Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Ağustos 2019 Pazar

Gerilim ve Korku Filmleri Listesi - Korku Filmleri Önerileri - Gerilim ve Korku Filmleri Tavsiyeleri

Öldüren Sis, The Mist

Oyuncular; Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden
Yönetmen; Frank Darabont

Özeti; Film, bir kasabaya aniden çöken bir sis sonrasında, sisin içinden çıkan doğa üstü yaratıkların, bir markette sıkışmış kalan bir grup insana saldırmasıyla gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.





Şey, The Thing


Oyuncular; Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton, Adewale Akinnuoye-Agbaje
Yönetmen; Matthijs van Heijningen Jr.

Özeti; Film, Antartika'da araştırmalar yapan bir grup bilim insanı ve araştırmacıların, buzulların altında buldukları uzaylı bir yaratık ile sonrasında yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.




Diriliş, The Revenant


Oyuncular; Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson
Yönetmen; Alejandro González Iñárritu

Özeti; Film, kızıl derililer ile, geçimlerini hayvan postu ile sağlayan bazı avcı gruplarının arasında geçen savaşları ve bu sırada bir ayının saldırısına uğrayarak, çok fena yaralar alan Hugh Glass isminde bir izcinin yaşam mücadelesini, intikam almak için yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.




İstila, The Invasion


Oyuncular; Nicole Kidman, Daniel Craig, Jeremy Northam 
Yönetmen; Oliver Hirschbiegel, James McTeigue

Özeti; Film, uzaydan gelen bir uzay aracının arıza yaparak dünyaya düşmesi sonucunda, enkaz parçalarının arasında gelen uzaylı bir organizmanın, insanların vücuduna yerleşerek, onları uzaylı bir varlık yapmasını ve bu sırada yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Denek 7, Boy 7

Oyuncular; Matthijs Van De Sande Bakhuyzen, Ella-June Henrard, Tygo Gernandt
Yönetmen; Lourens Blok

Özeti; Film, özel yetenekleri olan ve bu yeteneklerini suç işlemek için kullanan bazı gençleri, toplayıp rehabilite etmek isteyen ''Konsey X'' ismindeki bir kuruluşun içerisinde yaşanan, bu gençler üzerinde uyguladıkları yasa dışı olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Sessiz Tepe, Silent Hill

Oyuncular; Chris Britton, Radha Mitchell, Sean Bean
Yönetmen; Christophe Gans

Özeti; Sessiz Tepe ismindeki bir kasabada, eskiden çok kötü şeyler yapmış olan insanların, bu yaptıkları kötülük sonucunda, kasabada bir kötü varlık ortaya çıkmıştır ve bu kötü varlık, insanların bu yaptığı kötülükler yüzünden onlardan intikam almak istemektedir, ve film, bu varlığın bu insanlardan nasıl intikam aldığını konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Rupture

Oyuncular; Noomi Rapace, Michael Chiklis, Peter Stormare
Yönetmen; Steven Shainberg

Özeti; Film, Dünya'yı istila etmek isteyen bir kaç uzaylı varlığın deneyler yaparak, kaçırdıkları insanları da kendileri gibi uzaylı yapmaya çalışmalarını konu almaktadır. 

Özeti için tıklayınız.






Velvet Buzzsaw


Oyuncular; Jake Gyllenhaal, Billy Magnussen, Toni Collette 
Yönetmen; Dan Gilroy

Özeti; Film, resim sanat galerisi işi ile uğraşan bazı sanatçı gruplarının, Dease isimli ölen bir ressamın resimlerine büyük ilgi duyması sonucu, bu ressamın resimlerinin ise lanetli bir şekilde resimleri alan insanları öldürmesini konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Korku Seansı, The Conjuring

Oyuncular; Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston
Yönetmen; James Wan

Özeti; Film, 5 çocuklu bir ailenin yeni bir eve taşınması sonucu, bu evde daha önceden yaşayan kötü varlıkların bu yeni taşınan aileye musallat olmasını konu almaktadır.

Film, gerçek olaylara dayanmaktadır. Lorraine Warren ve Ed Warren alanında uzman iki paranormal olayları araştıran kişilerdir. Öncelikle Annabelle ismindeki bir bebeğin içine giren kötü varlığın, bebeğin sahibi olan kızlara yaşattığı ürkütücü olayları anlatmaktadırlar. Bu olay geçmişteki tecrübelerinden biridir, düzenledikleri bir konferansta anlatmaktadırlar. 

Özeti için tıklayınız.


Koloni, The Colony

Oyuncular; Laurence Fishburne, Kevin Zegers, Bill Paxton
Yönetmen; Jeff Renfroe

Özeti; Film, Dünya'nın artık buz çağına girmiş olması sonucu, sürekli karın yağdığı bir atmosferde koloniler olarak yerin altında yaşamaya çalışan insanların yaşam mücadelesini ve bu insanlara saldıran yamyam insanların arasında geçen  olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Ölümcül Deney 1, Resident Evil 1

Oyuncular; Milla Jovovich, Eric Mabius, Michelle Rodriguez
Yönetmen; Paul W.S. Anderson

Özeti; Film, Umbrella isminde bir şirketin kendi  oluşturduğu biyolojik silah olan virüsü insanlığa bulaştırması sonucu, insanların birer zombiye dönüşmesini ve sonrasında yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.



Açlık Oyunları, The Hunger Games

Oyuncular; Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth
Yönetmen; Gary Ross

Özeti; Film, yoksullar ve zenginler olarak ikiye ayrılmış toplumun, zengin kısımdaki insanların yoksul kesimdeki insanları yavaş yavaş yok etmesini ve kullanmasını, bu sırada düzenlediği yarışmalarla da kendilerine eğlence çıkarmasını konu almaktadır, ve filme ismini veren yarışma Açlık oyunları isimli yarışma bu toplumdaki yoksulların birbirlerini öldürmesi üzerine kurulu olan bir yarışmadır.

Özeti için tıklayınız.


Arınma Gecesi 1, The Purge 1

Oyuncular; Ethan Hawke, Lena Headey, Max Burkholder
Yönetmen; James DeMonaco

Özeti; Film, Amerika Birleşik Devletlerinde yılın bir gününde arınma gecesi olarak adlandırılan geceyi ve bu gecede insanlar için yasak olan herşeyin yasallaşması sonucu yaşanan olayları konu almaktadır. Bu durumu insanların içindeki kötü taraflarını dışa vurması ve kendilerini arındırması olarak adlandıracak, bu geceler sırasında her türlü yasa dışı olay yapabileceklerdir.

Özeti için tıklayınız.


ARQ

Oyuncular; Robbie Amell, Rachael Taylor, Shaun Benson
Yönetmen; Tony Elliott

Özeti; Film ARQ isimli bir aletin zaman döngüsü oluşturması sonucu kapsadığı alan içindeki herkesin bu zaman döngüsüne katılıp, yeniden yeniden hayata geri gelmesini ve bu gelişler sırasında yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


How It Ends

Oyuncular; Theo James, Forest Whitaker, Kat Graham
Yönetmen; David M. Rosenthal

Özeti; Nasıl olduğu tam olarak belli olmayan bir felaket sonucu iki kısma ayrılan ülkenin bir kısmında bulunan Will'in, felaketin yaşandığı diğer kısımda bulunan eşi Samantha'yı kurtarmak için yaşadığı olayları konu almaktadır bu film.

Özeti için tıklayınız.


Sessizlik, The Silence

Oyuncular; Stanley Tucci, Kiernan Shipka, Miranda Otto
Yönetmen; John R. Leonetti

Özeti; Filmde ailenin babası olan Hugh, iki çocuğu Ally ve Jude, eşi Kelly ve eşinin annesi Lynn ile birlikte yaşamaktadırlar. Ve çocuklarından biri olan Ally, geçmişte yaşanan trafik kazası sonucu sağır olmuştur. Ally sessiz bir şekilde yaşamaya alışmıştır ve Ally sayesinde ailesi de sessizlik içinde yaşamayı öğrenmişlerdir.
Ve araştırmacı bazı insanlar araştırmaları sırasında gezegende yerin altındaki bir mağaranın girişini açarlar, ve bu açılış sonucunda mağaranın içinden milyonlarca yıl önceden yaşamış olan uçan bazı varlıklar yeryüzüne çıkarlar. Çok eski zamanlarda yok olan ve burada olmaması gereken bu varlıklar yeniden ortaya çıkmış olur, bu varlıklara Vesp denilmektedir.

Özeti için tıklayınız.


Viral

Oyuncular; Sofia Black D'Elia, Analeigh Tipton, Travis Tope
Yönetmen; Henry Joost, Ariel Schulman

Özeti; Film bir virüs salgını filmlerindendir. Dünya çapında birden bire insanlara parazitler şeklinde bir virüs bulaşmaya başlamıştır ve bu hastalık solucan gribi olarak adlandırılmaktadır. Dünya'nın bir çok ülkesine yayılan bu salgın şimdi Amerika'ya da bulaşmıştır.

Özeti için tıklayınız.


Kızıl Serçe, Red Sparrow

Oyuncular; Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts
Yönetmen; Francis Lawrence

Özeti; Yine bir Jennifer Lawrence filmi ve bu sefer casusluk ve gerilim türünde bir filmde rol almıştır.  Bu film de Dominika yaşlı ve hasta annesine bakmak zorunda kalan başarılı bir balerin kızdır, ve Rus'tur.
Dominika'nın amcası olan Ivan Rus İstihbarat servisleri için çalışan yetkili bir ajandır. Ve birde filmde Rus hükümetinden gizli bilgiler almak ile uğraşan ve bu konuda Rus hükümetinden bir köstebek ile çalışan Nate isimli özel bir Amerikan CIA İstihbarat ajanı vardır. Film genel olarak Rus hükümetinin içinde çalışan bu köstebeğin kim olduğunun bulunması konusu çevresinde geçmektedir ve Dominika başına gelen olaylardan sonra bu konu hakkında görevli özel bir Rus Ajanı olacaktır.

Özeti için tıklayınız.


Anne! Mother!

Oyuncular; Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris
Yönetmen; Darren Aronofsky

Özeti; Jennifer Lawrence'ın çok iyi performans gösterdiği dram ve gerilim dolu bir film. Filmde Anne rolündeki Jennifer Lawrence'ın yazar olan bir sevgilisi vardır ve O'nunla evlidir. Ve herşeyden uzak sessiz sakin bir evde yaşamaktadırlar. Bir gün evlerine bir yabancı gelir, bu kişi evi pansiyon sanmıştır ama sorunlu birisidir, zaman geçtikçe bu kişinin sorunlu olan karısı da eve gelir ve sonrasında çocukları da gelecektir. Bu gelen aile oldukça rahatsız edici özellikleri olan ve Anne'yi çok rahatsız eden bir ailedir. Her gün onların düzenlediği yeni bir olay yaşanır evin içinde. Gün geçtikte kendileri için huzur ortamı yaratmak istedikleri evin içi bir karmaşa alanına dönüşür. Bu misafir aile evde zorla kalırlar ve bir türlü gitmek bilmezler. Anne göndermek istese de bunu bir türlü başaramaz.

Özeti için tıklayınız.


Bird Box, Kafes

Oyuncular; Sandra Bullock, Trevante Rhodes, Sarah Paulson
Yönetmen; Susanne Bier

Özeti; Filmde insanlar birden bire toplu intihar etmeye başlarlar, dünyanın her yerinde insanlar birden bire kendilerini öldürme eğilimi içine girmektedirler. Ve bu olay insanların bir şeyleri izlediklerinde, gördüklerinde olmaktadır, işte bu yüzden bu şeye bakmamaları gerekmektedir.

Özeti için tıklayınız.


Sessiz Bir Yer, A Quiet Place

Oyuncular; Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds
Yönetmen; John Krasinski

Özeti; Bu filmde dünyayı istila etmiş tamamen sese duyarlı olan varlıklar vardır. Bu varlıkların görme özelliği yoktur ama en küçük çıtırtıyı bile çok iyi duyabilmektedirler. Filmde 3 çocuklu bir aile vardır ve çocuklarından en küçüğünü ihmalleri neticesinde bu varlıklara kaptırırlar ve çocuk ölür. Aile tamamen sessiz bir yaşama uyum sağlamış şekildedir, hiç biri birleri ile konuşmazlar, işaret diliyle anlaşmaktadırlar. Yol güzergahları belirlidir, ses çıkarmayacak şekilde düzenlemişlerdir. Bu şekilde çok zor bir hayat yaşamaktadırlar.

Özeti için tıklayınız.

Bir Anekdot; Korku ve gerilim filmleri felaket senaryolarına bir prova niteliği taşımaktadırlar. Korkunç ve gerilim dolu olaylarda başkalarının bunların üstesinden nasıl geldiğini izleyip, onların cesaretini görme fırsatı bularak risk ve örnek alabilmemizi sağlamaktadırlar.