Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

31 Ağustos 2019 Cumartesi

Sinema: Overlord Operasyonu - Overlord - Nazilerin Süper Asker Projesi İçin İnsanlar Üzerinde Uyguladıkları Akıl Almaz Deneyler... / Konusu, Özeti, Afişler

Overlord Operasyonu - Overlord

Oyuncular; Jovan Adepo, Wyatt Russell, Pilou Asbæk
Yönetmen; Julius Avery
Tür; Savaş, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, 2. Dünya savaşı sırasında Normandiya isimli bir bölgeye Nazilerle savaşmak için giden Amerikan askerlerinin, burada Nazilerin insanlar üzerinde yaptıkları akıl almaz deneyleri görmesi üzerine gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; 2. Dünya savaşı yıllarında Naziler, Normandiya isimli kuzey Fransa'da bulunan bölgedeki kasaba halkını esir almışlardır ve bu bölgede düşman sinyallerini yakalayan ve bozan bir kuleleri vardır. Bölgeye asker çıkaran Amerikanların amacı bu kuleyi yok etmektir. Bu sebeple bir gece vakti bölgenin yakınlarına, uçak içinde paraşütle atlayacak askerleri gönderirler ve bu sırada uçakları saldırı altında kalacak, askerler dağınık bir şekilde yanan uçaktan atlamak zorunda kalacaklardır.




Ve bu ekipten bir çoğu ölecek, geriye 5 kişi kalarak aşağıda Almanların bulunduğu sahalarda buluşacaklardır. Ve aşağıda her yerde Alman birlikleri ve Almanların yerleştirdiği mayınlar vardır.

Arkadaşlarından birini bu mayınlara basması sonucu kaybedecekler ve sonrasında mayınlı alanı geçip, ormanın içinde kasabaya gitmeye çalışan Chioe isminde bir kadın ile karşılaşacaklardır. Bu kadından Alman birlikleri ile ilgili bilgiler alıp, birlikte kasabaya gidecekler ve Chioe, Amerikan askerlerini evine alacaktır. Chioe'nin evinde bir kardeşi ve bir odada Almanlar tarafından üzerinde deney yapılarak hasta bırakılmış ve bakım yaptığı biri vardır.

Almanlar, bu kasabadaki halkın evlerine istediği gibi girip, insanları alıp, üzerilerinde deneyler yapmak için götürmektedirler. Ancak insanlar henüz ne yaptıklarını öğrenememişlerdir. Bunun üzerine Nazi birliklerinin komutanı olan Wafner, Chioe'nin evine gelecek, O'nunla birlikte olmak isteyecek ancak evde olan Amerikan askerleri Wafner'i esir alacaklardır. Bu tutsaklıktan sonra Wafner'i konuşturmaya çalışan Amerikanlar, elde ettikleri bilgiler ile kuleyi patlatarak yıkma planı yaparlar.





Bu planı uygulamaya geçirirken Boyce ismindeki Amerikan askerini, Almanların köpekleri kovalayacak, köpekten kurtulmak için Almanların askeri aracının kasasına binen Boyce, kasanın içindeki cesetleri görüp, onların arasında gizlenip, Nazilerin insanlar üzerinde deney yaptıkları kilisenin içerisine kadar gidecektir.

Boyce, kilisenin içinde Nazilerin insanlar üzerinde yaptıkları deneyleri, bedenleri parçalanmış ama yaşayan insanları, bir kozanın içine yerleştirilmiş insanları görecek ve bunları yaparken doktorun kullandığı serumu da yanına alarak ve Almanların yakaladığı bir arkadaşını da kurtararak buradan çıkacaktır. Burada gördükleri karşısında şok geçiren Boyce, Chioe'nin evine giderek olanları arkadaşlarına anlatacak ve hepsi birlikte kuleyi yıkıp gitmeyi planlayacaklardır. 

Bu sırada Wafner'i giderken kullanmayı düşünecekler ve aralarından biri Wafner'ı bağlı olduğu yerden çözerken, Wafner, O'nu vuracak ve Chase ismindeki bu asker ölecektir. Asker ölünce getirdiği serumu O'na enjekte eden Boyce, sonrasında Chase'nin canlandığını ve zombivari bir yaratık olduğunu görecektir. Chase'in bu hali çok ürkütücü, güçlü ve dizginlenemez bir haldir. Wafner, bu olaydan sonra gerçekleri anlatacak ve Nazilerin süper asker modelini yaratmaya çalıştıkları için bu deneyleri yaptıklarını ve bu serumu alanların bu şekilde acı duymayan saldırgan bir yaratığa dönüştüğünü söyleyecektir.





Bunun üzerine Chase'yi öldürmek zorunda kalacaklardır ve bu sırada Wafner, kaçacaktır. Kaçarken Chioe'nin küçük kardeşini de yanına alacak ve yüzünden vurulacaktır.

Ardından peşlerinden Chioe ve Amerikan askerleri gidecek ve Nazilerin bulunduğu kiliseye girecek, içeride Wafner'in kendine serum yaparak dönüştürdüğünü ve yaratık olduğunu göreceklerdir. Bunun üzerine Wafner, herkese saldıracak, kimse O'nunla baş edemeyecek ve ölmek üzere olan komutan Ford'da kendisine serum enjekte edecek ve Wafner ile mücadeleye girişecektir. 

Sonucunda bütün bu deney ve serum ile ilgili olan şeylerin yok edilmesini ve kendi birliklerininde eline geçmesini istemeyen komutan Ford, kendisi ile birlikte bütün kiliseyi ve kuleyi patlatacak, böylelikle her şey sona erecektir. Sonucunda 3 Amerikan askeri ve Chioe ile kardeşi kurtulacak ve bu konuyu kimse bilmeden kapatacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Zombi filmlerine benzeyen yapısı ile gerilimin yüksek olduğu, Nazilerin süper asker projeleri için insanlar üzerinde yaptıkları deneylerin konu edildiği, aksiyon sahnelerinin de bulunduğu, sürükleyici bir savaş, gerilim ve bilim kurgu filmidir.