Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Ağustos 2019 Pazartesi

Sinema: Batman 3: Kara Şövalye Yükseliyor - Batman: The Dark Knight Rises - Gotham Şehrinde Terör... / Konusu, Özeti, Afişler

Batman 3 - Kara Şövalye Yükseliyor - The Dark Knight Rises

Oyuncular; Christian Bale, Gary Oldman, Tom Hardy
Yönetmen; Christopher Nolan
Tür; Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Batman'in şimdide Gölgeler Birliğinin üyesi olan Ducard'ın kızı ile başı derttedir. Ve Ducard'ın kızı Miranda, babasının yarım kalan işini tamamlamak yani Gotham şehrini yok etmek istemektedir. Ve film, bu seferde Gotham şehrini Miranda'nın planlarından Batman'ın korumasını konu almaktadır.

Özeti; Batman, yaşanan son olaylarda Rachel'ın ölümünden sonra inzivaya çekilmiştir ve yıllarca ne Bruce Wayne nede Batman ortalıklarda gözükmemiştir. Bu sırada Bane isminde maskeli bir zorba yerin altında kendisine bir ordu ve alan oluşturmuş, Gotham şehrinde kaosa neden olmaya başlamıştır.






Bane, Bruce Wayne'nin şirket hisselerini alarak silahlarına el koymak için Kedi Kadın olarak bilinen, Selina isminde bir kadını Bruce Wayne'nin evine gönderecek ve eve hizmetçi kılığında giren Selina, burada Bruce'un annesinden kalan inci kolyeyi çalıp, Bruce'un parmak izlerini alacaktır.

Bu sırada Bruce ile tanışan Selina, sonrasında parmak izlerini Bane'nin adamlarına verecek ama karşılığında almak istediği şeyi elde edemeyecektir.

Bunun üzerine Bane, hisseleri almak için Gotham borsasına saldıracak ama amacına ulaşamayacaktır. Tüm bunları gören Bruce, artık inzivada olmayı bırakacak ve Batman olarak yeniden geri dönecektir. Yerin altındaki Bane'nin mekanını Selina sayesinde bulan Batman, burada Bane ile mücadeleye girecek ama bu mücadele sırasında yenilecektir. Bane'de zamanında Gölgeler Birliği'nin bir üyesi olmuş ama oradan aforoz edilmiştir. Batman'ı etkisiz hale getiren Bane, O'nu zamanında kendisininde içinde bulunduğu, çıkışın sadece tırmanarak mümkün olduğu ve çok az insanın bunu başarabildiği bir yer altı hapishanesine götürecektir. Buradan geçmişte sadece küçük bir kız çocuğu çıkmıştır ve bu kız da  Ducard'ın kızı olan Miranda'dır.





Miranda, bu sırada Bruce ile tanışmış, Bruce O'na kendisine ait olan ve çok tehlikeli bir bombaya dönüştürülebilen, asıl amacının temiz enerji sağlamak olduğu bir füzyon enerjisi çekirdeğini emanet etmiştir.

Ancak Miranda, bu çekirdek ile bir nükleer bomba yapıp Gotham şehrini yok etmeyi planlamaktadır. Henüz Miranda ile Bane'nin iş birliği içinde olduğunu bilmeyen Batman, yerin altındaki bu hapishanede zorlu ve ıstırap dolu günler geçirdikten sonra tırmanarak tünelden çıkmayı başaracak ve çıkıp Gotham şehrini bu büyük yıkımdan kurtarmaya çalışacaktır. 

Bombayı Bane'nin patlatmak istediğini düşünen Batman, Kedi Kadın'la da birlik olacak ve Bane'nin tamamen kontrolünü ele geçirdiği Gotham şehrini yeniden düzene sokmaya çalışacaktır. Hükumet ve halk artık tamamen bastırılmış bir durumdadır ve Bane, insanları bombanın patlatılması ile tehdit etmektedir. Ancak müdür Gordon ve dedektif John gibi insanların öncülüğünde verilen mücadele sonucunda, bombanın yeri bulunacak, tutsak edilmiş polisler ve insanlar kurtarılacak, Batman ise Bane'i bulup O'nunla mücadele ederken Miranda ortaya çıkacaktır.







Ve Miranda, hapishaneden çıkan çocuğun kendisi olduğunu ve öldürdüğü Ducard'ın kızı olduğunu söyleyerek Batman'ı bıçaklayacaktır.

Elinde bombanın patlaması için gereken kumandanın tuşuna basan Miranda, sinyalin etkisiz olduğunu anlayacak ve bombayı patlatmak için kendisi bombanın bulunduğu araca gidecektir. 

Batman'nin ise yardımına Kedi Kadın yetişecek ve O'nu Bane'in elinden kurtaracaktır. Sonrasında Miranda'nın peşine düşen Batman ve Kedi Kadın, beraber Miranda'nın planlarını bozacaklar ve Batman, uçan aracı ile füzyon bombasını alarak okyanusun ortasında patlatacaktır.  Bu patlama sonrasında herkes Batman'i öldü sanacak ve cenazesi düzenlenecektir, heykeli yapılacaktır. Ancak Batman ölmemiştir ve Kedi Kadınla beraber herkesten gizli bir hayat yaşamaya başlamışlardır. Aynı zamanda Batman, kendisine ait olan ve Batman olmasını sağlayan bütün malzemelerini de dedektif John'a bırakmıştır. Anlaşılan o ki, Batman'ın kaldığı yerden John devam edecektir. Böylelikle film son bulur.

Batman serilerinin üçüncüsü olan film her zamanki gibi aksiyonun bolca yaşandığı, Kedi Kadın ve Bane gibi yeni karakterlerin içerisinde olduğu, sürükleyici, yer yer dram ve gerilim sahnelerinin de bulunduğu, aksiyon ve bilim kurgu filmidir.