Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

5 Temmuz 2019 Cuma

Sinema: Viral - İnsanlara Parazitler Şeklinde Bulaşan Ölümcül Bir Salgın... / Konusu, Özeti, Afişler

Viral

Oyuncular; Sofia Black D'Elia, Analeigh Tipton, Travis Tope
Yönetmen; Henry Joost, Ariel Schulman
Tür; Gerilim, Korku, Bilim Kurgu

Konusu; Filmde dünya çapında birden bire insanlara parazitler şeklinde bir virüs bulaşmaya başlamıştır ve bu hastalık solucan gribi olarak adlandırılmaktadır. Dünya'nın bir çok ülkesine yayılan bu salgın şimdi Amerika'ya da bulaşmıştır.

Özeti; Emma ve Stacey, iki kız kardeştir ve anneleri şehir dışındadır, babaları ise okudukları okulda öğretim görevlisidir. Salgının yayıldığı zamanlarda babası derste parazitler hakkında derslerde verir. Bu ders sırasında sınıftaki bir kız, birden bire solucan gribinin belirtilerini göstermeye başlar ve sınıftan çıkar. Sınıftan çıkınca Emma'da peşinden gider ve O'nu yere yığılmış koma geçirir bir halde görür.  Sonrasında yanlarına bir öğrenci daha gelir ve Emma'ya yardım getirmesini söyler.





Emma, buradan ayrıldıktan sonra komada yerde baygın yatan kız uyanır ve yanındaki öğrencinin yüzüne kanlı bir şekilde kusar ve hastalık böylece eyalette yayılmaya başlar. Ardından yetkililer olayı inceler ve hemen tüm eyaleti karantina altına alırlar.

Girişler ve çıkışlar tamamen kapatılır. Ne var ki bu sırada babaları annesini hava alanından almak için eyaletin dışına çıkmıştır ve geri gelememektedir. İki kız kardeş evlerinde mahsur kalmıştır ama bu durum Stacey'nin pek umrunda değildir. Hükumet bildiriler yayınlar, insanların evlerine kargolar şeklinde yardım eşyaları gönderir ama bütün bunlara rağmen kasabanın gençleri karantinanın ilk gecesinde bir evde parti düzenlerler ve Emma'da Stacey'in zoru ile bu partiye gitmek zorunda kalır. 

Aynı zamanda Emma'nın hoşlandığı biri vardır Evan, ve O'da bu partiye gelecektir. Ve partide kendisine virüs bulaşan öğrencilerde olur ve virüs zamanla insanların zihinlerini, bedenlerini kontrol altına alan ve enselerinde üreyen bir solucan şeklindedir. İnsanlar bu parazitin etkisinde iken çok iyi duyuyor ama görmüyorlardır, aynı zamanda çok vahşi ve güçlü olmaktadırlar.  Partide virüslü kişiler herkese saldırmaya başlar ve kanlı kusmukların sebebi ile Stacey'e de virüs bulaşır ve sonrasında Emma, Evan ve Stacey buradan kaçıp evlerinde dönerler.




Kendi bedeninde zamanla büyüyen parazitten Stacey kimseye bahsetmez ama zamanı gelince ortaya çıkacaktır. Parazit, yeterince büyüdükten sonra insanların kulaklarından ağzından solucanlar şeklinde ortaya çıkabilmektedir. 

Aynı evde mahsur kalan Emma ve Stacey'in yanlarına sonrasında kendi evinde virüs bulaşan kişiden kaçan Evan'da gelir ve bu sırada Stacey'in de virüsten etkilendiğini öğrenirler. O'nu evin içinde bir odaya kapatırlar. Aynı zamanda virüs bulaşan kişi çok acıkmaktadır ve yemek yiyerek parazit gelişimini sağlamaktadır, bu yüzden Stacey'e yemek vermezler. 

O'nu kurtarmak isteyen Emma, üzerinde tedavi uygulamak ister, hatta paraziti çıkarır fakat bu bir işe yaramamıştır. Geçici olarak kendine gelen Stacey, sonrasında yine etkisi altına girecek ve virüslü insanların toplandığı bir mekana kaçacaktır. O'nu bulmak için peşinden giden Emma, gördükleri karşısında hayrete düşer ve kendisine saldıran Stacey'i öldürmek zorunda kalır. Bütün bu olanlardan sonra geriye sadece Emma ve Evan kalır ve hükumetin bu eyaleti tamamen bombalaması üzerine çatıya çıkıp evin havuzuna atlayarak bu bombaların etkisinden kurtulurlar. Şehirden çıkmaya çalışırlarken Emma, babasının bıraktığı bir notu bulur ve Evan, Emma ile birlikte bir arabaya binerek buradan Washington'a gitmek üzere uzaklaşırlar. Film böylelikle son bulur.

Bu filmdeki parazit şeklinde büyüyen canlıların insanları etkilemesi durumu diğer salgın filmlerinden farklıdır. Salgın filmleri sevenler için tavsiye edilebilecek gerilim, korku ve bilim kurgu filmidir.