Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Ağustos 2019 Salı

Sinema: Batman 2: Kara Şövalye - Batman: The Dark Knight - Gotham Şehrinde Joker Terörü... / Konusu, Özeti, Afişler

Batman 2, Kara Şövalye, Batman The Dark Knight

Oyuncular; Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart
Yönetmen; Christopher Nolan
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Batman'in ''Batman Başlıyor'' filmindeki son sahnesinde ortaya çıkan Joker ile yaşadığı mücadelesini konu almaktadır.

Özeti; Batman'in başı şimdide Joker isminde bir şizofren, psikopat olan katil ile beladadır ve film, Joker'in bir takım kurarak soymaya çalıştığı banka sahnesi ile başlamaktadır. Joker bankayı soyduktan sonra kendi ekibindeki herkesi öldürecek, bütün paraları tek başına alıp kaçacaktır. Bu sırada avukat Rachel Dawes ve savcı Harvey Dent, polis James Gordon ile işbirliği yaparak, Gotham şehrindeki mafyaları yakalamaya ve onların bütün şebekelerini yok etmeye çalışmaktadırlar.






Bu yüzden mafyaların banka hesaplarına ulaşmaya çalışırlar ve bütün mafyaların hesaplarındaki parayı ise Çin'li bir muhasebeci götürmüştür ve paraları bulmak için Batman'dan yardım isterler.

Kendileri zor durumda olan mafya gruplarını ise Joker bulacak ve kendisine para ödemeleri karşılığında Batman'ı yok edeceğini söyleyecektir. Batman, Çin'li muhasebeciyi yakaladıktan sonra artık baş edemeyeceklerini düşünen mafya grupları Joker'le çalışacak ve Batman ile mücadele etmesini isteyeceklerdir.

Bunun üzerine çalışmalara başlayan Joker, öncelikle Gotham'da ki bütün önemli görevlerde bulunan insanlara suikast düzenleyecek ve Batman'in kendi düzenlediği bir partide, savcının da olması üzerine buraya gelen Joker ile Batman kıyasıya bir mücadele içine girecekler ve Joker'in gökdelenin tepesinden Rachel'i atması üzerine, O'nu kurtarmaya çalışan Batman'in bu durumundan faydalanan Joker, yine kaçmayı başaracaktır. Sonrasında Joker, Batman'i video görüntüleri ile tehdit ederek, kendisini ifşa etmesini isteyecektir. Eğer yapmaz ise Gotham'da her gün bir insan öleceğini belirtecektir. Bunun üzerine her yerde Joker'i arayan Batman, kendini ifşa etmeyi düşünecek ancak bu konu hakkında basın toplantısı düzenleyen savcı, kendisinin Batman olduğunu söyleyecektir.





Bu olay üzerine gerçek Batman ifşa olmayacak, savcıyı özel zırhlı araç ile merkeze götüren polislerin yolunu Joker, silahlı araçlar ile kesecek ve zırhlı araçtaki savcının Batman olduğunu düşündüğü için O'nu öldürmek isteyecektir.

Ama peşlerinden gerçek Batman gelecek ve bu aldatma sonrasında Joker, yakalanıp hapse atılacaktır. Ancak bu durumda Joker'in bir oyunudur ve içeri giren kendi adamlarından birinin bedeninin içine bomba yerleştiren Joker, aynı zamanda hapse götürülürken Rachel ve savcı Harvey'i kaçırtmıştır ve onları birbirinden uzak ve ayrı adreslerdeki bir alanda, elleri bağlı bir şekilde, yanlarında saat ayarlı bir bomba ile hazır bir şekilde bekletmektedir. 

Hapiste Joker'i sorgulayan polislerin sonrasında sorguyu devralan Batman'i, Joker, bu düzenlediği oyun ile tehdit edecek ve ikisininde adresini söyleyip, içlerinden birini seçebileceğini ve kurtarabileceğini belirtecektir. Bunun üzerine Batman, Rachel'a gidecek, polisler ise savcıyı kurtarmaya gidecek ancak Joker, adresleri ters bir şekilde vermiştir ve Batman, savcıyı kurtaracak ve patlama sonucu sevdiği kız olan avukat Rachel ölecektir. Bu olay sonrasında vücudu yanan savcı hastaneye kaldırılır ve hala uslanmayan Joker, bu seferde ekrandaki Batman hakkında konuşan birinin öldürülmesini isteyecek yoksa bir hastaneyi patlatmak ile tehdit edecektir herkesi.





Amacına ulaşan Joker, hastaneyi patlatacaktır ve Batman, Joker'i durduramayacaktır. Sonrasında yine bir plan yapan Joker, bu seferde iki ayrı vapurdaki insanların birbirlerini öldürmesi ve vapurda bomba patlatması üzerine bir düzenek hazırlamıştır.

Vapurlardan birinde ülkedeki mahkumlar vardır, diğerinde ise sivil insanlar. İki vapurla da sesli konuşma yapan Joker, içeridekilere bir bomba patlatma mekanizması verir ve hangisi önce davranırsa kendilerini kurtaracaklarını söyler. Bunun üzerine iki vapurdaki insanlarda yaşadıkları gerilim dolu anlar üzerine bombaları patlatmayacak ve Batman, Joker'i saklandığı yerde bulacak, yakalayacak ve insanların içinde iyilik olduğunu Joker'e ispatlayacaktır. Ardından Joker tutuklanıp, hücreye gönderilecektir.

Bu sırada Rachel ölmesi ve Joker'in de yanlış yönlendirmesi sonucu çılgına dönen yüzü yanık savcı Harvey, polis James'in ailesini kaçıracak ve onları öldürmek üzere iken olay yerine yetişen Batman, Harvey'in ailesini kurtaracaktır. Bu olay üzerine savcı ölecek ve Batman bütün bu yaşanan ölümlerin zanlısı olarak anılacağı için, suçlu olarak addedilecek ve kaçacaktır. Böylelikle film son bulur.

Sürükleyici bir konusu olan ve Joker sayesinde sürekli bir aksiyonun yaşandığı film, iyilik ve kötülük kavramlarının mücadelesini anlatmaktadır. Batman'in ikinci bölümü olan Kara Şövalye, aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.