Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Ağustos 2019 Perşembe

Sinema: Harry Potter 8 - Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - The Deathly Hallows, Part 2 - Lord Voldemort'un Ölümü... / Konusu, Özeti, Afişler


Harry Potter 8, Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2, The Deathly Hallows, Part 2

Oyuncular; Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson
Yönetmen; David Yates
Tür; Macera, Fantastik, Aile

Konusu; Film, Ölüm Yadigarları 1'den kaldığı yerden devam etmektedir. Lord Woldemort tarafından ele geçirilmiş Hogwarts'dan sonra, Harry, Dobby'nin mezarı başında hüzünlü dakikalar yaşar ve Cüce Cin ile görüşmeye karar verir ve O'nunla bir anlaşma yapar. 

Özeti; Anlaşmaya göre Cüce Cin onları Bellatrix'in kasasına götürecek, bunun sonucunda Harry, Gryffindor kılıcını O'na verecektir. Harry, Bellatrix'in kasasında bir hortkuluk olduğunu düşünmektedir çünkü Bellatrix, Gryffindor kılıcınını ilk gördüğünde O'nu kasasından nasıl aldıklarını sormuştur. Bundan şüphelenen Harry, Bellatrix'in kasasına gizlice gitmeye çalışacaktır.






Hermione, Bellatrix'in kılığına girecek, Ron ise bir dostu kılığına ve Harry ile Cin'de görünmezlik pelerini ile arkalarından gidecek, kasanın olduğu ve cinler tarafından yönetilen bankanın mahzenlerine gireceklerdir.

Mahzende Bellatrix'in kasasını ise Ukrayna Demir Göbeği ejderhası korumaktadır ve içeri girdikten sonra, içerideki hortluluk olan Hufflepuff kupasını bulacaklar ancak onların mahzende hırsızlık yaptığını anlayan cinler tarafından köşeye sıkıştırılacaklardır. Bu olay sonrasında mahzenden Hermione'in tavsiyesiyle Ukrayna Demir Göbeği ejderhasının üzerine binerek kaçacaklardır.

Bu sırada kaçarken Harry, Lord Voldemort'un zihni ile iletişime geçecek ve hortkulukların başka bir tanesinin de Hogwarts'da olduğunu öğrenecektir. Ve konu ile ilgili yardım almak için Dumbledore'nin kardeşi olan Aberforth Dumbledore'un yanına giderler. Ve burada Hogwarts'ın içerisine girmek için yardım isterler. İçeriye ise kız kardeşleri olan Ariana Dumbledore'un resminin olduğu tablonun arkasından açılan gizli bir tünel yoldan girerler. Harry'nin Hogwarts'a geldiğini duyan prof. Snape, öğrencileri tehdit edecek, bu tehdit sırasında Zümdüranka yoldaşları ile Harry salonu basacak ve Snape'in karşına dikilip, Dumbledore'u öldürmesi ile ilgili konuşacaktır ve bu duruma sinirlenen Snape, tam Harry'e saldırırken, prof. Mcgonagall araya girecek ve Snape ile düelloya tutuşup, Snape'in Hogwarts'dan kaçmasına neden olacaktır.






Sonrasında artık Hogwarts'ı bütün Lord Voldermort karşıtı olan büyücüler korumak için çalışacaklardır. Öğretim görevlileri Hogwarts'ı korumakla görevli şövalyeleri uyandırırlar ve Hogwarts'ın çevresine bir koruma kalkanı yaparlar.

Harry ise Ravenclaw Diademi'ni aramaya başlar. Slytherin grubu öğrencilerinin dışında herkes bu mücadele için çalışmalara başlar. Bu sırada Lord Voldemort, içerideki herkesi Harry'i vermeleri için tehdit etmiştir ve Harry'i alamayan Voldemort, adamları ile Hogwarts'ın çevresine gelecek ve koruma kalkanını yıkmaya çalışacaklardır.

Bu sırada Hermione ve Ron, ellerinde kılıç olmadığı için hortkulukları yok edemeyeceklerini anlayıp, daha önce Harry'nin bir hortkuluk yok ettiği çatal dilli dev yılanın dişini almaya giderler ve burada dişi bulup, onunla Hufflepuff kupasını yok ederler ve bir hortkuluk daha yok edilmiş olur. Aynı zamanda koruma kalkanı artık saldırılara dayanamayıp, yok olmaya başlamıştır ve kara büyücüler Hogwarts'a girmeye başlayacaklardır. Bu sırada zindanlardaki Slytherin grubu öğrencileri de dışarı çıkarlar ve Hogwarts'ın içerisi tam bir savaş alanına dönüşür. Sonrasında Harry, Ravenclaw Diademi'nin ihtiyaç odasında olduğunu öğrenir, oraya giderek hortkuluğu alır. Ve Hermione ve Ron'nun getirdiği yılanın dişi ile de bu hortkuluğu yok ederler.





Bu yok ediliş sonrasında ise diğer hortkuluğun Lord Voldemort'un yanında gezdirdiği Nagini isimli yılan olduğunu anlarlar. Artık hem Lord Voldemort çok güçsüzleştiği için ve hemde Harry'nin O'nun zihniyle iletişimi olduğu için, hakkındaki bilgileri çok daha kolay bir şekilde alabilmektedir.

Lord Voldemort ise, bu hortkulukların yok edilmesi sonucu korkmuş ve saklanmıştır. Harry, O'nun yerini öğrenmiştir ve bulunduğu yere gittiklerinde, aslında Dombledore ait olan Mürver asa, Dumbledore'yi öldüren kişinin olmuştur artık. O'nu öldüren kişide Severus Snape olduğu için, Mürver asanın kendisine tam olarak hizmet etmediğini düşünen Lord Voldemort, Snape'i burada öldürür. Ölmeden önce ise Snape, Harry'e Dombledore'nın ölümü ile ilgili gerçekleri anlattığı bir gözyaşı bırakacaktır ve anlaşılacak ki, Snape'ten kendini öldürmesini Dombledore istemiştir ve aynı zamanda son hortkuluk ise Harry'nin kendisidir ve Harry'de ölmek zorundadır. 

Şimdiye kadar Lord Voldemort ile aralarındaki iletişimin asıl sebebi kendisininde bir hortkuluk olmasıdır yani Lord Voldemort'un ruhunun bir parçasını taşımasıyla ilgilidir.  Bunun duyan Harry, sonrasında Lord Voldemort ile karşılaşmak için ormana gidecek ve yolda prof. Dumbledore'nin kendisine bıraktığı, Quidditch maçında yakaladığı Snitch'in içinden Ölüm Yadigarları hikayesinin konusu olan diriltme taşını çıkaracaktır.



Ardından Lord Voldemort'un karşısına geçecek olan Harry, Voldemort tarafından öldürülecek, bu öldürülüş sırasında Voldemort, kendisinden bir parçayı da yok etmiş olacak, Harry ise öteki alemde Dombledore ile konuşup bir seçim yapmak durumunda kalacaktır.

Ya ölecek yada yaşama geri dönecektir. Burada Dombledore, Harry'e çok güzel bir söz söyler; '' Ölüler için üzülme Harry, yaşayanlar için üzül, her şeyden önce sevgisiz yaşayanlar için üzül...''

Ardından Harry'nin cesedi ile Hogwarts'a giden Voldemort, herkesi tehdit edecek ve bu sırada Harry, uyanacak ve son hortkuluk olan yılanı öldürmek için geride kalan dostları ile birlikte kara büyücülerle kıyasıya bir mücadeleye girecektir. Son olarak Harry'nin arkadaşı Neville, bulduğu Gryffindor kılıcını alarak yılanın kafasını keser ve bu olaydan sonra bütün hortkuluklar yok olmuş olur. Lord Voldemort ise çok güçsüzleşip, elinden kaçırdığı mürver asa sonrasında kendisi de yok olur.

Ve aradan 19 yıl geçer, Harry Potter ile Ginny Weasley  evlenmiş, çocukları olmuştur ve onları kendileri gibi yıllar önce geçtikleri tren istasyonundan, Hogwarts'a uğurlamaktadırlar. Ron ve Harmione'de evlenmiştir ve onlarda çocuklarını Hogwarts'a gönderirler ve Harry'nin bir oğlunun ismi Albus Severus olur. Böylelikle film son bulur.

8 seriden oluşan Harry Potter filmleri, bu bölümle artık son bulmuştur ve bütün hikaye Lord Voldemort'un ölümü ile sona ermiştir. En başından sıra ile izlenilmesi gereken harika bir fantastik film serisidir. Bütün filmlerinde ayrı maceralar, ayrı heyecanlar yaşanmaktadır. Sinema tarihinin çekilmiş en başarılı fantastik aile ve macera filmlerinden biridir.