Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

6 Ağustos 2019 Salı

Aksiyon Filmleri Listesi - Aksiyon Film Tavsiyeleri - Aksiyon Film Önerileri

Zıplayıcı, Jumper

Oyuncular; Hayden Christensen, Samuel L. Jackson, Jamie Bell
Yönetmen; Doug Liman

Özeti; Bazı insanların doğuştan gelen ışınlanma özellikleri vardır ve bu durumu zıplamak, atlamak olarak adlandırmaktadırlar, ve bu zıplayıcıları öldürmek isteyen, yüz yıllardır bu iş ile uğraşan şövalyeler isminde bir de organizasyon vardır. İşte film, bu zıplayıcılar ve şövalyelerin arasındaki mücadele sonucu yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.

Venom, Zehirli Öfke

Oyuncular; Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed
Yönetmen; Ruben Fleischer

Özeti; Film, bir uzay gemisi ile dünyaya gelen dünya dışı olan organizmaların insanlarla bütünleşmesi sonucu ortaya çıkan varlık türü ile yaşanan olayları konu almaktadır. Ve bu organizmaya simbiyotikler denilmektedir. Dünya dışından uzay gemisi ile gelen bu simbiyotik varlıklar kendilerine aracı bir beden bulmadan dünyada yaşayamaz durumdadırlar ve bunun için kendilerine en uygun bedenleri seçerek, bu bedenlerle bütünleşerek bütün özelliklerini bu bedenler aracılığıyla yaşatmaktadırlar.

Özeti için tıklayınız.

King Kong

Oyuncular; Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody
Yönetmen; Peter Jackson

Özeti; Film Amerika'nın eski zamanlarında geçmektedir ve böyle bir zamanda iken Ann Darrow isimli başrol oyuncusu olan kız tiyatrocu olarak çalışmaktadır ve çalıştığı tiyatro kapanarak işsiz kalmıştır. Ann her yerde iş aramaktadır. Bu sırada film yönetmeni olan Carl ise yeni bir film çekmek istemektedir, yapımcılardan bu film için destek almaya çalışmaktadır. Carl'ın elinde bir harita vardır ve bu harita Kafatası Adası'nın haritasıdır. Bu haritada gösterilen ada normal dünya haritalarında yoktur ve bu adanın gizemini duyan Carl burada film çekmek istemektedir. Ve Carl yapımcılardan kaçarak acil bir şekilde gemiye binecektir, bu sırada kendisine borcunun olduğu Jack'te bu gemiye gelecektir senaryo yazarı olarak çalışacaktır, ardından Ann'de paraya ihtiyacı olduğu için kendilerine ulaşan Carl ve ekibi ile birlikte gemiye binmiş olacaktır. Ve aklındaki ekibi hazırlayan Carl alelacele gemiyle yolculuğa çıkar. Aynı zamanda gemide mürettebat ve film seti görevlileri de vardır. Kalabalık bir yolcu sayısı ile gemi okyanusa açılır.

Özeti için tıklayınız.

Transformers 1

Oyuncular; Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel
Yönetmen; Michael Bay

Özeti; Film, evrende Cybertron isimli bir gezegende yaşayan Transformers isimli robotik makinelerin, bağımsız robot organizmalar olmuş bazı varlık gruplarının, kendilerine ait olan Küp (AllSpark) isimli bir yeniden yaratma sistemini bulmaları için dünyaya gelmelerini ve bu gelişleri sonrasında dünyada yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.

iBOY

Oyuncular; Bill Milner, Maisie Williams, Miranda Richardson
Yönetmen; Adam Randall

Özeti; Film bir saldırı sonucunda beynine cep telefonunun parçaları girmiş bir gencin, bu olaydan sonra bütün elektronik aletleri zihin yoluyla yönetmesini konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Zamana Karşı, In Time

Oyuncular; Amanda Seyfried, Justin Timberlake, Cillian Murphy
Yönetmen; Andrew Niccol

Özeti; Film zaman kavramının şuan bizim kullandığımız para kavramına dönüşmesi ile ilgili olan ve yaşanan olayların buna göre düzenlendiği bir senaryoya sahiptir. Yani insanlar doğduktan sonra bedenlerine yerleştirilen bir sistem ile ve ayarlanmış gen yapıları ile sadece 25 yaşına kadar gelişim gösteriyorlar ve fiziksel olarak bu yaştan sonra kesinlikle yaşlanmıyorlar, ayrıca her yirmi beş yaşına gelen insanın elinde öncelikle bir senesi olur ve sonra kazandıkça bu zamanlar kendisine eklenir. Zaman mekanizması ise insanların bileklerine uygulanmış bir sistem ile kullanılmaktadır, kimin ne kadar zamanı olduğu, ne kadar ve nasıl kullanacağı bileklerinde hologramik bir sistem ile gösterilmektedir.

Özeti için tıklayınız.

Lucy

Oyuncular; Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Min-sik Choi
Yönetmen; Luc Besson

Özeti; Film, bir uyuşturucu baronunun hamile olan annelerin vücutlarında bebeklerin gelişimi için ürettiği çok güçlü bir maddeyi uyuşturucuya çevirmesi sonucu, bu maddenin çok fazla etkisi altında kaldıktan sonra beyninin yüzde yüzünü kullanmaya başlayacak olan Lucy ismin de bir kızın başına gelenleri anlatmaktadır.

Özeti için tıklayınız.

Kuralsız, Insurgent

Oyuncular; Shailene Woodley, Theo James, Octavia Spencer
Yönetmen; Robert Schwentke

Özeti; Uyumsuz serilerinin ikincisi olan bu filmde kaldığı yerden macera devam etmektedir. Trenle kaçan Tris ve Four yanlarına, Tris'in kardeşi Caleb ve arkadaşları Peter'ı da alarak ormanın içindeki dostluk grubunun yanına sığınmışlardır.

Özeti için tıklayınız.

Tomb Raider, Inceputul

Oyuncular; Alicia Vikander, Dominic West, Walton Goggins
Yönetmen; Roar Uthaug

Özeti; Film, Lara Croft isminde kick bokscı bir kızın, farklı boyutlardaki yaşamları araştıran babasını uzun zaman önce kaybetmesi üzerine, araştırmalar yaparak babasının izine ulaşmasını ve bu zor zamanlar geçirdiği macerada yaşadığı gizem dolu olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.

Karanlıklar Ülkesi 1, Underworld 1

Oyuncular; Kate Beckinsale, Scott Speedman, Bill Nighy
Yönetmen; Len Wiseman

Özeti; Film, fantastik bir dünyada, vampirlerle kurt adamlar arasında geçen savaşları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.



Terminatör 1, The Terminator 1

Oyuncular; Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn, Linda Hamilton
Yönetmen; James Cameron

Özeti; Film, 2028 yılından günümüz dünyasına gönderilen terminatör isminde bir katil makine olan cyborg robotun, günümüz dünyasına gelip Sarah Connor ismindeki bir kadını öldürmeye çalışmasını ve bu sırada yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.

Robot Jeeg, Lo Chiamavano Jeeg Robot

Oyuncular; Ilenia Pastorelli, Luca Marinelli, Claudio Santamaria
Yönetmen; Gabriele Mainetti

Özeti; Film, polislerden kaçarken bir kanalda, suyun içinde olan bazı kimyasal maddelerin bulunduğu varilin içerisine düşen bir adamın, sonrasında süper güçler kazanması ile başına gelen olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.

Batman Başlıyor, Batman Begins, Batman 1

Oyuncular; Christian Bale, Katie Holmes, Michael Caine
Yönetmen; Christopher Nolan

Özeti; Film, Bruce Wayne ismindeki bir çocuğun yarasalarla olan acı tecrübelerinden sonra büyüyüp, yaşadığı şehir olan Gotham şehrine adalet ve düzen getirmek için, yarasa sembolünü kullanarak suçlularla mücadele eden Batman isminde bir süper kahraman yaratmasını, ve bu sırada yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.

Self/less

Oyuncular; Ryan Reynolds, Ben Kingsley, Natalie Martinez
Yönetmen; Tarsem Singh

Özeti; Film bir bilim adamının psikopat vari bir yöntemle insanların eskimiş bedenlerini başka insanların yeni bedenleri ile değiştirmesini konu almaktadır ve bu norolojik tıp konusunu ilgilendiren olay ahlaki olarak tamamen akıl dışı bir uygulamadır. Çünkü bedeni eskiyen, yada hastalanan yada ölmek üzere olan insanın zihinsel özelliklerinin yerine geçmesi için kullanacağı yeni beden daha önce hayatta yaşamış olan bir insanın bedeni olmaktadır ve bu insanların ne şekilde bu uygulamaya katıldığı ise meçhuldür. Durum yasal olmadığı gibi ahlaki de değildir, bilim adamının bu uygulaması psikopat vari bir çözümdür.

Özeti için tıklayınız.

Mad Max; Furry Road

Oyuncular;Tom Hardy, Charlize Theron, Zoë Kravitz
Yönetmen; George Miller

Özeti; Post apokaliptik bir zamanda geçen filmde dünya artık kurak bir çöl haline gelmiştir ve geriye kalan insanların çoğu yarı ömürlü olarak adlandırılan insan tipindedir. Yani bazı uzuvları tam olarak işlevini göremez. Çok az insan tam ömürlü insan olarak hayatta kalmıştır. Ve dünyada artık su en değerli şeylerden biri olmuştur. Bu durumu fırsat olarak kullanan gruplar kendi egemenliğini kurmuş ve suya sahip olanlar toplumda kendilerini ayrı bir yere koymuştur, diğer kalan insanlara zulüm ve işkence yapmaktadırlar. Her yerde terör kol gezmektedir.

Özeti için tıklayınız.

Yenilmezler 1, The Avengers 1

Oyuncular; Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo
Yönetmen; Joss Whedon

Özeti; Film, Marvel evreninin karakterleri olan 6 süper kahramanın, dünyayı yok etme derdinde olan ve başka boyuttan gelen varlıklardan korumasını, bu koruma sırasında yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


A.X.L

Oyuncular; Alex Neustaedter, Dorian Kingi, Becky G
Yönetmen; Oliver Daly

Özeti; Film A.X.L isminde bir savaş robotu, savaş robot köpeği şeklinde tasarlanmış bir robot ile ilgilidir. Askeri savaş aracı olarak tasarlamış bu robotik köpek bu askeri alandan kaçmıştır ve ordu köpeği aramaktadır. Öyle ki bu robotik köpekte yapay zekaya sahiptir ve bir köpeğin ruhunu yaşamaktadır ve kendisine bir sahip seçme ve onun komutlarını uygulama gibi özellikleri vardır. 

Özeti için tıklayınız.

Matrix 1, The Matrix 1

Oyuncular; Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss
Yönetmen; Lana Wachowski, Lilly Wachowski

Özeti; Film, gerçek dünyanın algılandığı gerçekliğin dışında başka bir gerçekliği olan Matrix isminde bir alemin, içerisinde yaşayan varlıkların ve bu alemle yeni tanışacak olan insanların konu edildiği bir filmdir.

Özeti için tıklayınız.

Limit Yok, Limitless

Oyuncular; Bradley Cooper, Robert De Niro, Abbie Cornish
Yönetmen; Neil Burger

Konusu; Film konusu itibarı ile Lucy'e benzemektedir fakat bu film de yaşanan olaylar içinde fantastik öğeler yoktur, olaylar tamamen gerçek yaşama göre düzenlenmiştir.

Eddie dağınık ve yoksul bir hayat yaşayan bir yazardır ve yeni kitabını yazmaya çalışmaktadır. Yazmayı beceremediği bir günde dışarı da eski kayın biraderi ile karşılaşır ve O Eddie'ye bir hap verir. Bu hap insanın beynini yüzde yüz çalıştıran özelliklerde olan, normal de beyninin yüzde yirmisini kullanan insan, bu ilacı kullanınca beyninin tamamını kullanabiliyor olur. Ve ismi NZT olan bu ilacı Eddie'de kullanır ve hayatı birden değişmeye başlar, algıları açılır, herşeyi görmeye, hayatı okumaya başlar. İlk hapın etkisi ile kitabını bir kaç günde yazar. Yaşadıklarından çok etkilenmiştir ve hapın etkisi geçince yeni hap almak için biraderinin evine gider ve bu sırada NZT peşinde olan başka insanlar da biraderini öldürür ve biraderinin evindeki bütün NZT'leri de Eddie alır.

Özeti için tıklayınız.