Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Ağustos 2019 Cuma

Sinema: Charlie'nin Çikolata Fabrikası - Charlie and the Chocolate Factory - Dünyaca Ünlü Bir Çikolatacının Varisleri Arasındaki Mücadelenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Charlie'nin Çikolata Fabrikası - Charlie and the Chocolate Factory

Oyuncular; Brigitte Millar, Johnny Depp, Freddie Highmore
Yönetmen; Tim Burton
Tür; Aile, Macera, Fantastik, Komedi

Konusu; Film, Willy Wonka ismindeki dünyaca ünlü bir çikolatacının, fabrikasını kendisinin düzenlediği bir yarışmada kazanan çocuğa vermeyi istemesi üzerine gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Willy Wonka, önce küçük bir işletme ile çikolata ve şekerleme işi yapmaya başlamış ama sonrasında insanların yaptığı çikolataları çok beğenmesi üzerine, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir çikolata fabrikası açmıştır. Ünü o kadar yayılmıştır ki, hatta bir prens kendisinden çikolatadan yapılmış bir saray istemiş ve Willy'de yapmıştır.





Sonra güneş ışığı yüzünden eriyen çikolatalı sarayın içinde kalan prens, Willy'den yeni bir saray yapmasını istemiştir ama Willy'nin başka sorunları olmaya başlamıştır.

Willy'nin yaptığı şekerlerin ve çikolataların tariflerini çalan hırsızlar, ülkede bunu üretmeye başlamışlardır ve bu duruma çok sinirlenen ve üzülen Willy, kendi fabrikasını kapatmıştır ve herkesi işten çıkarmıştır. Bunun üzerine yıllarca fabrika kapalı kalmış ve son günlerde bacasının yeniden tütmeye başladığını gören insanlar, yeniden fabrikanın çalışacağını düşünse de, kapıları kapalı bir şekilde, çevrede kimseyi görememişlerdir.

Bunun üzerine Willy, kendi hazırladığı bir yarışma düzenleyecek ve ürettiği çikolataların beş tanesinin içine altın bilet koyarak, bunları bulan beş çocuğun fabrikasına gelmesini isteyecektir. Dünyanın her yerine yayılan çikolatalardan 4 tanesi ayrı ayrı ülkelerdeki ve ayrı ayrı karakterlerdeki çocuklar tarafından bulunacak ve geriye kalan son bileti ise, yolda bulduğu para ile kendisine çikolata alan, ailesi ile çok zor şartlarda yaşayan ve iki büyük annesi ile iki tanede büyük babası olan Charlie bulacaktır.





Bunun üzerine fabrikaya gidileceği gün yanlarında bir tane ebeveynleri ile bulunan çocuklar, içeriye girecekler ve Will, onlara fabrikayı gezdirmeye başlayacaktır.

Fabrikanın içinde bir çok şey çikolatadan yapılmıştır ve her yer rengarenktir. Will, aynı zamanda bir dahi gibi bir çok icat bulmuş ve bunları çikolatalar ile bütünleştirerek yepyeni şeyler ortaya çıkarmıştır. Ve fabrikada çalışan Umpa Lumpa isminde ve boyları çok küçük olan, Willy'nin kendilerini vahşi ormanlarda bulduğu ve fabrikasına çalıştırmak için getirdiği işçiler vardır. Bütün işleri Umpa Lumpalar aracılığı ile yapmaktadır ve hepsi birbirine benzemektedir.

Willy, çocuklara fabrikayı gezdirirken, çocuklardan en tombul olanı Augustus, aç gözlülüğü nedeni ile çikolata nehrine düşecek ve yarışmadan elenecektir. Oldukça hırslı olan ve kendine çok fazla güvenen Violet'de, uyarılara rağmen çiğnediği sakız yüzünden şişecektir ve elenecektir. Ardından ailesinin her istediğini yapması üzerine, aşırı derecede şımarık büyümüş olan Veruca, yine babasından gördüğü işçi sincapları isteyecek, babasının alamaması üzerine onları kendi almak isteyecek ve sincapların kendisini çöp alanına atması sonucu, O'da elenecektir. Sonrasında bilgisayar oyunu ve televizyon tutkunu olan, son derece küstah Mike ise, çikolataların ışınlanması için yapılmış makineye kendisi girmek isteyecek ve bunun sonucunda küçülerek elenecektir.



Geriye bir tek Charlie kalacak ve Willy, O'na yarışmayı kazandığını, ödül olarak ise fabrikayı kendisine vermek istediğini söyleyecektir.

Uçan asansörleri ile Charlie'nin ailesinin yanına giderler ve burada Willy, Charlie'ye ailesinden ayrılması ve yalnız gelmesi gerektiğini söyleyecek, bunun üzerine böyle bir şey istediği için ailesinden ayrılmayı istemeyen Charlie, teklifi reddedecek ve Willy, şaşkınlıkla geri dönecektir.

Aradan geçen zamanda Willy, kendisini rahatsız hissedecek ve Charlie'nin yanına giderek, O'nunla beraber babasının yanına gidecekler ve babasının kendisini sevdiğini anlayan Willy, aile kavramının önemini anlayacak ve Charlie'ye şart koştuğu şeyden vazgeçecektir. Bu olay sonucunda Charlie'nin bir fabrikası, Willy'nin de bir ailesi olacaktır. Ve film mutlu bir şekilde böylelikle son bulacaktır.

Rengarenk ve çok eğlenceli görüntülerin, sahnelerin olduğu, yer yer müzikal havasının estiği, çocuklar için eğitici anekdotların bulunduğu, ailece izlenebilecek bir aile, macera ve fantastik komedi filmidir.