Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Temmuz 2019 Perşembe

Sinema: Yenilmezler 1 - The Avengers 1 - Marvel Evreni Kahramanları... / Konusu, Özeti, Afişler

Yenilmezler 1, The Avengers 1

Oyuncular; Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo
Yönetmen; Joss Whedon
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Marvel evreninin karakterleri olan 6 süper kahramanın dünyayı yok etme derdinde olan ve başka boyuttan gelen varlıklardan Dünya'yı korumasını, bu koruma sırasında yaşanan aksiyon dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Dünya'da Tesseract isminde sonsuz güce sahip bir enerji küpü vardır ve bu küp başka boyutlardan Dünya'ya kapılar açabilmektedir. Tesseract'ın Dünya'da olduğunu bilen, Thor'un evlatlık kardeşi olan Loki isminde, kendinin Tanrı olduğunu düşünen ve Dünya'da ki herkesin O'na itaat etmesini isteyen Asgard'lı bir varlık vardır. Ve Loki, Asgard boyutunda Tesseract'ı isteyen varlıklarla anlaşma yaparak, Dünya'yı da kendisi almak şartı ile Tesseract'ı bu varlıklara verecektir ve bu varlıkların ordularından oluşan askerlerle Dünya'yı ele geçirmeye çalışacaklardır.





Bu yüzden dünyaya gelen Loki, Tesseract'ı hükumetin gizlediği yerden çalar ve bu sırada okçu Hawkeye ile Dr. Erik Selvig'i büyü ile kendi tarafında çalışmasını sağlar ve planını uygulamaya başlar.

Aynı zamanda Uluslararası Barış Koruma Örgütü S.H.I.E.L.D.'ın yöneticisi Nick Fury, Tesseract'ın çalındığına tanık olduğu ve Loki'yi gördüğü için Yenilmezler ekibini toplayıp, Tesseract'ın geri alınmasını sağlamaya çalışır. Bunun için Casus Natasha Romanoff yani Black Widow'u, Hulk'u, Kaptan Amerika'yı ve Demir Adam'ı bu iş için yardıma çağıracaktır. Ancak bu sırada kendi boyutundan gelmiş olan Thor'da Loki'yi ve Tesseract'ı aramaktadır ve bu sebeple dünyaya gelmiştir. Sonrasında Loki ile mücadele sırasında yenilmezler ekibine katılmış olacaktır. 

İlk başta yenilmezler ekibindeki bu süper kahramanlar birbirleri ile anlaşamazlar ve bir çoğu kavga edeceklerdir. Ama sonrasında Loki'nin asıl tehlike olduğunu anlayacaklar ve birlikte Loki ile mücadele edeceklerdir. Sonrasında Loki'yi yakalayan yenilmezler, O'nu kendi gemilerine getirecek, burada Loki onları birbirine düşürecek, sonrasında büyü etkisinde olan Hawkeye'nin de yardımı ile buradan kaçacak ve Tesseract ile şehrin merkezinde gökyüzünden başka boyuta açılan bir kapı oluşturacaktır.





Bunun sonucunda, aralarında dev makinelerinde bulunduğu bir sürü savaş araçları ve uzaylı askerler dünyaya gelecektir.

Ve aksiyon dolu bir mücadeleye başlamış olacaklardır. Sonrasında Black Widow'un sayesinde kendine gelen Hawkeye ile birlikte yenilmezler takımı, bu varlıklarla savaşmaya başlar. 

Her yerde savaşan başka boyutun varlıkları vardır ve şehir yerle bir olmak üzeredir. Dev makinelerde bu boyuttan gelmektedir ve gelmeye devam etmektedir. Bunun üzerine bu olayı tamamen sonlandırmak için ulusal yetkililer bir nükleer bomba ile şehri vurup her şeyi ve herkesi yok etmeyi planlarlar. Nükleer bomba ateşlendiği zaman Demir Adam, bu bombanın yönünü değiştirerek kapısı açık olan boyuttan içeri sokar ve içerideki savaş gemisinde bomba patlar. Aşağıda ise Black Widow kapıyı kapatmak üzeredir ve patlayan bomba sonrasında kapıyı kapatır. Son anda Demir Adam da içeri girer ve dünya bir tehlikeden kurtulmuş olur. Loki ile Tesseract'ı ise Thor, kendi boyutlarına götürür ve böylelikle filmde son bulur.




Marvel evreninin karakterlerinden oluşan film oldukça eğlenceli ve yer yer gülümsemenize sebep olan komik sahneleri ile aksiyon dolu bir fantastik bilim kurgu filmidir.