Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Temmuz 2019 Pazar

Sinema: Harry Potter 7 - Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 - The Deathly Hallows, Part 1 - Harry ve Arkadaşları Hortkulukların Peşinde... / Konusu, Özeti, Afişler

Harry Potter 7, Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1, The Deathly Hallows, Part 1

Oyuncular; Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson
Yönetmen; David Yates
Tür; Macera, Fantastik, Aile

Konusu; Film, büyü bakanlığının insanlığı ve bütün büyücüleri karanlık güçler konusunda uyarması ile başlamaktadır. 

Özeti; Ortam daha önce hiç olmadığı kadar tehlikelidir ve herkes kendisini ve ailesini korumaya çalışmaktadır. Weasley ailesi evlerini değiştirmekte, Hermione ailesini korumak için, ailesinin hafızasından kendisi ile ilgili bütün anıları silmekte, Harry'nin muggle akrabaları da taşınmaktadırlar. Bu sırada Lord Voldemort, kendi büyücü takımı ile bir toplantı yapmış ve bunun sonucunda Hogwart okulu muggle bilimi öğretim üyesi olan, bayan Charity Burbage'yi korkunç bir şekilde, Severus Snape'in de olduğu bu toplantı da, herkesin gözü önünde öldürmüştür.







Toplantı da aynı zamanda Harry Potter'ı öldürme planları da yapmaktadırlar. Diğer tarafta Zümrüdüanka yoldaşları toplanmışlardır ve Harry'ı korumak için hepsi sihirli bir iksir içerek Harry'nin görüntüsünü alırlar ve bu sayede yol üzerindeki ölüm yiyenler, kimin Harry olduğunu bulamayacaktır.

Yolda Lord Voldemort, Harry'ı yakalar ama Harry'nin asası O'nu koruyacak ve kurtulacaklardır.

Sonrasında Harry, ancak hortkulukları bulup Lord Voldemort'u öldürebileceğini düşünüp, onları aramaya başlayacaktır. Bu sırada yanlarına büyü bakanı gelir ve Ron Weasley'e, Dumbledore'nin ölmeden önce vasiyet olarak bıraktığı püfür isminde bir aleti verir. Işıkları toplayan ve ışık saçan bir alettir bu. Hermione'ye, Ozan Beedle'ın Hikayeleri adlı kitabın bir nüshasını bırakır. Harry'e, Hogwart'da ki ilk Quidditch maçında yakaladığı Snitch'yi bırakır ve Harry'e aynı zamanda birde Gryffindor kılıcını bırakır ama bu kılıcın yeri belirsizdir ve Harry, sonrasında bu kılıcı aramaya başlayacaktır. 

Bu sırada Weasley kardeşlerin düğünü vardır ve bu düğünde iken bir haber gelir. Bu haberde büyü bakanlığının düştüğü söylenir ve ardından düğün alanını Lord Voldemort'un adamları basacak, Harry, Ron ve Hermione buradan kaçacaklardır.









Ve sonrasında, zümrüdüanka yoldaşları ile toplandıkları apartmanların arasındaki gizli buluşma yerine giderler, burada kimse yoktur ama içeride olan Richard isimli cinden, orjinal madalyon olan hortkuluğun yerini öğrenirler.

Richard onlara Mondisgus Fletcher'ın aldığını söyler ve Mondisgus'da, O'ndan Dolores Umbridge'in aldığını söyler. Bunun üzerine Harry, Hermione ve Ron, kılık değiştirip bakanlıkta çalışanların kılığı ile bakanlığa gidecekler ve madalyonun izini süreceklerdir. 

Madalyon ise Dolores Umbridge'in boynunda kolye şeklinde durmaktadır ve bakanlığa girip değişmiş kılıkları ile Dolores Umbridge'in boynundan bu hortkuluğu almayı başarırlar. Daha önce bir tane hortkuluğu yok etmiştir Harry, şimdi ise diğerini yok edecektir ancak bu madalyon hiç bir şekilde yok edilememektedir. Ama bu hortkuluk ise sadece Dumbledore'nin vasiyet olarak bıraktığı Gryffindor kılıcı ile yok edilebilmektedir. Bu sırada yok edilemeyen hortkuluk olumsuz enerji yaymış, sıra ile boyunlarına takmak zorunda olan bu üç arkadaşı etkilemiş, içlerinden Ron, sonunda kavga başlatmış ve aralarından ayrılmıştır. Ve Harry ile Hermione, artık yalnız devam etmek zorunda kalacaklardır. Sonrasında bir ormanlık tepe alanda kamp yaparlarken, Harry'nin karşısına ışık saçan bir geyik çıkar ve bu geyik Harry'e kılıcın yerini gösterecektir.





Ve kılıcı almaya giden Harry, gölün içinde boğulacakken Ron gelip kılıcı alır ve Harry'i kurtarır. 

Sonrasında hortkuluğu açarlar ve içinden çıkan Lord Voldemort'un parçasını Ron, Gryffindor kılıcı ile yok eder. Ve bir hortkuluk daha yok edilmiş olur. Diğer hortkulukları aramak için yola çıkan arkadaşlar, Luna'nın babasının yanına giderler ve burada Hermione'nin Ozan Beedle'ın Hikayeleri adlı kitabından Ölüm Yadigarları isimli hikayeyi okurlar ve bu hikayede geçen mürver asa, diriltme taşı ve görünmezlik pelerininin durumunu öğrenirler. 

Aynı zamanda Voldemort, Luna'yı kaçırmıştır ve bunun üzerine Luna'nın babası, Harry ve arkadaşlarını ispiyonlar ve Lord Voldemort'un adamları burada da peşlerine takılır. Bu sırada, kaçarlarken yakalanırlar ve yakalayan büyücüler Harry ve arkadaşlarını Malfoy ve Bellatrix'e götürür. Burada tutsak alınan Harry ve arkadaşlarını, özgür elf cini olan Dobby kurtaracaktır ancak sonrasında Dobby ölecek, Dobby'nin bu hüzünlü ölümü ve son olarak da Lord Voldemort'un mürver asayı bulması ile film son bulacaktır.

Harry Potter serisinin ilk filminde çocuk olan karakterler artık büyümüş ve birer genç olmuşlardır. Bu olayın filme kattığı heyecan ile seriler çok daha zevkli izlenir olmuştur. Ölüm Yadigarlarında, artık işler iyice kızışmış, Lord Voldemort git gide yok edilmeye başlanmıştır. Harry Potter serilerinin yedincisi olan ve iki bölümden oluşan macera ve fantastik aile filmidir.