Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

5 Temmuz 2019 Cuma

Sinema: Yüzüklerin Efendisi 2, İki Kule - The Lord Of The Rings, The Two Towers - Ak Büyücü Gandalf, Gollum, Entler, Nazgullar... / Konusu, Özeti, Afişler

Yüzüklerin Efendisi 2, İki Kule, The Lord Of The Rings, The Two Towers

Oyuncular; Elijah Wood, Sean Astin, Viggo Mortensen
Yönetmen; Peter Jackson
Tür; Aksiyon, Fantastik, Macera

Konusu; Serinin birinci filminde kaldığı yerden devam eden serinin bu ikinci filmi Gandalf'ın dev yeraltı iblisi ile savaşma sahneleri ile başlamaktadır. Bu sahneler görülmeye değerdir. Sonunda Gandalf, iblisi yenecektir ve Gri Gandalf olan büyücü rütbesinden Ak büyücülüğe terfi edecektir. Gandalf, sınavını vermiştir ve sonunda ödülünü de kazanmıştır.

Özeti; Bu sırada Frodo ve Sam, artık yalnızdırlar ve kaybolduklarını düşünmektedirler. Sürekli daire çizdiklerini düşündükleri bir alanda takip edildiklerinin farkına varırlar. Onları takip eden ise hala yüzüğün etkisinden kurtulamamış olan Gollum'dur. Sam ve Frodo kendilerini Gollum'un takip ettiğini anlarlar ve O'nu yakalarlar.







Artık bundan sonra üçü bu yolculuğa devam edecektir ve Gollum, onlara rehberlik yapacaktır. Aynı zamanda Frodo, Mordor'a yaklaştıkça yüzük Sauron ile daha kolay iletişime geçmekte ve ara ara Frodo'yu kendinden geçirmektedir.

Yüzüğü taşımak daha da zorlaşmaya başlamıştır artık. Yüzükte aynı zamanda Sauron'a gitmek istemektedir.

Diğer tarafta ise Aragorn, Legolas ve Gimli diğer iki hobbitin izini sürmektedirler. Orklar, Pippin ve Merry'i kaçırmışlardır ve Saruma'na götürmeye çalışmaktadırlar fakat bu esnada orgların kamp yaptığı bir zamanda orklara Theodden'in sadık askerleri saldırır ve orkları öldürürler. Bu sırada iki hobbit Pippin ve Merry, ormana kaçmışlardır ve Aragorn ve ekibi onlara ulaşamazlar. Ama Aragorn'un üstün iz sürme tekniği sayesinde hobbitlerin izlerini bulurlar ve peşlerinden onlarda Fangorn ormanına girerler. Bu ormanda dev konuşan ağaçlar vardır ve bu ağaçlara Ent denilmektedir. Ağaç Sakal ismindeki bir ent, Pippin ve Merry'e yardım edecektir. Bu sırada artık Ak büyücü olmuş olan Gandalf, bu ormandadır ve Ent Ağaç Sakal hobbitleri Ak büyücü Gandalf'ın yanına götürür. Peşlerinden giden Aragorn ve ekibi de sonunda ormanın içindeki Ak büyücü Gandalf ile karşılaşırlar ve Gandalf'ı gördüklerine çok sevinerek yola koyulmaya başlarlar. Gandalf'ın yeni atı Yılkı hepsinin gözünü alacaktır.






Sonrasında ise Frodo ve Sam, Mordor yolu üzerindeyken bir bataklığa gelmişlerdir ve onları buraya Gollum getirmiştir. Batalıkta ölü yüzler, 
ölü insanlar, ölü orglar vardır ve Frodo, bu ölü yüzlerin etkisi altına girip suya düşecektir ve O'nu Gollum kurtaracaktır.


Bu ve bunun gibi olaylar sonrasında Gollum'a git gide güvenmeye de başlarlar. Aynı zamanda Gollum'un içindeki ikinci kötü olan kişilik sürekli O'nu yönlendirmeye çalışmaktadır ve Gollum, ona karşı mücadeleler vermektedir. Nazgullarda bu sırada bataklığa gelir ama Frodo'yu göremezler, saklanmışlardır. 

Nazgullar, artık atlarda değildirler kanatlı Tayf üzerindedirler ve gökyüzünde uçmaktadırlar. Ve sonrasında Frodo, Sam ve Gollum, Mordor'a giriş olan Kara Kapı'ya doğru yol almaya başlarlar. Sonunda Frodo ve Sam'de Kara Kapı'ya ulaşmış olurlar ve Kara Kapı'nın önünde bir hareketlenme vardır, savaş çanları çalmaktadır, bu yüzden içeriye normal yoldan giremezler. Gollum, onları içinde tuzak olan başka yoldan götürecektir. Bu sırada Shire'a gitmek üzere Ağaç Sakal ile yola çıkan Pippin ve Merry, Ağaç Sakal'ı ikna ederek Saruma'na saldırmasını sağlarlar, çünkü Saruman, bir çok Ent ağacı yok etmiştir ve Ağaç Sakal, bu duruma dayanamayıp Saruman'nın kulelerine saldırırlar ve her şeyi darma duman ederler.




Bu saldırının etkisi ile bütün düzeni bozulan Saruman, kulesinde hapis bir şekilde kalacaktır. Bu sırada Rohan Edoras'a ulaşan Ak büyücü Gandalf, aklı zehirlenmiş Theodden'ı bu büyüden kurtarır ve Rohan artık krallarına kavuşur.

Ve Rohan Edoras'ta ki bütün halk Miğfer Dibi'ne geçer ve orada savaşı karşılamayı planlarlar. 

Yolda orklarla karşılaşırlar, ork kurtları olan Warg'lar ile savaşırlar ve bir Warg'a takılan Aragon, burada uçuruma düşer ve kayıplara karışır, herkes öldü sanacaktır ama geri dönecektir. Bu sırada Sauron ve Saruman ordularını toplamıştır, Miğfer Dibi'ne saldırmalarını istemişlerdir. 

Aynı zamanda Frodo ve Sam'ı Boromir'in kardeşi Faramir yakalar ve onları serbest bırakarak yollarına devam etmesini sağlar. Ve Miğfer Dibi'nde savaş başlamıştır, orklar saldırmışlar ve Gandalf'ın desteği sonucunda da savaşı kazanırlar ve bu sırada Saruman'nın kuleleri de mağlup edilmiştir. Gollum, Frodo ve Sam'in kaldıkları yerden yola devam etmesi ile film son bulur.

Serinin ikincisi olan ve diğer filmleri gibi oldukça sürükleyici konusu ve görülmeye değer sahneleri ile aksiyon ve fantastik macera filmidir.