Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

31 Temmuz 2019 Çarşamba

Sinema: Karanlıklar Ülkesi 1 - Underworld 1 - Vampirler Kurt Adamlara Karşı... / Konusu, Özeti, Afişler

Karanlıklar Ülkesi 1, Underworld 1

Oyuncular; Kate Beckinsale, Scott Speedman, Bill Nighy
Yönetmen; Len Wiseman
Tür; Gerilim, Fantastik, Aksiyon

Konusu; Film, fantastik bir dünyada vampirlerle kurt adamlar arasında geçen savaşları konu almaktadır.

Özeti; Film, vampirlerle kurt adamların bir tren istasyonunda kavga etmeleri ile başlamaktadır. Selene, bir vampirdir ve bu tren istasyonunda kurt adamların ( Lycan ), bir insanın peşinde olduklarının farkına varır ama bu durum çok ilginçtir. Normalde böyle bir takip yapmayan Lycanların, bu durumunu araştıran Selene, takip ettikleri insanı araştırır ve bulur. Sonrasında bu kişinin, yani Michael'in evine gidecek, orayı lycanlarda basacak, bu sırada lycanlar Michael'i ısırıp, kan örneğini alacaklar ve sonrasında aksiyon dolu bir mücadele sonucunda Selene ve Michael, onlardan kaçıp kurtulacaktır. Michael'i evine götüren Selene, burada vampir ailesi tarafından azarlanacaktır.




Söz konusu insanın kendi aralarında olmaması gerektiğini söyleyecekler ancak liderleri olan Kraven isimli vampirin derdinin tamamen başka olduğu fark edilecektir.

Bu sırada Michael, kendine geldiğinde vampirleri görünce evden kaçar ve O'nu sonrasında lycanlar yakalar. Ve lycanların lideri olan Lucian'ın, Michael ile ilgili bir hayali vardır ve onu gerçekleştirmek istemektedir.

Bu hayal ise, Michael, zamanında bir virüs yüzünden ölen insanların arasında, tek ölmeyen insan olan bir adamın genini taşıyan ve bu genle kendisini diğer bütün insanlardan özel kılan, aynı zamanda bu gen sayesinde hem vampir, hemde lycan olabilme yeteneğine sahip olabilen, nadir bir kana sahip insandır. Uzun zamandır bu kişiyi arayan kurt adamlar, sonunda bulmuşlardır ve Michael'ın kanını kullanarak vampir ve kurt adamı karışımı bir ırk ortaya çıkaracak ve bu ırk, ikisinden de güçlü bir ırk olacaktır. Bu yüzden Michael'ın kanlarına ihtiyaçları vardır ve Michael'ı, Lucian ısırdığı için yakında zaten kurt adam olacaktır. Aynı zamanda Lucian, vampirlere liderlik yapan Kraven ile de gizlice görüşmeler yapmaktadır. Kraven ise, vampirlere ihanet etmektedir. Selene, bu durumu fark etmeye başlayınca, yüz yıllardır yerin altında yatan asıl lider vampirlerden birini uyandırmaya karar verir.

Viktor, vampirler arasında en yaşlı olanı ve en güçlü olanıdır. Selene, Kraven'nin ihanetini öne sürerek Victor'ı uyandırır ve Victor uyanacak, sonrasında Kraven kaçacak, ve Victor, Lucian'ın planlarını öğrenecek ve buna engel olmak için kurt adamların mekanlarını vampirlerle beraber basacaktır. Ancak buraya Selene'de gelmiştir ve tüm bu zaman boyunca Selene, Michael'e aşık olmuştur ve Victor bulmadan, Michael'i kurtarır. 

Bu sırada Selene, Kraven'dan Victor ile ilgili acı bir gerçeği öğrenir. Bu gerçek ise, çocukken ailesini öldürenlerin lycanlar olmadığı, Victor'ın olduğudur. Aynı zamanda Victor, geçmişte lycanlarla vampirler arasındaki savaşın başlamasının birinci sebebidir. Yüzyıllar önce lycanlar, vampirlerin kölesi olarak yaşarlarmış ama artık lycanların iradeleri olması sonucu, buna karşı gelmeye başlamışlar ve aynı zamanda Victor'ın kızı bir lycana aşık olmuş ve birlikte olmuşlardır. Victor, lycanlarla vampirlerin ilişkilerini kesinlikle kabul etmediği için, kızını güneş ışığında yakmıştır ve kızının sevgilisi olan kişide Lucian'dır. Tüm bunlar açığa çıktıktan sonra yaralanan ve ölmek üzere olan Michael'ı Selene ısırır ve kurt adam ile vampir birleşimi olan, daha üstün bir yaratığa dönüşmesine sebep olur.





Bu dönüşüm olduktan sonra Victor ile kavgaya tutuşan Michael, sonrasında yorgun düşecek ama bu sırada Victor'ın kılıcını alan Selene, kafasını ortadan ikiye bölerek O'nu öldürecektir. Ve film, vampirlerin mekanında olan ve yerin altında yatan diğer lider vampire kan ulaşması ve yeniden dirilmesi görüntüsü ile son bulur.

Tam bir aksiyon filmi olan Karanlıklar Ülkesi filminin başka serileri de vardır. Vampir ve kurt adam filmleri sevenlerin kaçırmaması gereken, yer yer dram sahnelerinin de olduğu gerilim ve fantastik aksiyon filmidir.