Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Ağustos 2019 Pazartesi

Sinema: Son Durak 1 - Final Destination 1 - Ölüme Meydan Okuyan İnsanların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Son Durak 1, Final Destination 1

Oyuncular; Devon Sawa, Ali Larter, Kerr Smith
Yönetmen; James Wong
Tür; Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Film, bir uçak kazasında olması gereken yerlerde olmayıp ölüme meydan okuyan bazı insanların, sonrasında bu uçak kazasında ölmeleri gerektiği için peşlerinde olan ölüm olgusuna karşı verdikleri mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Alex Browning, uçaklardan korkan ve yakın bir zamanda okul arkadaşları ile birlikte bir uçak seyahatine çıkmak zorunda olan bir öğrencidir. Uçaklarla ilgili fobisi olan Alex, o gün bütün okul arkadaşları ile aynı uçağa binecekler ve uçak kalkmadan önce bir rüya görecektir. Rüyasında uçağın düştüğünü gören Alex, uçak kalkmadan önce uyanacak ve gördüğü rüyanın aynısı gibi çevresinde olayların geliştiğini fark edecektir.




Bunun üzerinde akabinde gelişecek olan olayın uçağın düşmesi ile sonuçlanacağını bildiği için, uçak kalkmadan önce içeride bağırarak uçağın düşeceğini söyleyecek ve yetkililer O'nu bir kaç arkadaşı ile birlikte uçaktan dışarı çıkaracaklardır.

Alex, Clear, Carter, Terry, Tom, öğretmenleri Valerie ve Billy bu uçaktan Alex ile birlikte inecekler ve indikten dakikalar sonrasında uçak havada patlayacak ve içindeki herkes ölecektir.

Bunun üzerine bütün dikkatler Alex'in üzerine çekilir ve herkes O'ndan korkmaya başlar. Olayı inceleyen FBI'da bu duruma bir anlam getiremez ve ölen kişiler için bir anma töreni hazırlayarak, bu olayın bir kaza olduğunu düşünerek sonuçlandırırlar. Ardından geçen zamanda Tom, banyoda iken ölüm olgusu O'nu öldürmeye gelecek ve banyonun altından akan su ile ayaklarını kaydırıp, kendisini küvetin içinde boğmasına neden olacaktır. Böylelikle Tom ölecek, ama Tom ölmeden önce Alex, O'nunla ilgili bir görü görmüştür ve öleceğini hissetmiştir. Ardından ertesi gün bir cadde kenarında cafede Alex ile Clear otururken yanlarına gelen Carter ve Terry ile tartışacaklar, Carter'ın Alex'e sürekli saldırmasından şikayet eden Terry, bir otobüsün altında kalarak ölecektir. Bunu da Alex, öncesinde bir görü ile görmüştür.




Sonrasında izlediği televizyon programında uçaktaki kişilerin koltuk sıralarından ölecek olan kişilerin sırasının ortaya çıktığını düşünecek ve bu dizilime göre sıranın öğretmenleri Valeria'da olduğunu anlayacaktır.

Bunun üzerine Valeria'nın evini kontrole giden Alex'i FBI tutuklayacak ve Valeria'yi evinde ölüm olgusu öldürecektir. Ölüm, önce çay içtiği sıcak kupanın içindekinin dökülmesini sağlayacak, ardından aynı kupaya soğuk votka koyan Valeria, kupanın çatlayarak yere votkanın dökülmesine ve ardından votkanın bilgisayarın içine dökülmesine neden olacaktır ve patlayan bilgisayar parçaları ile boğazı kesilecek, ardından evde yangın çıkıp patlamalar olacak ve Valeria, üzerine saplanan bıçaklarla ölecektir. Olay yerine gelen Alex, Valeria'yı kurtaramayacak, aksine kendisi zanlı olarak aranmaya başlayacaktır.

Ardından geride kalan Clear, Carter ve Billy, Alex'i bulmaya çalışacaklar, sıranın kimde olduğunu öğrenmek isterlerken Carter, kriz geçirecek ve arabayı tren raylarına sürecektir. Sıranın kendisinde olduğunu düşünen Carter'i Alex kurtaracak ve arabası trenin altında kalacaktır. Böylelikle ölüm sırası atlayacak, arabanın kopan keskin parçaları ise Billy'nin kafasını kopararak öldürecektir.




Sonrasında sıra Alex'e gelir ve Alex, kendini koruyacağı bir mekanda ölüm olgusunu atlatır. Ardından sıra Clear'a gelir, O'nu da elektrik çarpmasından Alex kurtarır. Sonrasında bütün sıraların atlatıldığını düşündükleri için olaylar sona erecektir. Ancak aradan altı ay geçecek ve Alex, Clear ve Carter'ın Paris'e gittikleri bir seyahat sırasında Carter ve Alex ölecek, geriye sadece Clear kalacaktır. Böylelikle film son bulur.

Ölümün kendisine karşı verilen bir mücadele ile ilgi çekici senaryosu ve heyecan dolu sahneleri olan, gerilim ve korku filmi sevenlerin izlemesi gereken türden başka serileri de bulunan gizem, gerilim ve korku filmidir.