Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Yerçekimi - Gravity - Uzayda Verilen Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Yerçekimi, Gravity

Oyuncular; Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris
Yönetmen; Alfonso Cuarón
Tür; Macera, Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Nasa'ya bağlı iki astronotun uzay istasyonunda yaşadıkları yaşam mücadelesini konu almaktadır. 

Özeti; Film, tamamen dünyanın çevresindeki uzay alanında geçmektedir. Nasa'ya bağlı iki astronot Dr.Ryan ve Matt Nasa'ya bağlı uzay istasyonu üzerinde çalışmaktadırlar. Ve bu iki Nasa görevlisinin çalışmaları uzay istasyonun dışındadır ve astronot kıyafetleri vardır. Bu sırada dünyanın çevresinde olan bir uydu, bir füzenin patlaması neticesinde parçalanmıştır ve bu uydunun parçalanması bir reaksiyona sebep olmuştur. Dünyanın çevresindeki bütün uydular sıra ile parçalanmaktadır ve bu enkazlar Nasa'nın uzay istasyonuna doğru, yani astronotlara doğru yaklaşmaktadır.






Ryan ve Matt, uzay istasyonunun dışındadır ve içeri girebilmeleri için çok kısa bir zamanları vardır ve bunu başaramazlar.

Gelen enkaz parçaları onların istasyonlarını da parçalar ve bu iki astronot uzay alanında sadece astronot elbiseleri ile sürüklenmeye başlarlar. Dünyanın çevresinde sürüklenirler ve artık onlar için bir yaşam ölüm mücadelesi başlamış olur. Oksijenleri azalmaktadır, Ryan ve Matt ayrı ayrı yönlere savrulmuşlardır, film artık tamamen uzay alanındaki heyecan verici aksiyon sahneleri ile doludur. 

Dr. Ryan, bu sürüklenme mücadelesi sırasında sonunda Rus uydularına ulaşır ve içeri girmeyi zorda olsa başarır ama Matt, başaramayacaktır. Dr. Ryan yaşayacağı bir çok zorluk ve mücadele sonunda dünyaya dönmeyi başaracak ve film son bulacaktır.

Heyecanın ve gerilimin sürekli yaşandığı, uzay alanında başı boş bir şekilde savrulan iki astronotun yaşam mücadelesine tanık olacaksınız. Dünya'ın uzaydan görüntüleri için bile izlenebilecek, oldukça sürükleyici ve yaşanan aksiyon dolu anları ile yer yer dram sahneleri de olan macera, aksiyon ve gerilim filmidir.