Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Yarının Sınırında - Edge Of Tomorrow - Uzaylılar Tarafından İstila Edilmiş Dünya'da Verilen Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Yarının Sınırında, Edge Of Tomorrow

Oyuncular; Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton
Yönetmen;  Doug Liman
Tür; Aksiyon, Gerilim, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Dünya uzaylı varlıkların istilası altında kalmıştır ve insanlık bu uzaylı varlıklardan kurtulmanın yollarını aramaktadır. 

Özeti; Öyle ki bu varlıkların çok farklı özellikleri vardır. Bu uzaylı varlıkların Alfa olanlarını öldüren insanlar zamanda geriye gidebilme özelliğine sahip oluyorlar ve öldükleri zaman bir gün öncesinde yeniden uyanıyorlar, hiç bir şey olmamış gibi. Ve filmin başrol oyuncusu Majör Bill ( Tom Cruise ), binbaşı olarak bu varlıklarla savaşan bir askeri ekibe sürgün olarak gönderilir. Ve Bill, bu bölgeye gönderildikten sonra savaş alanına gönderilir ve burada bir Alfa'yı yanlışlıkla öldürerek bu yeniden yaratma döngüsü O'nun içinde başlamış olur.


Savaş alanında öldükçe, bir gün önce askeri alana ilk geldiği zamanmış gibi yeniden doğar. Çevresindeki hiç kimse hiç bir şeyi hatırlayamaz ve anlayamaz.

Olanları sadece Bill bilmektedir ve bu olayın neden olduğunu, nasıl olduğunu anlamaya çalışmaktadır. Bu sırada aynı olayı yaşamış olan bir kadın askerde vardır Rita, ve Bill ile yolları savaş alanında kesişir.

Bill artık O'nunla iletişime geçerek bu olanların neden ve nasıl olduğunu anlamaya başlar. Bill, sürekli yeniden yeniden doğmaktadır, sürekli askeri savaş alanında ölmekte ve bir gün öncesinde yeniden var olmaktadır. Bu esnada yaşanan bütün olaylar aynı şekilde geliştiği için bir sonraki oluşumu için daha da ileri mesafelerde var olmayı denemektedir. Her seferinde artık daha geç bir şekilde ölür ve uzaylı varlıklara ulaşmaya çalışır.

Yeniden ölüp dirilerek defalarca var olan Bill, artık bu konuda uzmanlaşmıştır ve uzaylıların Omega'sına ulaşarak onu öldürme planı yapmaktadır. Omega ölünce bütün bu uzaylı varlıklarda yok olacaktır ve Alfa'lar da Omega'yı korumaktadır.







Omega'nın saklandığı mekanı bularak kendi ekibi ile buraya yeniden ölüp dirilme metodu ile ulaşır ve Omega varlığı sonunda yok ederler ve dünya uzaylı istilasından kurtulur. Filmde böylelikle son bulur.

Oldukça heyecan verici bir senaryosu olan, bir zaman döngüsü içinde ölüp yeniden dirilen bir askerin dünyayı kurtarmak için vermiş olduğu yaşam mücadelesine tanık olacaksınız. Tom Cruise'ın baş rolünde oynadığı film aksiyon, gerilim ve fantastik bilim kurgu filmidir.