Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Temmuz 2019 Perşembe

Sinema: Yüzüklerin Efendisi 1, Yüzük Kardeşliği - Lord Of The Rings, The Fellowship Of The Ring - Yüzüklerin Efendisi Hikayesi Başlıyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Yüzüklerin Efendisi 1, Yüzük Kardeşliği, Lord Of The Rings, The Fellowship Of The Ring

Oyuncular; Elijah Wood, Sean Astin, Ian McKellen
Yönetmen; Peter Jackson
Tür; Aksiyon, Fantastik, Macera

Konusu; Film, Hobbit serisinin devamı niteliğindedir ve Lady Galadriel'in konuşması ile film başlar. 3 yüzük Elf'lere, 7 si Cücelere ve 9 yüzük ise insan ırkına verilmiştir. Bu yüzükler bütün ırklara hükmedecek gücü muhafaza etmekteydi fakat Sauron, gizlice tek bir yüzük yapmıştır ve bu yüzük bütün yüzüklere hükmeden tek yüzük olacaktır. 

Özeti; Sauron'nun bütün kin ve öfkesine sahip olacak özelliklerde olacak olan bu yüzük sayesinde Sauron, orta dünyada herkese hükmedecekti. O'nu kimse mağlup edemiyordu, yüzüğün gücü bastırılamıyordu. Bir savaş sırasında insanların kralının oğlu olan İsildur, babasının kılıcını alır ve Sauron'nun parmağını bu kılıç ile keser ve yüzük Sauron'dan çıkar.







Böylelikle Sauron mağlup edilir. İsildur'a geçen yüzük yok edilmeliydi ama İsildur bunu yapmadı ve yüzük İsildur'un tamahkarlığı yüzünden ölümüne sebep olmuştur ve bu ölümden sonra yüzük bir nehrin derinliklerinde yıllarca sırra kalem basacak şekilde yok olmuştur. Ve zamanı geldiğinde yüzüğü Gollum isminde bir yaratık bulmuştur ve güç yüzüğünü yıllarca karanlık mağaralarda saklamıştır.



Gollum'dan sonra güç yüzüğü Bilbo ismindeki bir hobbite geçmiştir ve bu olaydan 60 yıl sonrası ile film devam ederek olaylar yaşanmaya başlayacaktır. Gandalf, Bilbo'nun yaş gününde Shire gelmiştir ve bu sırada yolda Frodo ile karşılaşır. Sonrasında Bilbo'nun evine gider ve akşam doğum gününe gideceklerdir. Doğum gününde bütün Shire eğlenirken, parti sırasında Bilbo, artık yeniden yalnız başına maceralara atılmak için ortadan kaybolur ve bu kayboluşunun nedeni parmağına taktığı güç yüzüğüdür.



Bu durumun farkında olan Gandalf, Bilbo'nun bu maceraya çıkmadan önce yüzüğü bırakmasını ister ve bu olaydan sonra eve gelen Frodo'ya kalacaktır güç yüzüğü. Sonrasında güç yüzüğü ile ilgili bilgi toplamaya giden Gandalf, tehlikenin yaklaştığını anlar ve geri dönüp Frodo'yu Shire'dan uzaklaşması için, yanında Sam ile birlikte Elf'lerin diyarı olan Aylık Vadi'ye gönderir. Bu sırada Saruman'nın yanına giden Gandalf, Saruman'nın artık Sauron'nun etkisi altında olduğunu görür ve Saruman, Gandalf'ı kulesinin tepesinde hapseder. Sonrasında Gandalf'ın kadim dostları O'nu buradan kurtaracaklardır.

Bu sırada yola çıkmış olan Frodo ve Sam, yolda Pippin ve Merry ile karşılaşır ve artık onlarda bu yolculuğun parçası olacaklardır. Sonrasında bu hobbit dörtlüsü Sauron'nun adamları olan Nazgullar, yüzük tayfları ile karşılaşırlar ve hobbitlerin yerini bulan Nazgullar, Frodo ve arkadaşlarını kovalamaya başlar. 

Nazgullardan kaçan hobbitler, gece kalmak için bir hana ulaşırlar ve burada kralın oğlu Aragorn ile tanışırlar. Aragorn, bu yolculuk boyunca onlara yardım edecek ve Nazgullardan hobbitleri koruyacaktır. Aylık vadiye yolculuk esnasında Nazgullar tarafından yaralanan Frodo, Lady Arwen sayesinde aylık vadiye ulaşır. Lady Arwen'nin Frodo'yu Nazgullardan kaçırma sahnesi ve nehri onların üzerine akıtması sahneleri en heyecanlı sahnelerdendir. Sonunda Frodo ve arkadaşları Aylık vadiye gelmiştir ve yüzüğü sağ salim gereken yere ulaştırmışlardır. Yüzük burada geçici olarak güvendedir ve cüce, insan ve elflerden oluşan bir konsey yüzüğün aylık vadiden gitmesine karar verirler ve bunu görevi yine Frodo üstlenir. Bu yolculukta O'na hobbit arkadaşlarının yanında Aragorn, Gandalf, Legolas, Boromir ve cüce Gimli eşlik edecektir. Yüzüğü Mordor'a gidip hüküm dağı ateşlerine atmaları gerekmektedir ve bu yolculuk esnasında yüzüğü sadece Frodo taşıyacaktır.



Böylelikle yüzük kardeşi olarak sayılan bu grup yola çıkar ve yolda Saruman'nın saldırılarına maruz kalınca yerin altındaki bir cüce diyarından yollarına devam etmeyi uygun bulurlar. Fakat buradaki bütün cüceler ölmüştür ve içeride onlara Goblinler saldıracaktır. Sonrasında onlardan kurtulmayı başarırlar fakat bu seferde Gandalf'ı kaybetmişlerdir. Yer altının dev iblisi Gandalf'ı kırbacı ile düştüğü karanlık uçuruma çekmiştir ve Gandalf için yeni sınavların verilmesi zamanı başlamış olur.



Bu olaydan sonra yer altındaki bu alandan dışarı çıkan ekip, sonrasında ormanın Lady'si, Lady Galadriel'in yanına giderler. Lady Galadriel'in yardımlarından ve Frodo'ya ışık saçan bir şişe verdikten sonra yüzük kardeşliği ekibi buradan ayrılır. Ve gittikleri bölgede Boromir arzularının esiri olarak yüzüğü almak için Frodo'ya saldırır ve bunun üzerine orglar gelir, sonrasında Boromir'i öldürürler.



Filmin son sahnesi olarak da Frodo, Sam ile birlikte bu yolculuğa yalnız devam etmek için bir kayığa binerler ve orglar tarafından kaçırılan Pippin ve Merry'i bulmak için Aragorn, Legolas ve cüce Gimli, beraber yolculuğa çıkarlar. Ve muhteşem film müziği eşliğinde filmde son bulur.

Müzikleri ile bile izleyicisini derinden etkileyebilecek türden fantastik bir evrende yaşanan macera dolu olayların sahnelendiği ve serinin ilk filmi olan Yüzük Kardeşliği, kesinlikle izlenmesini tavsiye edebileceğimiz, hayal dünyanızı genişletecek görüntülerin olduğu dram, aksiyon ve fantastik macera filmidir.