Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

5 Ağustos 2019 Pazartesi

Macera Filmleri Listesi - Macera Film Önerileri - Macera Film Tavsiyeleri

Bu Dünyanın Dışında, The Space Between Us

Oyuncular; Asa Butterfield, Britt Robertson, Gary Oldman
Yönetmen;  Peter Chelsom

Özeti; Film, mecburi olarak Mars'da doğmak zorunda kalan Gardner'ın, büyüdükten sonra Dünya'da ki babasını bulmak ve Dünya'yı görmek, öğrenmek istemesi üzerine gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Tomb Raider, Inceputul

Oyuncular; Alicia Vikander, Dominic West, Walton Goggins
Yönetmen; Roar Uthaug

Özeti; Film, Lara Croft isminde kick bokscı bir kızın, farklı boyutlardaki yaşamları araştıran babasını uzun zaman önce kaybetmesi üzerine, araştırmalar yaparak babasının izine ulaşmasını ve bu zor zamanlar geçirdiği macerada yaşadığı gizem dolu olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Pi'nin Yaşamı, Life of Pi

Oyuncular; Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain
Yönetmen; Ang Lee

Özeti; Film, Hindistan'da yaşayan ve hayvanat bahçeleri olan Pi ismindeki bir gencin, hayvanlarla beraber Kanada'ya gitmek üzere olduğu gemilerinin batması sonucu, bir filikada bengay kaplanı ile yalnız kalarak verdiği yaşam mücadelesini konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Alfa Kurt, Alpha

Oyuncular; Kodi Smit-McPhee, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Marcin Kowalczyk
Yönetmen; Albert Hughes

Özeti; Film, 20.000 yıl öncesi Avrupa'sın da yaşayan ve mızraklarla avcılık yapan bir kabilenin içindeki Keda ismindeki gencin, av sırasında grubundan ayrılması sonucu, bir Alfa Kurtu ile kurdukları yakın dostluğun hikayesidir.

Özeti için tıklayınız.


Tarzan Efsanesi, The Legend Of Tarzan

Oyuncular; Alexander Skarsgård, Margot Robbie, Christoph Waltz
Yönetmen; David Yates

Özeti; Film Mangali isminde maymun goril karışımı olan hayvan türlerinin bebekliğinden bu yana kendisini büyütmesi sonucu ortaya çıkmış olan Tarzan'nın hikayesidir.

Özeti için tıklayınız.



King Kong

Oyuncular; Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody
Yönetmen; Peter Jackson

Özeti; Film Amerika'nın eski zamanlarında geçmektedir ve böyle bir zamanda iken Ann Darrow isimli başrol oyuncusu olan kız tiyatrocu olarak çalışmaktadır ve çalıştığı tiyatro kapanarak işsiz kalmıştır. Ann her yerde iş aramaktadır. Bu sırada film yönetmeni olan Carl ise yeni bir film çekmek istemektedir, yapımcılardan bu film için destek almaya çalışmaktadır. Carl'ın elinde bir harita vardır ve bu harita Kafatası Adası'nın haritasıdır. Bu haritada gösterilen ada normal dünya haritalarında yoktur ve bu adanın gizemini duyan Carl burada film çekmek istemektedir. Ve Carl, yapımcılardan kaçarak acil bir şekilde gemiye binecektir, bu sırada kendisine borcunun olduğu Jack'te bu gemiye gelecektir senaryo yazarı olarak çalışacaktır, ardından Ann'de paraya ihtiyacı olduğu için kendilerine ulaşan Carl ve ekibi ile birlikte gemiye binmiş olacaktır. Ve aklındaki ekibi hazırlayan Carl alelacele gemiyle yolculuğa çıkar. Aynı zamanda gemide mürettebat ve film seti görevlileri de vardır. Kalabalık bir yolcu sayısı ile gemi okyanusa açılır.

Özeti için tıklayınız.


Mogli: Orman Çocuğu

Oyuncular; Rohan Chand (II), Andy Serkis, Benedict Cumberbatch
Yönetmen; Andy Serkis

Özeti; Film ormanda kurtlar tarafından büyütülen Mogli isimli bir çocuğun hayatını anlatmaktadır. Mogli bebek iken ailesi ormanın vahşisi olan kaplan tarafından öldürülür ve Mogli'yi siyah bir panter kurtarır ve kurtların yanına Mogli'yi büyütmeleri için getirir. Mogli'yi sahiplenen bir kurt aile olur ve onların yanında büyümeye başlar. Mogli'nin kurt kardeşleri de vardır ve Mogli kendisini kurt sanmaktadır. Kurtlar gibi yaşayıp, kurtlar gibi davranmaktadır. Aynı zamanda Mogli'yi koruyan ve O'na eğitim veren birde ayı vardır. Ama vahşi kaplan insan düşmanıdır ve her zaman Mogli'nin peşindedir, O'nu öldürmek istemektedir.

Özeti için tıklayınız.


9, Dokuz, Nine

Oyuncular;  Elijah Wood, Jennifer Connelly, Christopher Plummer
Yönetmen; Shane Acker

Özeti; Dünyada robot üretebilen yapay zekaya sahip bir makine üreten bilim adamının, bu icadını kötü emelleri için kullanan insanlar yüzünden, dünyada robotlar ve insanlar arasında savaşlar çıkmış ve robotlar insan ırkını yok etmişlerdir. Bunun üzerine, kalan son insan olan bilim adamı, kendi ruhunu 9 tane bez bebeğe ayırarak dağıtmıştır. Film, bu oluşumdan sonra kendilerine gelen bez bebeklerin yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Wall-E, Vol.i

Oyuncular; Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin
Yönetmen; Andrew Stanton

Özeti; Film, Wall-e isminde bir robotun, yalnız kaldığı Dünya'ya Eve isminde başka bir robotun gelmesi ile başına gelen olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.



Dünya Yeni Bir Başlangıç, After Earth

Oyuncular; Jaden Smith, Will Smith, Sophie Okonedo
Yönetmen; M. Night Shyamalan

Özeti; Uzak bir gelecekte geçen filmde, terk edilmiş dünya gezegenine yeniden zorunlu olarak gelmek durumunda kalan baba ve oğulun, bu geldikleri yer eski dünya değildir. Zaman 1000 yıl geçmiştir ve her şey evrimleşmiş değişmiştir, film, bu zorunlu gelişten kurtulmaya çalışan baba ve oğulun hikayesidir.

Özeti için tıklayınız.


Yarının Dünyası, Tomorrowland

Oyuncular; George Clooney, Hugh Laurie, Britt Robertson
Yönetmen; Brad Bird

Özeti; Film, Yarının Dünyası olarak adlandırılan, dünyadan ayrı bir boyutta bulunan ve çok ileri teknolojileri olan bir alemin içinde yaşayan bazı varlıkların, dünyadaki insanlara umut ve başarı aşılaması için gösterdiği mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Ölümcül Makineler, Mortal Engines

Oyuncular; Hera Hilmar, Robert Sheehan, Hugo Weaving
Yönetmen; Christian Rivers

Özeti; Post apokaliptik zamanda geçen bir film daha. Bu filmde İnsanların yüksek teknolojik silahları kullanması nedeniyle dünya artık yaşanmaz bir hale gelmiştir. Yeryüzü artık yaşanılacak bir alan olmaktan çıkmıştır ve bunun üzerine hayatta kalan insanlar yürüyen şehirler şeklinde dev makineler icat etmişlerdir ve bunların üzerinde yaşamaktadırlar. Ve bu şehirlerin en büyüğü de Londra olarak geçmektedir ve filmde yağmacı şehir olarak gösterilmektedir. Yağmacılık ismi  kendisinden küçük olan kasaba şeklindeki diğer küçük makine şehirleri zorla işgal etmesinden gelmektedir. Film de Londra kendisi dışındaki bütün şehirleri işgal etmek amacında olan bir yürüyen dev metropol şehirdir. Diğer şehirlerde ki insan gücüne ve bu şehirlerin bütün kaynaklarına gözünü dikmiştir. 

Özeti için tıklayınız.


BFG, Büyük Sevimli Dev, The BFG, The Big Friendly Giant

Oyuncular; Mark Rylance, Ruby Barnhill, Penelope Wilton
Yönetmen; Steven Spielberg

Özeti; Film, BFG isminde bir dev ile Sophie isminde bir küçük kızın, aralarında geçen macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Kayıp Balık Nemo, Finding Nemo

Oyuncular; Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould
Yönetmen; Andrew Stanton, Lee Unkrich

ÖzetiFilm, Nemo ismindeki yavru bir palyaço balığının okyanusta kaybolması sonucu, O'nu bulmak için peşinden giden babasının, bu yolculuk sırasında yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.



Buz Devri 1, Ice Age 1

Oyuncular; Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary
Yönetmen; Chris Wedge, Carlos Saldanha

Özeti; Film, bir animasyon filmidir ve buz çağı zamanındaki bir çok hayvanın maceralarını konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.