Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Ağustos 2019 Pazartesi

Sinema: Örümcek Adam 2 - Spider Man 2 - Örümcek Adam Doktor Octavius'a Karşı... / Konusu, Özeti, Afişler

Örümcek Adam 2, Spider Man 2

Oyuncular; Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Alfred Molina
Yönetmen; Sam Raimi
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Serinin birinci filmine kaldığı yerden devam edilen filmde Peter Parker'ın başı bu seferde Doktor Octavius ile derttedir ve Doc Ock, tüm şehri ve insanları yok edecek tehlikeli bir buluş üzerinde çalışmaktadır. Yine Örümcek adam tehlikeyi yok edecek, insanları ölümden kurtaracaktır.

Özeti; Doktor Octavius, kısaca Doc Ock, tritium maddesinden yapay bir güneş elde etmenin yolunu bulmuştur ve bu sayede dünya için alternatif enerji kaynağı bulacağını düşünmektedir. Aynı zamanda bu buluşunu uygulamaya geçirebilmek için, kendi bedenine monte edilen, çok güçlü ve uzun kollar şeklinde metalden yapılmış, kendilerine ait yapay zekaları olan makineler üretmiştir.





Bu makineleri, robotları bedenine monte ettikten sonra işlerini bu robotlar aracılığı ile yapmayı planlamaktadır.

Bu sırada Örümcek Adam, Mary Jane Watson'a duygularını açıklamak istemektedir ancak Örümcek Adam olduğu ve bu yüzden Mary Jane'e zarar geleceğini düşündüğü için O'na kendisini sevdiğini söyleyememektedir. Kendisinden bir ışık bekleyen Mary Jane, artık Peter'den umudunu kesecek ve başka biri ile birlikte olmaya başlayacaktır. Aynı zamanda Mary Jane ile yaşadığı kalp kırılığına sebep olan olaylardan sonra Örümcek Adam'ın güçleri azalmaktadır ve sırf Mary Jane ile birlikte olabilmek için Örümcek Adam olmaktan vazgeçecektir. 

Belirli bir süre Örümcek Adam olmadan yaşamaya devam eden Peter, bu sırada Mary Jane'e açılacak, birlikte olmak isteyecek ancak Mary Jane, bunu kabul etmeyecektir. Sonrasında toplumda yaşanan kötü olaylara kayıtsız kalamayan Peter, yeniden eskisi gibi Örümcek Adam olacak ve bu sırada Doc Ock'ın buluşu ile ilgili açılışına gidecek ve orada yaşanan talihsiz olay sonucunda, doktorun kendisine monte ettiği robotlar yüzünden akli dengesini kaybettiğini görecektir.





Bu olay sonrasında Doc Ock ile mücadele etmeye başlayacaktır. Olay yerine az bir hasar verilerek çalışmayı yok ederler ve sonrasında hastaneye kaldırılan Doc Ock'ın robot kolları canlanacak, doktorları öldürerek kaçacaklardır.

Doktor Octavius, bu robotlar kendisine monte edilmiş durumdayken kendi zihnini kullanmamakta, tamamen onların etkisi altında davranmaktadır ve bu robotlar yeniden tritium maddesinden yapay güneş elde ederek güneşin gücüne sahip olmayı isterler. Bu çalışmayı yapmaları için önce banka soyarlar, bu sırada örümcek adamda babaannesi ile bankadadır ve aksiyon dolu bir mücadele yaşandıktan sonra, paraları alıp kaçan Doc Ock, gizli bir mekanda çalışmalarını sürdürmeye başlar. 

Ancak çalışmaları bittikten sonra bir eksiği olur, oda tritium maddesidir ve bu madde ise sadece Harry Osborn'da vardır. O'ndan maddeyi almaya gittiğinde Harry, kendisine Örümcek Adam'ı getirmesi karşılığında maddeyi vereceğini söyler ve Örümcek Adam'ı bulmanın yolununda Peter Parker'dan geçtiğini belirtir. Bunun üzerine Peter'ı bulan Doc Ock, bu sırada Peter ile Mary'de yan yana iken, Mary'i kaçırır ve Doc Ock ile aksiyon dolu bir mücadele ettikten, insanları trende ölümden kurtardıktan sonra Örümcek Adam, Doc Ock'a yakalanır ve Doc Ock, O'nu Harry'e götürecek ve sonrasında tritium maddesini alıp çalışmalarına devam etmek için ayrılacaktır.





Örümcek Adam'ı öldürmek isteyen Harry, Örümcek Adam'ın kasketini çıkarır ve Peter'ı görünce çok şaşırır ve O'nu öldüremez. Bunun üzerine kendine gelen Örümcek Adam, hemen Mary'i kurtarmak için Doc Ock'ın bulunduğu yere gidecek, burada yapay güneşi oluşturan Doc Ock, sonrasında kendi yaptığı şeyin aslında ne kadar zararlı olduğunu ve robotlar tarafından zihninin yönlendirildiğini anlayarak, makineyi kendisi ile birlikte denizin içinde batırarak yok edecektir. Sonucunda kendide ölecektir.

Bu olaylar yaşanırken Peter maskesini çıkarmıştır ve bu sırada O'nu Mary'de görecek ve Peter, artık kendini saklamayacaktır. 

Bütün kargaşa bittikten sonra Harry, evinde babası gibi halüsinasyonlar görmeye başlayacak ve babasının görüntüsünü gördüğü aynayı kırınca, aynanın arkasında Yeşil Cin'in bütün malzemelerini bulacaktır. Ve Mary Jane Watson ise Örümcek Adam ile birlikte olamayacaklarını bildiği için verdiği evlilik sözünü tutmak üzere düğüne hazırlanacak, ancak düğün günü gelinlikle Peter'ın yanına kaçacak ve bir daha ayrılmamak üzere Örümcek Adam ile birlikte olmaya karar vereceklerdir. Böylelikle film son bulur.

Örümcek adamın artık çevresindekilere kendisini ifşa ettiği bu bölümde, yine bolca aksiyon ve aşk dolu sahneler vardır. Bir sonraki bölümünde Yeşil Cin, Harry ile devam edecek ve olaylar bu şekilde gelişecektir. İzlemekten zevk alacağınız Marvel yapımı bir aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.