde olup Venom, Eddie'yi bir süper insan modeline çevirmiştir aynı zamanda. Eddie, hiç bir şekilde yaralanmayan ve acı duymayan bir hale gelmiştir ama sorun şu ki Eddie'nin içinde başka bir kişilikte oluşmuştur ve bedenin kontrolü öncelerinde Venom'da olacaktır sadece. Eddie, kendisine neler olduğunu anlayamadan peşinde olan araştırma merkezinin adamları ile aksiyon dolu bir kovalamaca yaşar. Bu sahneler izlemeye değer aksiyon dolu sahnelerdir. Sonrasında içindeki Venom ismindeki simbiyotik varlık Eddie ile konuşacak ve O'na her şeyi anlatacaktır. 

Aynı zamanda Venom ile birlikte gelen iki simbiyotik varlık kendilerine uygun beden bulamadığı için ölmüş bir tanesi dışarıda insanların içinde sürekli beden değiştirerek gezmektedir ve O'nun da amacı evrendeki kendi gezegenlerinden diğer simbiyotik varlıkları da dünyaya getirmek ve dünyayı işgal etmektir. Bunun için uzaya roket çıkaran araştırma merkezine gider ve buranın yöneticisi olan Dr. Carlton'nun bedeni ile bütünleşir ve O'nun aracılığı ile bu planını gerçekleştirmeye çalışır.









Ancak Venom, O'nun bu planını anlar, dünyayı ve Eddie'i sevdiği için dünya gezegeninin istila edilmesini istemez ve Eddie ile birlikte bu planı engellemeye çalışırlar.

Eddie ile birlikte uzay roketini yok etme planı yaparlar ve bu sırada Dr. Carlton'nun bedenindeki simbiyotik ile kıyasıya bir mücadele içine girerler. Bu kavga sahneleri efektlerin çok iyi kullanıldığı görsel bir şölen tadında izlenen sahnelerdir. 

Sonunda Eddie ve Venom roket havada iken içerisinde diğer simbiyotik ve Dr. Carlton'un yanarak yok olmalarına sebep olurlar ve roket havalanamayacak dünya da simbiyoktik varlıkların istilasından kurtulmuş olacaktır. Film sonrasında Eddie ile bütün bir şekilde yaşayan Venom'un, bir hapishaneye gidip bir seri katille görüşmesi ve bu seri katilin katliam yapacağını belirtmesi ile son bulur.

Filmin son sahnesinden anlaşılacağı gibi devam filmi gelecektir. Venom'un kavga sahneleri gerçekten görülmeye değer film efektleri ile doludur. Çok farklı ve güzel Marvel karakterlerinden biri olan Venom filmi dolu dolu aksiyonun yaşandığı gerilim, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.