Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Ağustos 2019 Pazar

Fantastik Filmler Listesi - Fantastik Film Önerileri - Fantastik Film Tavsiyeleri

Canavarın Çağrısı, A Monster Calls

Oyuncular; Lewis MacDougall, Sigourney Weaver, Felicity Jones
Yönetmen; Juan Antonio Bayona

Özeti; Film, Conor ismindeki bir çocuğun evinin önündeki bir porsuk ağacının içinden çıkan dev bir canavarın, O'na hikayeler anlatarak yaşam hakkında dersler vermesini konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.



Harry Potter Serileri 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8...

Serinin bütün filmlerinin sıra izlenmesi ile daha çok zevk alabileceğiniz, kitaptan uyarlanan vazgeçilmez, tüm zamanların en iyi fantastik aile filmlerindendir.

Özetleri okumak için tıklayınız.






İntihar Timi, Suicide Squad, Gerçek Kötüler

Oyuncular; Margot Robbie, Will Smith, Jared Leto
Yönetmen; David Ayer

Özeti; Film, süper özellikleri olan ve bir çok suç işleyerek gerçek kötüler olarak anılan bazı meta insanların, Gotham şehrinde başka kötü meta varlıklar ile yaşanacak olan savaşta, onlara karşı bir ekip olarak, birlikte iyilik için çalışmalarını konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Superman, Çelik Adam, Man Of Steel

Oyuncular; Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, Kevin Costner
Yönetmen; Zack Snyder

Özeti; Film, Krypton isminde, süper güçlü varlıkların yaşadığı bir gezegenden gönderilen Kal-El, Clark Kent, Süpermen'in dünyaya geldikten sonra yaşadığı olayları ve peşinden gelen Krypton gezegeni varlıkları ile arasında yaşanan savaşları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Spiderwick Günceleri, The Spiderwick Chronicles

Oyuncular; Freddie Highmore, Mary-Louise Parker, Sarah Bolger
Yönetmen; Mark Waters

Özeti; Jared, Simon ve Mallory kardeşler, anneleriyle birlikte New England, Spiderwick kasabasında yeni bir eve taşınırlar ve bu evin içinde buldukları kitap, onlara fantastik bir dünyanın kapılarını açacaktır ve film, bu fantastik dünyada başlarına gelen olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Batman Başlıyor, Batman Begins, Batman 1

Oyuncular; Christian Bale, Katie Holmes, Michael Caine
Yönetmen; Christopher Nolan

Özeti; Film, Bruce Wayne ismindeki bir çocuğun yarasalarla olan acı tecrübelerinden sonra büyüyüp, yaşadığı şehir olan Gotham şehrine adalet ve düzen getirmek için, yarasa sembolünü kullanarak suçlularla mücadele eden Batman isminde bir süper kahraman yaratmasını, ve bu sırada yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Hobbit Serileri 1, 2, 3.

Bütün seri sıra ile kesinlikle izlenmelidir, tekrar tekrar izleyeceğiniz aynı zamanda kitaptan uyarlama olan Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi serileri tam bir baş yapıttır. Dolu dolu fantastik öğeleri ile hayal dünyanızda çok geniş pencereler açacağı kesin. 

Özetleri için tıklayınız.





Yüzüklerin Efendisi Serileri 1, 2, 3.

Yüzüklerin efendisi serilerinin film müzikleri özellikle tavsiye edilecek orjinal müziklerdir. Müzikleri ile bile izleyicisini derinden etkileyebilecek türden fantastik ve macera türünde dolu dolu filmler olmaktadır ve bütün film serisinin baştan sonra izlenmesi kesinlikle tavsiye edilir.

Özetleri için tıklayınız.




BFG, Büyük Sevimli Dev, The BFG, The Big Friendly Giant

Oyuncular; Mark Rylance, Ruby Barnhill, Penelope Wilton
Yönetmen; Steven Spielberg

Özeti; Film, BFG isminde bir dev ile Sophie isminde bir küçük kızın, aralarında geçen macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.





Kaptan Marvel, Captain Marvel


Oyuncular; Brie Larson, Samuel L. Jackson, Jude Law
Yönetmen; Anna Boden, Ryan Fleck

Özeti; Film, kaptan Marvel isminde bir süper kahraman olan kadının, Kree ismindeki gezegenin varlıkları ile karşı karşıya gelmesi sonucu yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.





Karayip Korsanları 1, Siyah İncinin Laneti, Pirates of the Caribbean, The Curse of the Black Pearl


Oyuncular; Johnny Depp, Geoffrey Rush, Keira Knightley
Yönetmen; Gore Verbinski

Özeti; Karayipler'de korsan olan bir grup insan, lanetli olarak adledilen hazineyi, altınları çalmalarıyla canlı ve ölü insan arasında bir şekilde lanetlenerek, hayatı bu halde yaşamaya başlarlar. Ve film, bu lanetten kurtulmaya çalışan korsanların gösterdiği çabaları, savaşları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Pokemon Dedektif Pikachu, Pokémon Detective Pikachu

Oyuncular; Justice Smith, Kathryn Newton, Bill Nighy
Yönetmen; Rob Letterman

Özeti; Film, insanlarla pokemon olarak adlandırılan varlıkların bir arada yaşadığı fantastik bir dünyada yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Yenilmezler 1, The Avengers 1

Oyuncular; Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo
Yönetmen; Joss Whedon

Özeti; Film, Marvel evreninin karakterleri olan 6 süper kahramanın, dünyayı yok etme derdinde olan ve başka boyuttan gelen varlıklardan korumasını, bu koruma sırasında yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.



Örümcek Adam 1, Spider Man 1

Oyuncular; Tobey Maguire, Willem Dafoe, Kirsten Dunst
Yönetmen; Sam Raimi

Özeti; Film, bir örümcek ısırığı sonucu varlığı örümcek özellikleri göstermeye başlayan ve sonucunda süper kahraman olarak toplum içinde anılan bir insanın yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.



Alice Harikalar Diyarında, Alice in Wonderland

Oyuncular; Johnny Depp, Mia Wasikowska, Matt Lucas
Yönetmen; Tim Burton

Özeti; Film, harikalar diyarı olarak adlandırılan bambaşka bir fantastik evrene giren Alice'in, bu fantastik evrende yaşadıkları olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Narnia Günlükleri 1, Aslan, Cadı ve Dolap. The Chronicles of Narnia; The Lion, the Witch and the Wardrobe

Oyuncular;  Georgie Henley, Skandar Keynes, Anna Popplewell
Yönetmen;  Andrew Adamson

Özeti; Film, 2 kız 2 erkekten oluşan dört kardeşin evin içindeki bir dolabın içinden geçmesi ile içerisinde bambaşka fantastik varlıkların bulunduğu Narnia ismindeki fantastik bir dünyaya girmelerini ve bu fantastik dünyada yaşadıkları olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


X Men 1

Oyuncular; Halle Berry, James Marsden, Anna Paquin, Hugh Jackman
Yönetmen; Bryan Singer

Özeti; Film, mutasyona uğramış bazı insanların bu mutasyon sonucu oluştukları varlıksal hallerinden sonra insanlarla aralarında geçen olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.





Titanların Savaşı, Clash of the Titans


Oyuncular; Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes
Yönetmen; Louis Leterrier

ÖzetiFilm çok eski tarihlerdeki mitolojik hikayelere dayanmaktadır. Bu hikaye ise şöyledir; '' Bilinen en eski hikayeler yıldızlara yazılıdır. Tanrılar ve insanoğlundan önce titanların dünyayı yönettiği zamanlara ait hikayeler. Titanlar güçlüydü ama saltanatları kendi oğulları tarafından bitirildi. Zeus, Poseidon ve Hades. Zeus kardeşi Hades'in ailesini yok edebilecek çok güçlü bir canavar yaratacağına inanıyordu. Ve Hades kendi kanından olan talihsiz bir dehşetin doğumunu sağlayacaktı. Kraken. Zeus cennetin kralı oldu. Poseidon denizlerin kralı. Ve Hades, Zeus aldatmasiyle yeraltı dünyasına karanlık ve sefalet içinde hükmetmeye terk edildi. İnsan oğlunu yaratan Zeus'tu. Karşılığında insan oğlunun duaları Tanrıların ölümsüzlüğünü pekiştiriyordu. Ama zamanla insanlar ilgilerini yitirdi, Tanrıları sorgulamaya başladı. Sonunda ve kaçınılmaz olarak onlara baş kaldırdı. Bir gün dünyaya bir çocuk doğdu. Herşeyi değiştirebilecek bir çocuk. Ve bu çocuğun ismi Perseus'ydu.''

Özeti için tıklayınız.

Bright

Oyuncular; Will Smith, Joel Edgerton, Lucy Fry
Yönetmen; David Ayer

Özeti; Film Elflerin, Orgların, Perilerin ve insanların içerisinde bulunduğu bir dünyada geçmektedir. Fakat bu dünya her zaman alıştığımız fantastik bir dünya değil günümüz dünyasıdır. 

Özeti için tıklayınız.






Mumya, The Mummy


Oyuncular; Tom Cruise, Sofia Boutella, Annabelle Wallis
Yönetmen; Alex Kurtzman

Özeti; Film enkarnasyonu anlatan çok eski bir mısır sözü ( Mısır Diriliş Duası ) ile başlamaktadır. Bu söz '' Ölüm yeni bir hayat geçişten ibarettir, bugün yaşıyoruz, tekrar yaşayacağız. Farklı bedenler içinde geri döneceğiz.''şeklindedir.

Firavun'un zamanında Mısır'da Ahmanet isimli bir kızı vardır ve bu kız güce sahip olmak için şeytan olarak kabul edilen Set ile bir anlaşma yapar ve bunun sonucunda Set'in güçlerini elde eden  Ahmanet, Firavunu, eşini ve çocuklarını öldürür.

Özeti için tıklayınız.


King Kong


Oyuncular; Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody
Yönetmen; Peter Jackson

Özeti; Film Amerika'nın eski zamanlarında geçmektedir ve böyle bir zamanda iken Ann Darrow isimli başrol oyuncusu olan kız tiyatrocu olarak çalışmaktadır ve çalıştığı tiyatro kapanarak işsiz kalmıştır. Ann her yerde iş aramaktadır. Bu sırada film yönetmeni olan Carl ise yeni bir film çekmek istemektedir, yapımcılardan bu film için destek almaya çalışmaktadır. Carl'ın elinde bir harita vardır ve bu harita Kafatası Adası'nın haritasıdır.

Özeti için tıklayınız.


Valerian Bin Gezegen İmparatorluğu

Oyuncular; Dane DeHaan, Cara Delivingne, Clive Owen, Rihanna

Yönetmen; Luc Besson

Özeti; Film 2550 yıllarında geçmektedir. Bundan 400 yıl önce Dünyada Bin Gezegen İmparatorluğu ismiyle bir yaşam alanı uydusu oluşturulmuştur ve artık Dünya bu uyduyu taşıyamayacak hale geldiği için Bin Gezegen imparatorluğunu Macellan bulutları yönünde uzayda bilinmeze yolculuk etmesi 
amacıyla, farklı farklı uzay kültürlerini bir araya toplaması amacıyla uzaya gönderirler.

Özeti için tıklayınız.