Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Ağustos 2019 Perşembe

Sinema: İnanılmaz Aile - The Incredibles - Süper Kahraman Bir Ailenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

İnanılmaz Aile - The Incredibles 

Oyuncular; Michael Bird, Jason Lee, Brad Bird
Yönetmen; Brad Bird
Tür; Aksiyon, Macera, Aile, Animasyon

Konusu; Film, İnanılmaz aile olarak adlandırılan ve süper kahraman özellikleri gösteren 5 kişilik bir ailenin, süper kahramanları yok etmek isteyen Syndrome isminde sahte bir süper kahraman ile aralarında geçen mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; İnanılmaz Adam Bob ve Lastik Kız Helen, yıllar öncesinde ülkede bir çok süper kahraman ile birlikte çalışmaktaydılar, insanlar süper kahramanları seviyor ve bu kahramanlar insanları kötülüklerden koruyorlardı. Bob'un hayranı olan Buddy isminde bir çocuk, Bob ile birlikte çalışmak istemekteydi ancak Bob, O'nun çocuk olduğunu düşündüğü ve süper kahraman olmadığı için yanında istememiştir.






Bu sırada halktan süper kahramanlar hakkında suçlamaların gelmeye başlaması üzerine, hükumet artık süper kahramanların işine son verecek ve gizli bir şekilde insanlar gibi yaşamalarını isteyecektir.

Bu olayların ardından 15 yıl geçer ve Bob ile evli olan Helen'in üç tane çocuğu olur. Bunlardan biri Flash, çok hızlı koşabilme, hareket edebilme yeteneğine sahiptir. Diğeri Violet, görünmez olabilmekte ve aynı zamanda güç kalkanları oluşturabilmektedir. En küçük çocukları ise henüz yeteneklerini ortaya çıkarmamıştır ve ileride belli olacaktır. 

Bob, yani inanılmaz adam çok güçlü yenilmez özelliklerdedir ve bu geçen zaman zarfında bir şirkette çalışmaktadır. Ancak bu iş O'nu çok sıktığı için arkadaşı olan Frozen ile, yani buz adam ile birlikte boş vakitlerinde polis telsizlerini dinleyerek, gizlice insanlara yardım ederek kendilerini tatmin etmektedirler. İnanılmaz ailenin bütün üyeleri, yeteneklerini göstermeden insanların arasında gizlice yaşamaya çalışmaktadır. Ve bir gün Bob'a bir iş teklifi gelecek, bu iş ise bir adada yapay zekaya sahip olan bir robotun kontrol edilmesi ile ilgilidir.





Sonucunda iyi para kazanacağı ve yeniden eski günlere döneceğini düşünen Bob, bu işi kabul edecek, adaya gidecek ve burada yıllar öncesinden kendisinin yanında çalışmasını istemediği Buddy'in büyüdüğünü ve süper kahramanlara düşman olduğunu görecektir.

Buddy, O'nu öldürmek için adaya çağırmıştır ve robot ile Bob'a saldırmasına rağmen Bob, robotu yok edecek, bunun üzerine daha güçlü bir robot ile Bob'a saldıracak ve O'nu tutsak alacaktır. Bu sırada kocasının nerede olduğunu arayan Lastik Kız, Edna ismindeki kostüm tasarımcıları ile buluşup, Bob'un yerini öğrenecek ve Edna'nın kendi ailesi için hazırladığı kostümleri alıp Bob'un bulunduğu adaya gidecektir. 

Jet ile giderken, jetin içine Flash ve Violet'inde bindiğini fark eden Lastik Kız, çocukları ile birlikte adaya gidecek, burada aksiyon dolu mücadeleler yaşayacaklar ve Bob'u tutsaklıktan kurtaracaklardır. Bu sırada kendini Syndrome olarak tanıtan Buddy, kendi ürettiği dev bir robotu insanların arasına gönderip, insanlara zarar verirken, robotu yok ederek kendi süper kahramanlığını ilan etmeyi planlamaktadır. Ancak bu planını uygulamaya çalışırken robot komutlara uymayacak ve kendi yapay zekası ile insanlara ve Buddy'e saldıracaktır. Bunun üzerine olay yerine inanılmaz aile gelecek, ardından Frozen'da bu mücadeleye katılacak ve hepsi birlikte dev robotu yok edeceklerdir.





Sonrasında Buddy, evlerindeki en küçük çocuklarını kaçıracak ancak bu kaçırma sırasında küçük çocuğun üzülmesi sonucu yetenekleri ortaya çıkacak ve birbirinden farklı canavar şekillerine girerek, Buddy'nin ölmesine neden olacaktır. 

Böylelikle en küçük çocuklarınında süper yetenekleri ortaya çıkmış olur ve İnanılmaz Aile, insanları büyük bir tehlikeden kurtarmış olurlar. 

Bütün olaylar bitti derken, birden yerin altından kazı makinesi ile insanları tehdit eden Kazıcı isminde bir varlık çıkacak ve İnanılmaz Aile'nin Kazıcı'ya karşı durma görüntülerinden sonra film son bulacaktır.

Oldukça eğlenceli, yer yer komik görüntülerinde olduğu, ailece izlenebilecek, ikinci bölümü de var olan, aksiyon, macera, aile ve animasyon filmidir.