Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Aşk Uğruna - Equals - Duyguların Hastalık Olarak Görüldüğü Bir Toplumda Yaşanan Tutkulu Bir Aşkın Öyküsü... / Konusu, Özeti, Afişler

Aşk Uğruna, Equals

Oyuncular; Kristen Stewart, Nicholas Hoult, Guy Pearce
Yönetmen; Drake Doremus
Tür; Distopik, Romantik, Dram, Bilim Kurgu

Konusu; Film, insanların duygularını hastalık olarak gösteren bir toplumun bulunduğu bir şehirde, Silas ve Nia ismindeki iki gencin birbirlerine aşık olduktan sonra gelişen duygu yüklü olayları konu almaktadır.

Özeti; Silas ve Nia, şehirdeki bir yaşam merkezinde çalışmakta ve yaşamaktadırlar. Bu şehirde insanlar tamamen duygularından yoksun bir şekilde, duyguları S.O.S ismiyle yok edilmesi gereken bir hastalık olarak gördükleri anlayışla yaşamaktadırlar. Duygulardan yoksun olan bu insanlar gülmek, üzülmek, eğlenmek, aşk, sevgi vb. duygularla ilgili olan hiç bir şeyi tanımıyorlar, anlamıyorlardır. Ve bu yaşam alanında insanları S.O.S hastalığı ile ilgili evrelere ayırmaktadırlar.






Her hangi bir şekilde duygusal bir olay hissedenler için 1. evre, daha da ileri giderlerse 2. evre, ve şeklinde ilerleyen evrelerle hastalığı tanımlamışlardır ve 4. evre ve sonrası için genellikle ölüm söz konusu olmaktadır.

Ya kendileri intihar etmektedirler yada yaşam merkezi yetkilileri öldürmektedir. Aynı zamanda 1. evreden sonra ilaçlarla, hastalık olarak gördükleri duyguları yok etmeye çalışmaktadırlar.

Ve Silas, bu duygusuz toplum içinde birden bire Nia ismindeki bir kıza farklı gözle bakmaya başlar. O'nu incelemeye başlar, bunu neden yaptığını kendi bile henüz anlamasa da Nia'ya karşı bir şeyler hissetmeye başlamıştır. Bunun üzerine kendinde S.O.S hastalığı olduğundan şüphelenen Silas, doktora gider ve doktor O'na 1. evrede olduğunu söyler ve ilaç kullanmasını
tavsiye eder.  Silas, her ne kadar ilaçlar da kullansa, Nia'ya karşı hislerine engel olamayacak, sonrasında bunu anlayan Nia'nın da kendini gizleyen bir S.O.S hastası olduğunu öğrenecek ve ikisi de bu durumu anladıktan sonra birbirlerine karşı derin hisler beslemeye başlayıp, yalnız kaldıklarında ise tensel temasa geçeceklerdir. Ve bu durumun yaşattığı haz, onlara artık karşı koyamayacakları duygular yaşatacaktır.





Artık ikisi de yaşam merkezi kurallarına göre ağır hastalar ve suçlulardır ama bunu sadece şimdilik ikisi bilmektedirler ve herkesten gizlemektedirler.

İnsanların arasında iken onlar gibi duygusuz davranırlar ama işleri bitince yalnız kaldıklarında duygularını yaşarlar.Zamanla artık Silas ve Nia, iyice birbirlerine aşık olmuşlardır ve yan yana olmadan zaman geçiremez hale gelmişlerdir. Kendilerini tehlikeye attıklarını bildikleri halde, aşklarını yaşama derdindelerdir ve bu aşkın yaşattığı hislerden dolayı kesinlikle bunun bir hastalık olmadığını anlamışlardır. 

Sonrasında durumlarını yetkililer fark edecek ve yakınlıkları yüzünden Silas'ı uyaracaklardır. Ve bunun üzerine Silas, Nia'yı korumak için başka bölümde işe başlayacak ama bu durumun yaşattığı ayrılığa dayanamayacaklar ve buradan kaçmayı planlayacaklardır. Aynı zamanda bu yaşam alanında, kendileri gibi hislerini yaşayan başkaları da vardır ve onlarla da tanışmışlardır. Ertesi gün, yaşam alanında tanıştıkları kendileri gibi olan kişilerin yardımları ile kaçacakken, Nia'yı hamilelik testi için aldıklarında, hamile olduğunu öğrenirler ve uyutmak için alı koyarlar.




Ama Nia'yı, yaşam alanındaki dostları kurtaracak ve bu sırada Silas, Nia'yı öldürüldü sanacak ve çok üzülüp, buna dayanamayıp, yaşam alanındaki duyguları tamamen yok eden aşıyı yaptıracaktır.

Sonrasında Nia karşısına çıktığında, aşının etkisi Silas'ın duygularını yok edecek ama Nia'ya verdiği sözü hatırlayacak ve beraber trene binip kaçacaklardır. Yolda Silas, hislerini, duygularını hatırlamaya başlar ve Nia'nın elini tutar... Yani aşı olsa bile aşkı yeniden canlanmıştır...

Ve film böylelikle son bulur.

Etkileyici bir senaryoya sahip, insanların duygusuzluğunu görünce kendi duygularınızın kıymetini anlayabileceğiniz, distopik, romantik bir dram ve bilim kurgu filmidir.