Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

5 Ağustos 2019 Pazartesi

Sinema: Logan - Wolverine - X Men 9 - Logan'ın Ölümü... / Konusu, Özeti, Afişler

Logan, Wolverine

Oyuncular; Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen
Yönetmen; James Mangold
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, X Men filmlerinden tanıdığımız ve adam antinyum maddesinden yapılmış pençeleri olan Logan, Wolverine'nin kendi DNA'sından üretilmiş kızı ile karşılaşmasını ve sonrasında ölümü ile sonuçlanacak olayları konu almaktadır.

Özeti; Logan, artık yaşlanmış, kiralık araba işinde çalışmakta ve aynı zamanda 90 yaşına gelmiş ve alzheimer hastası olan ve sık sık çevresine zarar vermesine neden olan nöbetler geçiren prof. X. Charles'e bakmaktadır. Aynı zamanda yanlarında Caliban isminde ve hisleri ile mutantların yerlerini bulabilen, zeki bir mutant daha vardır. Hepsi birlikte yaşamaktadırlar ve artık toplumdan izole olmuşlardır. Kendileri dışında bildikleri mutantlardan kimse kalmamıştır.






Ancak bir gün Logan'ı Meksika'lı bir kadın bulacak ve kendisinden yardım isteyecektir. Yanında küçük bir kız vardır ve peşlerinde olan insanlar onları öldürmek istemektedirler.

Logan, beladan uzak durmak için O'nun teklifini kabul etmeyecek ama sonrasında olayların kendisi ile ilgili olduğunu anlayınca ve ihtiyacı olan parada söz konusu olunca kadının teklifini kabul edecektir. Onları, tam istediği yere götürmek için yanlarına gittiğinde Logan, kadının öldürüldüğünü görür ve  telefonunu alarak oradan uzaklaşır. Ancak küçük kızın ise bagaja binip Logan ile geldiğinden haberi yoktur.

Charles, mutant özellikleri sayesinde bu kızdan haberdardır ve Logan, yaşadıkları yere geldiğinde bagajda kendisi ile başka birinin geldiğini Caliban'dan öğrenecek ve bunun üzerine Meksika'lı kadının yanındaki kızın geldiğini görecektir. Ardından onları sürekli takip eden ve mutant deneyleri yapan şirketin askerleri gelmişlerdir ve onlar küçük kızı istemektedirler. Ve Logan, kızın burada olmadığını söyleyecek, sonrasında onlarla kavga ederken küçük kızında kendisi gibi adam antinyum maddesinden yapılmış bir mutant olduğunu öğrenecek ve bu şaşkınlıkla kendilerine saldıranlarla aksiyon dolu bir mücadele içine girecekler ve oradan kaçacaklardır.







Küçük kızda Logan'da olmayan bir özellik vardır, oda ayağından da pençelerin çıkmasıdır. Charles, bu durumu cinsiyet farklılığına yorumlamıştır ve aslanlara benzetmiştir.

Aynı zamanda şirketin askerleri Caliban'ı tutsak almışlardır ve O'nu kullanarak takibe devam edeceklerdir. Yolda Logan, aldığı telefondaki video kaydından bütün gerçekleri öğrenir. Mutantlar üzerine deneyler yapan bu şirket, aslında Meksika'lı bir çok kadına laboratuvarda doğum yaptırmış ve doğan çocukları annelerinden ayırarak hepsini mutant yapmışlardır. Ve bu çocukları istedikleri gibi asker yapamadıkları için sonrasında öldürmeye karar vermişlerdir ancak laboratuvardaki hemşireler bu duruma dayanamamış ve çocukları kaçırmışlardır. 

İşte Logan'a ulaşan ve yardım isteyen kadında bu hemşirelerden biridir. Ve istediği şey ise, Laura'nın Kuzey Dakota'da ki güvenli bir bölge olduğunu düşündükleri yere bırakılması, oradan sınırı geçip özgürlüklerine kavuşmasıdır. Bütün bunları öğrenen Logan ve Charles, Laura'yı istediği yere götürmeye çalışacaktır. Ancak yolda yine saldırıya uğrayacaklar, bu saldırıda Charles, nöbet geçirecek ve çevresindeki her şey dona kalacak ve bu durumdan faydalanıp yeniden peşlerindeki askerlerin ellerinden kurtulacaklardır.







Bunun sonrasında ise, yolda gördükleri bir aileye yardım edecekler ve bu ailenin evinde konaklarken, peşlerindeki askerler onları bulacak ve mutant deneyleri yapan Dr. Zander'in en son geliştirdiği ve Logan'nın DNA'sı ile yarattıkları, Logan'nın aynısı olan mutant, prof. Charles'i öldürecektir.

Bunun üzerine aksiyon dolu bir kavga yaşandıktan sonra Caliban'da ölecek, sadece Logan ile Laura kaçabileceklerdir. Sonrasında Laura'yı Kuzey Dakota'ya götüren Logan, burada Laura gibi başka çocuk mutantlarında olduğunu görür ve ertesi gün bu çocuklar sınırı geçerken yine Dr. Zanger ve askerleri peşlerine düşecek, bir çok çocuğu yakalayacaklar ancak Logan, yine yardımlarına koşacak, hepsini kurtaracak ve kendisinin aynısı olan mutant ile savaşırken öldürülecektir.

Bu sırada Logan'nın yanında taşıdığı ve adam antinyum maddesinden yapılmış bir mermi vardır ve bu mermi ancak kendisini öldürebilir özelliklerdedir. Bu mermiyi Laura almıştır ve bu mermi ile diğer benzer olan Wolverine'i öldürür. Sonrasında çocuklar Logan'ı gömecek, üzerine X işareti olan bir sembol koyacaklar ve özgürlüklerine doğru yol alacaklar. Böylelikle film son bulacaktır.

X Men filmlerinin serilerini izleyenleri ve X men filmleri hayranlarını Logan'nın bu ölümü kesinlikle üzecektir. Yıllardır her X Men filminde izlemeye alıştığımız Logan, bu filmde artık ölüyor. Her X Men filmleri gibi bol aksiyonlu, aynı zamanda hüzünlü ve dram sahnelerinin de olduğu aksiyon, macera ve fantastik bilim kurgu filmidir.