Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Ağustos 2019 Salı

Sinema: Rocketman - Elton John'nun Hayatı... / Konusu, Özeti, Afişler

Rocketman, Elton John'nun Hayatı

Oyuncular; Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden
Yönetmen; Dexter Fletcher
Tür; Müzikal, Biyografi, Dram

Konusu; Film, Elton John'nun çocukluk yıllarından başlayarak kariyerinin zirvesindeki dönemlere kadar çıkılan bu yolculukta kendisi, ailesi, çevresi ve hayranları ile ilgili yaşadığı sorunları, olayları konu almaktadır.

Özeti; Elton John'un, yaşadığı sorunlar ve uyuşturucudan bıkmış bir halde bir rehabilitasyon merkezine gelerek, buradaki toplu seanslardan birine girmesi ile başlayan film, sonrasında Elton'ın seansdaki kişilere sorunlarını ve geçmişini anlatmaya başlaması ile devam ediyor. Elton, çocukken babasından beklediği sevgiyi ve ilgiliyi göremeyen, aynı evde annesi ve büyük annesi ile birlikte yaşayan mutsuz bir çocuktur.





İşlerinden arta kalan zamanlarda eve gelen babası, aşırı despot ve duygularını gösteremeyen bir insandır.

Zamanla Elton artık bu duruma alışacak ancak annesi ile babası ayrılacaklardır. Annesini babasını aldatırken gören Elton, çocukken örnek bir anne ve baba figürü bulamadan büyüyecek ve bu sırada evdeki piyanoya olan ilgisi sonucunda, kendisinin çok yetenekli bir müzik insanı olduğu anlaşılacaktır. Piyanoyu çok iyi kullanan Elton, Krallık akademisinden müzik ile ilgili burs alacak ve kendisini çok daha fazla geliştirecektir. Bu süre zarfında Rock müzik ile tanışan Elton, kendi tarzının Rock müzik olduğuna karar verir ve yaşadıkları semtte bulunan bir cafede Rock müzik yaparak, müzik hayatına girmiş olur. 

Ardından daha fazla insanların karşısına çıkacağı barlarda müzik yapmaya başlar ve bu zamanlarda bir gazete ilanı sayesinde bir yapım şirketi ile müzik konusunda görüşmeye gider. Burada patron yerine asistan ile görüşen Elton'a asistan, giderken içinde şarkı sözleri olan bir zarf verecek ve bu zarfın içindeki şarkı sözlerini çok beğenen Elton, yazarına ulaşacak ve Bernie Taupin isimli şarkı sözü yazarı olan bu şahıs, sonralarında O'nun en iyi arkadaşı olacaktır.





Birlikte yapım şirketlerine giderler, burada albüm yapmaları cevabını alırlar ve kendi imkanları ile yaptıkları bir şarkıyı getirip dinlettiklerinde yapım şirketi sahibi Dick James, şarkıyı çok beğenecek ve onlarla çalışmaya karar verecektir.

Hemen bir sözleşme yaparak Elton'a iyi bir barda sahne ayarlarlar ve bu barda kendisini izlemeye gelen John Reid karşısında çok iyi performans gösteren Elton, sonrasında gittikleri bir partide John ile daha da yakın olacaklar ve bu yakınlık sevgili olmalarına kadar gidecektir. 

Elton, artık kendisinin bir eşcinsel olduğunu tam olarak kabullenmiş ve John'a aşık olmuştur. Zamanla insanlar Elton'ı tanımaya ve sevmeye başlamıştır, şarkıları kitleler tarafından çok beğenilmektedir ve sürekli barlarda sahneler almaktadır. Ardından albümler yapmaya başlar ve artık milyonlar kazanan bir sanatçı olarak listelerde en tepelere çıkan şarkıları ile sürekli gündemdedir. Bu sırada müzik yapımcısı olan John, Elton'ın menajerliğini alacak ve bütün işleri ile artık John ilgilenecektir. Aynı zamanda uyuşturucu ve alkol kullanmaya aralıksız devam eden Elton, hayranlarının eşcinsel olduğunu bilmesinden çekinmektedir ve John'nun tavsiyesi üzerine bunu saklamak için, ailesi ile görüşüp planlar yapmaktadır. Bu görüşmeler ve planlamalar sırasında tam bir buhran geçiren Elton, geçmişini ve kendisini kabullenmekte zorlanmaya ve hayatı artık yalnız geçirmek zorunda kalacağı gibi korkulara kapılmaya başlamıştır.







Aynı zamanda en yakın dostu olan Bernie ile de arası açılmıştır ve görüşmemektedirler. Bu sırada John'nun kendisini aldattığına ve eskisi gibi ilişkilerinin gitmediğinin de farkına varan Elton, artık yaşadıklarından çok sıkıldığı bir günde, kendi evinde verilen bir partide intihar edecek ve sonrasında O'nu hastaneye kaldırıp hayatını kurtaracaklardır.

Yaşadığı bütün olumsuzluklara rağmen kariyerinde en üst noktaları, zirveleri yaşayan Elton, sürekli uyuşturucu ve alkolün etkisinde bir yaşam döngüsünün içinde olduğunu fark edip ve bundan sıkılıp, bir konser sırasında sahneye çıkmadan konseri terk edip, filmin başladığı rehabilitasyon merkezine tedavi olmaya gidecektir.

Burada kendisi ile ilgili sorunlarını kendi içinde ortaya çıkararak, onlarla yüzleşerek gerçeklerin tam olarak ne olduğunu gören Elton, sonunda uyuşturucu ve alkolden arınmış bir şekilde ve eski dostu Bernie'nin verdiği sözleri şarkıya dönüştürecek ve rehabilitasyon merkezinden çıkıp yeniden kariyerine kaldığı yerden devam edecektir. Böylelikle film son bulur.

Filmi izlerken Elton John'nun çocukluk zamanları sizi hüzünlendirecek, ünlü olmanın zorluklarını görecek, hayatın sorunlarını bambaşka açıdan yaşayan bir müzik insanının kendisini yeniden kazanma çabalarını izleyeceksiniz. Elton John'nun müzikleri ile renklendirilmiş film dram, müzikal ve biyografi filmidir.